Πώς μπορεί μια εταιρεία να συνεργαστεί με ένα Πανεπιστήμιο;

Από την ανάπτυξη νέων ιδεών και τη συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, μέχρι την εργοδότηση νέου προσωπικού και την εκπαίδευση υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού, η διασύνδεση και συνεργασία με ένα πανεπιστημιακό φορέα μπορεί να εξασφαλίσει πολλά οφέλη σε μια εταιρεία ή ένα οργανισμό.

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει διασυνδέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο από την ίδρυσή του και έχει αναπτύξει σειρά εξειδικευμένων υπηρεσιών που απευθύνονται σε εταιρείες και οργανισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό, με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και πόρων προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων και ευρύτερα της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου.

Δείτε πιο κάτω κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συνεργαστείτε με το Πανεπιστήμιο Frederick.

  • Εργοδότηση νέου ανθρώπινου δυναμικού

Συχνά οι εταιρείες ψάχνουν νέες και νέους με φρέσκες ιδέες, όρεξη και κατάρτιση στις πιο σύγχρονες τάσεις για να καλύψουν καινούργιες θέσεις εργασίας. Τι πιο ιδανικό από φοιτητές/τριες και πρόσφατους/ες απόφοιτους/ες ενός Πανεπιστημίου;

Μπορείτε να προωθήσετε μέσω του Career Office του Πανεπιστημίου Frederick θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, internships σε φοιτητές/τριες και απόφοιτους/ες συγκεκριμένων προγραμμάτων σπουδών με βάση το προφίλ της θέσης. Μπορείτε επίσης, σε συνεργασία με τους λειτουργούς του Career Office, να αναπτύξετε το δικό σας πρόγραμμα Internship.

IMG_1

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick, πορείτε να διοργανώσετε εκδηλώσεις ενημέρωσης, παρουσιάσεις ή εργαστήρια, να μοιραστείτε τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας με τη φοιτητική κοινότητα, να προωθήσετε τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε και να ενημερώσετε για θέσεις εργασίας.

Μπορείτε, ακόμη, να λάβετε μέρος στο ετήσιο Career Fair του Πανεπιστημίου Frederick, για να γνωρίσετε φοιτητές και φοιτήτριες, να «ανακαλύψετε» και να προσελκύσετε ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό ή να διοργανώσετε on campus recruiting event, σε συνεργασία με το Career Office, δηλαδή να κάνετε επιτόπου συνεντεύξεις με φοιτητές/τριες του καταληκτικού εξαμήνου για πρακτική άσκηση ή εργοδότηση.

  • Έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ερευνητικό Κέντρο Frederick συμπεριλαμβάνονται στους βασικότερους ερευνητικούς φορείς της Κύπρου. Το ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου πρωταγωνιστεί στον τομέα της έρευνας, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες στην Κύπρο και το εξωτερικό με αρκετούς δημόσιους φορείς, εταιρείες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και άλλα Πανεπιστήμια ή Ερευνητικούς Οργανισμούς. Ειδικά την τελευταία δεκαετία, έχουν αναπτυχθεί ερευνητικές ομάδες και εργαστήρια αιχμής, αρκετά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

IMG_3

Μπορείτε να αναθέσετε ένα ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Frederick, να αναπτύξετε ερευνητική δραστηριότητα σε συνεργασία με τους/τις καταξιωμένους/ες ερευνητές/τριες και ακαδημαϊκούς του, να υποβάλετε από κοινού προτάσεις για χρηματοδοτούμενα έργα και να τα υλοποιήσετε μαζί. Είναι πολλά τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που ενθαρρύνουν και διευκολύνουν συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας για παράδειγμα ή από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε την επιστημονική τεχνογνωσία αλλά και τις ερευνητικές υποδομές και τον εξοπλισμό του Πανεπιστημίου και να ζητήσετε επιστημονική καθοδήγηση για να επιλύσετε τεχνικά ή επιχειρηματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία σας ή να ελέγξετε και να αναπτύξετε νέες, καινοτόμες ιδέες και να δημιουργήσετε νέα γνώση μέσα από εφαρμοσμένη έρευνα, που θα έχει εμπορική αξία για εσάς.

Μπορείτε ακόμα να συμβάλετε ή απλά να στηρίξετε μια από τις πολύπλευρες δράσεις του Πανεπιστημίου για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

  • Ενδυνάμωση του προφίλ σας στο campus

Πολλές εταιρείες ψάχνουν τρόπους για να έρθουν σε επαφή με τη νέα γενιά και να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ή απλά να ενδυναμώσουν την εικόνα τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να «κτίσετε» το brand σας στο campus του Πανεπιστημίου είτε στη Λευκωσία είτε στη Λεμεσό.

Μπορείτε να χορηγήσετε κάποια δράση για φοιτητές ή φοιτήτριες, ή ένα φοιτητικό όμιλο ή απλά να συμμετέχετε σε μια από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου.

IMG_4

Μπορείτε επίσης να προσφέρετε χρηματικά ή άλλα βραβεία σε πρωτεύσαντες φοιτητές/τριες στην αποφοίτηση του Πανεπιστημίου, ή μια υποτροφία σε προπτυχιακό/η ή μεταπτυχιακό/ή φοιτητή/τρια ή ακόμα και να αναπτύξετε το δικό σας πρόγραμμα υποτροφιών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, με βάση συμφωνημένα ακαδημαϊκά ή κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Για παράδειγμα η Chevron συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Frederick για να προσφέρει πλήρεις υποτροφίες σε γυναίκες που επιλέγουν προγράμματα της Πολυτεχνικής Σχολής ώστε να συμβάλει στην αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών στη μηχανική και την τεχνολογία.

  • Βιωματική μάθηση

Ένας από τους στόχους του Πανεπιστημίου Frederick είναι η βιωματική μάθηση, η επαφή δηλαδή των φοιτητών και των φοιτητριών με τον επιχειρηματικό κόσμο, η εξοικείωσή τους με τις πραγματικές απαιτήσεις και συνθήκες στον χώρο εργασίας. Επιδίωξη του Πανεπιστημίου είναι οι φοιτητές/τριες να είναι προετοιμασμένοι/ες όχι μόνο με τις κατάλληλες γνώσεις αλλά και με τις απαραίτητες δεξιότητες, αξίες και συμπεριφορές που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν μελλοντικές προκλήσεις. Για αυτό τον σκοπό, αναπτύχθηκε το Frederick University Living Lab (FULL), μια παιδαγωγική πρωτοβουλία βασισμένη σε μια φοιτητοκεντρική προσέγγιση μάθησης και διδασκαλίας, όπου μέρος ενός μαθήματος γίνεται σε συνεργασία με κάποιο οργανισμό ή φορέα. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορείτε να δώσετε ένα πραγματικό brief στους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να το υλοποιήσουν ως εργασία στο πλαίσιο ενός μαθήματος ή της πτυχιακής τους εργασίας.

IMG_5

Για παράδειγμα, από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του προγράμματος σπουδών στην Οπτική Επικοινωνία ζητήθηκε πρόσφατα από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας (ETAΠ) η ανάπτυξη ενός Αρχιτεκτονικού Χάρτη για τη Λευκωσία. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε επαφή με τον οργανισμό, συζήτησαν με τους υπεύθυνους για να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονταν, κατέγραψαν τα αρχιτεκτονικά σημεία της Λευκωσίας, τα φωτογράφισαν και σχεδίασαν τον αρχιτεκτονικό χάρτη. Η όλη διαδικασία κατέληξε σε παρουσίαση των προτάσεων τους στην ΕΤΑΠ Λευκωσίας και επιλογή της φοιτήτριας Μύριας Κυπριανίδου για τον σχεδιασμό του οδηγού αρχιτεκτονικής της Λευκωσίας.

Στην εξοικείωση των φοιτητών/τριών μπορείτε, επιπλέον, να συμβάλετε μέσα από εργαστήρια που φέρνουν φοιτητές/τριες σε επαφή με νέα εργαλεία/καινοτομίες/γνώση που χρησιμοποιείτε/αναπτύσσετε ή ξεναγώντας ομάδα φοιτητών/τριών στις εγκαταστάσεις σας για να παρακολουθήσουν την καθημερινότητα στον χώρο εργασίας σας.

IMG_6

Εξίσου σημαντικό είναι η δομή και το περιεχόμενο των μαθημάτων να ενσωματώνουν τις γνώσεις και εμπειρίες των επιχειρήσεων, ώστε να ανταποκρίνονται απόλυτα στις επιχειρηματικές ανάγκες και τις τάσεις της σημερινής αγοράς εργασίας. Γι’ αυτό το Πανεπιστήμιο Frederick ενθαρρύνει την εμπλοκή στελεχών από επιχειρήσεις και οργανισμούς στην ανάπτυξη του περιεχομένου των μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών του, με βάση τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται.

  • Εκπαίδευση προσωπικού

Γιατί να μην αξιοποιήσετε την επιστημονική γνώση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία ενός Πανεπιστημίου και των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του, για την εκπαίδευση και κατάρτιση του δικού σας προσωπικού;

IMG_7

Το Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό Κέντρο Frederick σχεδιάζει, αναπτύσσει και προσφέρει προγράμματα κατάρτισης και διά βίου μάθησης. Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν νέες ανάγκες, που προκύπτουν από την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, την αλλαγή της νομοθεσίας και τα νέα δεδομένα της οικονομίας και της αγοράς. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε εξειδικευμένο μονο-επιχειρησιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις ανάγκες της επιχείρησής σας, το οποίο μπορεί να υποβληθεί για επιδότηση από την ΑνΑΔ.

Επιπλέον, το Κέντρο πιστοποιεί επαγγελματικά προσόντα στη βάση σχετικών προτύπων που απορρέουν από ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς, καθώς επίσης και από εθνικές νομοθεσίες.

IMG_8

Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου είναι πιστοποιημένες Δομές Επαγγελματικής Κατάρτισης από την ΑνΑΔ και περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό πλήρως εξοπλισμένων αιθουσών, καθώς και σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει παρουσία τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 22 394394, να στείλετε email στο info@frederick.ac.cy ή να επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.frederick.ac.cy/en/research/industry-relations.

Δειτε Επισης

Επιχειρείν πέρα απ' τα σύνορα...To success story τεσσάρων κυπριακών εταιρειών που κατέκτησαν τον κόσμο
Καρολίνα Πελενδρίτου-Γιώργος Καλλής στο Inspire 2024: Μετατρέποντας την αμφισβήτηση σε κίνητρο
Οι νέοι ηγέτες φέρνουν την αλλαγή-Το όραμα, η καταξίωση και η διαφοροποίηση στο Inspire 2024
Πέντε νέοι επιχειρηματίες στο Inspire 2024-Μοιράστηκαν εμπειρίες και έδωσαν συμβουλές
Η αξία και ο ρόλος των ESG για τις επιχειρήσεις… «Καυτή» συζήτηση στο Inspire 2024
Inspire 2024: Το ταξίδι του Cornel Amariei προς την απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία-«Η αποτυχία, είναι μια ευκαιρία»
Ανοίγει στις 7 Οκτωβρίου η αυλαία της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2024
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Όλα όσα περιλαμβάνει
Inspire 2024: Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες, ζητούν καθιέρωση του θεσμού (video)
Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο περίπτερο του Visit Nicosia στο Inspire 2024