Λία Ριρή: Στον Invest Cyprus με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού

Με εικοσάχρονη προϋπηρεσία και καθήκοντα στο ΚΕΒΕ που συνάδουν και εν πολλοίς προεξοφλούν την επιτυχία της ως αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Invest Cyprus, η Λία Ριρή ανέλαβε τη νέα της θέση στον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων και δηλώνει στοχοπροσηλωμένη στο να προωθήσει την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό σε όλο τον κόσμο.

«Με αποδεδειγμένο ιστορικό διευκόλυνσης επιχειρηματικών αλληλεπιδράσεων, στρατηγικού σχεδιασμού, στοχοπροσήλωσή μου αποτελεί να προωθήσω την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό σε όλο τον κόσμο», ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews η κ. Ριρή με αφορμή τη ανάληψη της θέσης της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας του Invest Cyprus, και συμπλήρωσε:

«Πριν από την ένταξή μου σε αυτόν τον δυναμικό οργανισμό, εργάστηκα ως Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου πέρασα 20 χρόνια αφοσιωμένης εργασίας, εστιάζοντας στην εξερεύνηση εμπορικών ευκαιριών για την κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα στο εξωτερικό, καθώς και στην προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικού κόμβου σε ξένους επενδυτές».

Η Λία Ριρή διαθέτει ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις διεθνείς σχέσεις, αναπτύσσοντας γνώσεις σε θέσεις όπως η διαχείριση έργων της Ε.Ε. και οι δημόσιες σχέσεις.

Έχει εργαστεί εκτενώς στην οργάνωση επιχειρηματικών αντιπροσωπειών (με επικεφαλής υψηλά κυβερνητικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας), στη διαχείριση περισσότερων από 40 διμερών και περιφερειακών επιχειρηματικών συνδέσμων και στη χάραξη στρατηγικών για την καθιέρωση της Κύπρου ως επιχειρηματικού κόμβου.

Στο ΚΕΒΕ, από το 2013 έως το 2023, η κ. Ριρή ήταν υπεύθυνη για την οικονομική διπλωματία του Επιμελητηρίου, διερευνώντας εμπορικές ευκαιρίες για την κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα στο εξωτερικό, καθώς και προωθώντας την Κύπρο ως επιχειρηματικό κόμβο σε ξένους επενδυτές.

Προήχθη από ανώτερος λειτουργός σε επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας το 2021.

Προηγουμένως κατείχε θέση στο Τμήμα Προγραμμάτων Ε.Ε. του ΚΕΒΕ, από το 2003 έως το 2013, όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε έργα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. με προϋπολογισμό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Συνέταξε επίσης προτάσεις συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού και ήταν υπεύθυνη για την υλοποίηση των έργων. Εργάστηκε επίσης σε έργα χρηματοδοτούμενα από το INTERREG και έργα του UNDP, που προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Πριν από το ΚΕΒΕ, εργάστηκε ως στέλεχος δημοσίων σχέσεων στην DeLeMa Communications και ως υπεύθυνη στην Action PR and Publications.

Είναι κάτοχος LLM Διεθνούς Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Westminster, Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ διαθέτει και πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις.

Η Λία Ριρή έχει επίσης εργαστεί ως Εκπαιδεύτρια Οικονομικής Διπλωματίας στην Ακαδημία Clingendael και υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BPW Κύπρου και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ICC Cyprus Women’s Network.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου των €20 εκατ.
Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις
Σημαντική μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Υποχώρησε στα 9.343 πρόσωπα
Technology FAST 50 2024: Η Capital.com με έδρα την Κύπρο στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
Moving Doors: Χρυσάφι το Β2Β στα ακίνητα
Οι μέσες αξίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο του 2024-Η εικόνα για διαμερίσματα, οικίες, οικόπεδα και χωράφια