Gen Z: Ποιο είναι το προϊόν που δεν αγοράζει από το internet

Στην εποχή του internet, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των Gen Zers.

Το ένα τρίτο και συγκεκριμένα το 32% των καταναλωτών της Gen Z ψωνίζει στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μάρκετινγκ Tinuiti.

Ωστόσο, το 80% των οδηγών της Gen Z προτιμούν να αγοράσουν αυτοπροσώπως ένα αυτοκίνητο. Μόνο το 9% προχωρά σε μία τέτοια αγορά ηλεκτρονικά, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Cars.com, η οποία ορίζει τους ενήλικες Gen Zers ως άτομα ηλικίας 18 έως 28 ετών.

«Όταν μιλάμε για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας αυτοπροσώπως, σημαίνει ότι έχουν ήδη κάνει εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο», δήλωσε η Rebecca Lindland, ανώτερη διευθύντρια βιομηχανικών δεδομένων και πληροφοριών στο Cars.com.

Η έρευνα του Cars.com διεξήχθη από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο και είχε 4.000 συμμετέχοντες που χωρίστηκαν ομοιόμορφα σε τέσσερις γενιές. Οι Baby Boomers ήταν η μόνη γενιά που είχε περισσότερες πιθανότητες από τη Gen Z να αγοράσει αυτοπροσώπως αυτοκίνητο, με ποσοστό 89%, ενώ οι millennials ήταν οι πιο πιθανό να προτιμήσουν να αγοράσουν ηλεκτρονικά, με 16%.

Παρότι το κόστος ενός νέου αυτοκινήτου εξακολουθεί να είναι γενικά αυξημένο, οι τιμές αρχίζουν να μειώνονται λόγω των υψηλότερων αποθεμάτων και των αντιπροσώπων που προσφέρουν κίνητρα, μεταδίδει το CNBC.

Η μέση τιμή συναλλαγής για ένα νέο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ ήταν 48.759 δολάρια τον Δεκέμβριο. Αν και αντιπροσωπεύει αύξηση 1,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ταυτόχρονα πρόκειται και για ένα ποσό μειωμένο κατά 2,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αναμένεται επίσης να σταθεροποιηθούν μέχρι το τέλος του 2024. Η μέση τιμή για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τον περασμένο μήνα ήταν 26.091 δολάρια, μειωμένη κατά 3,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πηγή: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων
Υποβάθμισε στο 2,5% τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2025 το ΔΝΤ
Δευτεραθλήτρια σε ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε. το 2024 η Κύπρος-Σημαντική μείωση και στο δημόσιο χρέος
Η DreamPlay ανοίγει γραφείο και campus στη Λεμεσό-Ορόσημο στην παγκόσμια επέκταση η Κύπρος
Ανδρέας Πίττας: Με φιλοδοξία, πολιτισμό και όραμα για το μέλλον προχωρά η Λεμεσός 2030
Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για τα 17α IN Business Awards-Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διαδικασία
Η Κωνσταντίνα Χριστοφή συστήνει το HEATWAVE Fitness Festival...«Ένα πάρτι για όσους έχουν μπει στην εποχή της ευεξίας»
Πνευματικά δικαιώματα: Η σημασία της απόφασης του Ανωτάτου και η ανάγκη για σύσταση Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η τεκμηριωμένη πρόταση της G.A.P. Vassilopoulos για το υδατικό και η άρνηση μιας πολιτείας που…πέρα βρέχει
Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»