Μάριος Αντωνίου: Λήξαν το θέμα του ωραρίου καταστημάτων-Ζημιώνει η αγορά από αχρείαστο πανικό

Δεν τίθεται κανένα θέμα διαφοροποίησης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, υπογραμμίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου(ΠΑΣΥΛΕ), μιας και η νομοθετική εξουσία δεν δύναται να παρέμβει επί του θέματος, χαρακτηρίζοντας ως άνευ αντικειμένου τη συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας.

Μετά το ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου ενώπιον της Βουλής ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης για αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου τόνισε σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία μεταξύ των καταστηματαρχών για τυχόν αλλαγή δεδομένων όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ζημιά στην αγορά από αχρείαστο πανικό

Την ίδια ώρα, ο κ. Αντωνίου, εξήγησε ότι οποιεσδήποτε αχρείαστες συζητήσεις ενώπιον των κοινοβουλευτικών εδράνων, οι οποίες επαναλήφθηκαν την χθες Τρίτη μετά τον περασμένο Νοέμβριο, μόνο αναστάτωση δημιουργούν στο λιανεμπόριο.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας ήταν άνευ αντικειμένου, καθώς η ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση για διαφοροποίηση των δεδομένων επαναλήφθηκε μέσω του αρμόδιου υπουργού», σημείωσε σχετικά, τονίζοντας μάλιστα ότι καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους συζητήσεις, οι οποίες προκαλούν ανησυχίες και δημιουργούν αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Παναγιώτου ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να επιλύσει ως υπουργός Εργασίας είναι η εξεύρεση εργατικού δυναμικού, σημειώνοντας επίσης ότι μέσω αποφάσεων δικαστηρίου διασαφηνίστηκε ότι τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας.

«Ζούμε στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου»
Η φιλελευθεροποίηση και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από τη Ζέτα Αιμιλιανίδου μετρά σχεδόν 11 χρόνια.

Με την αγορά να έχει αυτορυθμιστεί και το ωράριο των καταστημάτων να έχει ωφελήσει επιχειρήσεις, εργαζόμενους, καταναλωτές και οικονομία, οποιοδήποτε πισωγύρισμα μόνο ζημιά δύναται να προκαλέσει, σε εποχές μάλιστα που ανθίζουν οι ηλεκτρονικές αγορές καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

«Ζούμε στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τα ψηφιακά καταστήματα των επιχειρήσεων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συνεχώς. Στα φυσικά καταστήματα, η αγορά λειτουργεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία χωρίς κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε ο γ.γ. του ΠΑΣΥΛΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε αλλαγή ή ανατροπή στο λιανεμπόριο, έναν τομέα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΕΠ της Κύπρου, μετά τον τουρισμού, καθώς και τον τομέα με τη μεγαλύτερη απασχόληση, θα δημιουργήσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά και κατ’ επέκταση στην κυπριακή οικονομία.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές