Ο έμπειρος τραπεζίτης Π. Χριστοδούλου πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής και με βούλα της ΕΚΤ

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) έλαβε ο διορισμός του Πέτρου Χριστοδούλου ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο κ. Χριστοδούλου έχει διοριστεί με ισχύ από σήμερα 8 Ιανουαρίου 2024 και ως εκ τούτου ο διορισμός του Χρίστου Θεμιστοκλέους ως εκτελών χρέη προέδρου του Δ.Σ. έπαυσε να ισχύει.

Το Δ.Σ. εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στον κ. Θεμιστοκλέους για τις υπηρεσίες του ως εκτελών χρέη προέδρου για την περίοδο από τις 28 Ιουνίου 2023 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024.

Ο Χρ. Θεμιστοκλέους παραμένει αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.

  • Το who is who του Πέτρου Χριστοδούλου

Ο Πέτρος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1960. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, επίσημα πλέον γνωστή ως Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα, και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την επενδυτική τραπεζική του καριέρα το 1985 στην Credit Suisse First Boston στις χρηματαγορές διαπραγμάτευσης και τίτλων κυμαινόμενου επιτοκίου του Λονδίνου, πριν ενταχθεί στην Goldman Sachs το 1987 για να ηγηθεί της ομάδας διαπραγμάτευσης τίτλων κυμαινόμενου επιτοκίου στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν μετακομίσει στον Καναδά για διαπραγμάτευση περιφερειακών κρατικών ομολόγων.

Το 1989 εντάχθηκε στην J.P. Morgan στο Λονδίνο, κατέχοντας διάφορους ανώτερους ρόλους μέχρι που το 1993 έγινε Managing Director, επικεφαλής διαπραγμάτευσης του χαρτοφυλακίου Ευρωπαϊκών παραγώγων.

Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Διαθεσίμων, Παγκόσμιων Αγορών και Τραπεζικής Μεγάλων Πελατών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ).

Το 2010 έγινε Γενικός Διευθυντής / Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), υπεύθυνος για την οικειοθελή αναδιάρθρωση €206 δις του ελληνικού δημόσιου χρέους που κατείχε ο ιδιωτικός τομέας, μέχρι το 2012 όταν επανήλθε στον Όμιλο της ΕΤΕ ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος / Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έως το 2014, σε μια κρίσιμη περίοδο που η τράπεζα έπρεπε να αναδιαρθρωθεί, να διαθέσει περιουσιακά στοιχεία και να αντλήσει ίδια κεφάλαια.

Την ίδια περίοδο (2012-2014), ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου της Hellenic Exchanges Α.Ε. Στη συνέχεια ηγήθηκε της Capital Product Partners LP (Nasdaq CPLP), μιας διεθνούς ναυτιλιακής εταιρείας, ως Διευθύνων Σύμβουλος και Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής μέχρι το 2015.

Υπηρέτησε ως μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean Baltic Bank A.Ε. (Αθήνα, Ελλάδα) από το 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Guardian Capital Group Ltd (Τορόντο, Καναδάς, TSX: GCG.A), μέλος της επιτροπής ελέγχου του Δ.Σ. της Danaos Corporation (NYSE: DAC) και επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου του Δ.Σ. της Μινέττα Ασφαλιστικής A.Ε.

Είναι ο Principal της Callisto Capital Advisors η οποία συμβουλεύει Ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές σε χρηματοοικονομικά θέματα και θέματα στρατηγικής.

Δειτε Επισης

Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που κατέχουν οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων
Καμπανάκι Λαγκάρντ για την αδράνεια της Ευρώπης στην ενοποίηση των κεφαλαιαγορών
Eurobank: Μνημόνιο συνεργασίας με J.P. Morgan Asset Management-Ο στόχος της πρωτοβουλίας
Στα €44.175.002,2 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Τι ανακοίνωσε το ΧΑΚ
Στουρνάρας: Η ΕΚΤ θα πρέπει να μειώνει τα επιτόκια σε κάθε συνεδρίαση μέχρι να φτάσει το 2%
Σχέδιο pronomia της Τράπεζας Κύπρου: Ταξιδιωτικό «προνόμιο» σε 125 τυχερούς
Morningstar DBRS: Θετική η επιτάχυνση μείωσης των DTC από ελληνικές τράπεζες
Κερδίζει το στοίχημα για πιο long term επενδυτές η Τρ. Κύπρου-Τι δείχνει η είσοδος Wellington στην μετοχική της δομή
Έτσι διαμορφώνεται χωρίς την πρώην Λαϊκη η μετοχική σύνθεση της Τρ. Κύπρου-Οι επενδυτές με συμμετοχή πέραν του 3%
Τα τρωτά σημεία και οι ανησυχίες της ΕΚΤ για την οικονομία της Ευρωζώνης-Παραμένει εύθραυστη η ανάπτυξη