Powered by

Κεραυνός: Έτοιμο το ΥΠΟΙΚ να ανταποκριθεί σε όλους τους στόχους-«Κάποιοι θεωρούνται φιλόδοξοι»

Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο και προγραμματισμένο να ανταποκριθεί σε όλους τους στόχους και ειδικά εκείνους που έχουν τεθεί στον προγραμματισμό του 2024, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Οικονομικών και κληθείς να αναφέρει κατά πόσον το Υπουργείο είναι έτοιμο για υλοποίηση των όσων ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον τομέα της οικονομίας, στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για το 2024, ο Υπουργός ανέφερε ότι "στους 11 μήνες της διακυβέρνησης έχουν γίνει πάρα πολλά και έχουν μπει στέρεες βάσεις για να συνεχίσουμε αυτό το παραγωγικό έργο της Κυβέρνησης".

Ο Πρόεδρος, συνέχισε, έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους που "μπορεί να θεωρούνται και κάποιοι στόχοι φιλόδοξοι, αλλά χωρίς στόχους δεν μπορούμε να έχουμε μία συγκεκριμένη στρατηγική και επιμέρους πρακτικές και πολιτικές για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

Πρέπει να προχωρούμε μπροστά έχοντας στόχους και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να τους υλοποιήσουμε για το καλό της χώρας μας, της οικονομίας μας και της κοινωνίας μας".

Τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο και προγραμματισμένο να ανταποκριθεί σε όλους τους στόχους και ειδικά εκείνους που έχουν τεθεί στον προγραμματισμό του 2024.

Σε ερώτηση κατά πόσον η οικονομία μπορεί να στηρίξει και τους άλλους στόχους που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, οι οποίοι απαιτούν σχετικά κονδύλια, είπε ότι "επειδή ενεργούμε προληπτικά και προγραμματισμένα έχουμε ήδη ένα προϋπολογισμό για το 2024 που είναι πλεονασματικός, έχει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα ακριβώς για αυτό το λόγο, για να ανταποκριθούμε σε όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό αλλά και όσα πρέπει να κάνουμε ως μία ευρωπαϊκή χώρα σε ένα σύγχρονο κόσμο, ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς".

Δειτε Επισης

Πρωταθλήτρια στη μείωση της ανεργίας τον Απρίλιο η Κύπρος-Ιστορικό χαμηλό στον αριθμό των άνεργων νέων
Αλλαγές στη διαδικασία του ανεργιακού επιδόματος... Οι ανακοινώσεις από Γιάννη Παναγιώτου
Θέλει επέκταση των συλλογικών συμβάσεων ο Γιάννης Παναγιώτου-Τι βλέπει ως προβληματικό και ανησυχητικό
Γιάννης Παναγιώτου: Επιδίωξη η ελάφρυνση αναλογιστικής μείωσης του 12% με στοχευμένο τρόπο
Με οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Τρίτη
Η ΟΕΒ στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας...Συζητήθηκε η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις
Ταχεία ανάπτυξη αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο-Διπλασιάστηκαν οι εταιρείες, στα 40 εκατ. τα έσοδα
Αμετάθετος στόχος ο φορολογικός μετασχηματισμός από 1η Ιανουαρίου 2026-Δεν αλλάζει η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης
Επιτάχυνση προσπαθειών για εμβάθυνση των κεφαλαιαγορών συζήτησαν Κεραυνός-Πρόεδρος Ομάδας Εργοδοτών της ΕΟΚΕ
Επαναπροκηρύσσονται τα σχέδια επιδομάτων στήριξης κατοίκων ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών