Ο Κίκης Καζαμίας νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lordos

Τον Κίκη Καζαμία στη θέση του μη εκτελεστικού, ανεξάρτητου Προέδρου, εξέλεξε την Πέμπτη (10/10) το διοικητικό συμβούλιο της Lordos United Public Ltd.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Lordos, ο Κίκης Καζαμίας σπούδασε στη Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Βερολίνου και πήρε τον τίτλο MSc στα Οικονομικά, με ειδίκευση στο Διεθνές Εμπόριο και στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Το 1976 εργάστηκε ως τμηματάρχης σε μεγάλο οικονομικό οργανισμό στην Λεμεσό. Το 1984 αποχώρησε και ανέλαβε την διεύθυνση οικογενειακής του εμπορικής επιχείρησης.

Από το 1997 κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, του μεγαλύτερου Συνεργατικού Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού στην Κύπρο. Αποχώρησε με τον υπουργικό του διορισμό το 2003.

Το 1991 εκλέγεται βουλευτής και επανεκλέγεται το 1996. Το 2001 αφού συμπλήρωσε δύο θητείες δεν επαναδιεκδίκησε την έδρα του σαν θέμα αρχής, ότι κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει να αποχωρούν μετά από δύο θητείες.

Για 10 χρόνια διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Υπήρξε επίσης μέλος της Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Το Δεκέμβριο 2001 εκλέγεται Δήμαρχος Αμμοχώστου. Αποχώρησε από τη θέση του Δημάρχου τον Φεβρουάριο του 2003 όταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τον διόρισε Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων.

Ο Κίκης Καζαμίας υπέβαλε κατόπιν δικής του επιλογής, παραίτηση τον Απρίλιο του 2004 όταν διαφώνησε με τον Πρόεδρο για την στάση που τήρησε στο δημοψήφισμα.

Από τον Νοέμβριο του 2004 με εξαετή θητεία, υπηρέτησε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Λουξεμβούργο, εκπροσωπώντας την Κύπρο από όπου επέστρεψε το 2010. Δεν απεδέχθη να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Στις αρχές Αυγούστου 2011 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Υπουργός Οικονομικών. Παραιτήθηκε τον Μάρτιο 2012 για λόγους υγείας.

Από το 2014 μέχρι το 2021 διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου Ριάλτο στη Λεμεσό.

Από της ίδρυσης του το 2016 και μέχρι το 2020 ο Κίκης Καζαμίας ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό στο οποίο συνεχίζει να είναι διοικητικός σύμβουλος.

Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου σε διάφορες εταιρείες όπως της Greenwich Holdings Ltd καθώς και στην Trust International Company (Cyprus) Ltd.

Δειτε Επισης

Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Με deal 24 εκατ. ευρώ πάνε για συγχώνευση Baker Tilly South East Europe και MHA-Τι δηλώνει ο Μάριος Κλείτου
22ο Cyprus Grocery Retail Conference: Οι νέες τάσεις και η τεχνητή νοημοσύνη-Τι δήλωσαν χορηγοί και ομιλητές (vid)
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Toyota: Καμπανάκι για τα κέρδη, αυξάνονται οι πιέσεις λόγω δασμών Τραμπ
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας
Kiabi: Σε διαδικασία προσλήψεων για το κατάστημα στο Mall of Cyprus-Πότε αναμένεται το grand opening