Ο Κίκης Καζαμίας νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lordos

Τον Κίκη Καζαμία στη θέση του μη εκτελεστικού, ανεξάρτητου Προέδρου, εξέλεξε την Πέμπτη (10/10) το διοικητικό συμβούλιο της Lordos United Public Ltd.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Lordos, ο Κίκης Καζαμίας σπούδασε στη Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Βερολίνου και πήρε τον τίτλο MSc στα Οικονομικά, με ειδίκευση στο Διεθνές Εμπόριο και στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Το 1976 εργάστηκε ως τμηματάρχης σε μεγάλο οικονομικό οργανισμό στην Λεμεσό. Το 1984 αποχώρησε και ανέλαβε την διεύθυνση οικογενειακής του εμπορικής επιχείρησης.

Από το 1997 κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, του μεγαλύτερου Συνεργατικού Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού στην Κύπρο. Αποχώρησε με τον υπουργικό του διορισμό το 2003.

Το 1991 εκλέγεται βουλευτής και επανεκλέγεται το 1996. Το 2001 αφού συμπλήρωσε δύο θητείες δεν επαναδιεκδίκησε την έδρα του σαν θέμα αρχής, ότι κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει να αποχωρούν μετά από δύο θητείες.

Για 10 χρόνια διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Υπήρξε επίσης μέλος της Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Το Δεκέμβριο 2001 εκλέγεται Δήμαρχος Αμμοχώστου. Αποχώρησε από τη θέση του Δημάρχου τον Φεβρουάριο του 2003 όταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τον διόρισε Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων.

Ο Κίκης Καζαμίας υπέβαλε κατόπιν δικής του επιλογής, παραίτηση τον Απρίλιο του 2004 όταν διαφώνησε με τον Πρόεδρο για την στάση που τήρησε στο δημοψήφισμα.

Από τον Νοέμβριο του 2004 με εξαετή θητεία, υπηρέτησε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Λουξεμβούργο, εκπροσωπώντας την Κύπρο από όπου επέστρεψε το 2010. Δεν απεδέχθη να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Στις αρχές Αυγούστου 2011 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Υπουργός Οικονομικών. Παραιτήθηκε τον Μάρτιο 2012 για λόγους υγείας.

Από το 2014 μέχρι το 2021 διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου Ριάλτο στη Λεμεσό.

Από της ίδρυσης του το 2016 και μέχρι το 2020 ο Κίκης Καζαμίας ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό στο οποίο συνεχίζει να είναι διοικητικός σύμβουλος.

Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου σε διάφορες εταιρείες όπως της Greenwich Holdings Ltd καθώς και στην Trust International Company (Cyprus) Ltd.

Δειτε Επισης

Ηλεκτροκίνηση: Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη
Μάριος Σκανδάλης: Καθοριστικός για την επιτυχία του rebranding ο ρόλος των επαγγελματιών συμμόρφωσης
Ο Κίκης Καζαμίας νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lordos
Ευγένιος Ευγενίου: Πρεσβευτής της Κύπρου ο όμιλος Kassalty-«Δίπλα σας σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας»
«Το εργοστάσιο της BBBI ανοίγει θέσεις εργασίας και δίνει ώθηση για επενδύσεις»-Οφέλη για την περιοχή του Ύψωνα
Ουραγός η Ευρώπη για την ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου-Η νέα έκθεση του ΠΟΕ
Τα παράπονα που κάνουν στην Χρηματοοικονομική Επίτροπο οι πολίτες-Οι τρεις βασικοί στόχοι του Γραφείου της
Καταξιώνεται ως βασικός παίκτης στην αιγυπτιακή αγορά η VTN MISR-«Επιτυχημένη και ανοδική πορεία»(pics)
Ο οδικός χάρτης για την λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης Επιχειρήσεων-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
«Εντάσσεται σε μια ήδη ισχυρή βιομηχανία η Όλυμπος-Ορόσημο η δραστηριοποίηση του εργοστασίου της»