Οι επιστήμονες που διακρίθηκαν στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκαν και φέτος τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), τα οποία έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Το ΙδΕΚ μέσα από τις βραβεύσεις, που αποτελούν πια σημαντικό για την Κύπρο θεσμό, βράβευσαν πέντε ερευνητές του τόπου μας που έκαναν τη διαφορά μέσα από την έρευνα και το πρωτοπόρο έργο τους.

Ειδικότερα:

  • Το Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή 2023-Επιστήμες Ζωής απονεμήθηκε στον Καθηγητή Λεωνίδα Α. Φυλακτού, Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή, Διευθυντή του Τμήματος Μοριακής Γενετικής, Λειτουργίας και Θεραπείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.
  • To Βραβείο Νέου Ερευνητή 2023 στις Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, απονεμήθηκε στον Δρ. Χρυσοβαλάντη Βουτουρή, Μεταδιδακτορικό Επιστήμονα στο εργαστήριο Βιοφυσικής του Καρκίνου του Πανεπιστημίου Κύπρου και Ιδρυτή της εταιρίας AnaBioSi-Data Ltd.
  • Ο Δρ. Φώτιος Μπεκρής, Επίκουρος Καθηγητής Έρευνας στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ήταν ο βραβευθέντας ως Νέος Ερευνητής 2023 στις Επιστήμες Ζωής.
  • Βραβείο Νέου Ερευνητή 2023 απονεμήθηκε και στον Δρ. Γιώργο Π. Γεωργίου, Επίκουρο Καθηγητή Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ο κ. Γεωργίου παρέλαβε το βραβείο για την κατηγορία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
  • Το Βραβείο Εμπορικής Αξιοποίησης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων 2023 απονεμήθηκε στον Δρ. Αλέξη Κυριάκου, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο, της LELANTUS Innovations Ltd.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες.

Ο θεσμός που επιβραβεύει

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για αναγνώριση και επιβράβευση της άριστης επίδοσης στον τομέα της έρευνας, καθιέρωσε από το 2007 την απονομή ετήσιου Βραβείου Έρευνας.

Από το 2013 το Βραβείο τροποποιήθηκε προκειμένου να επιβραβεύει ξεχωριστά νέους και έμπειρους ερευνητές και ερευνήτριες, σε μια προσπάθεια παράλληλης στήριξης των νέων και προβολής των διακεκριμένων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών-Πόσο αμείφθηκαν το 2023
Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
Απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία
Εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή»
The Glowmorous Dinner: Φιλανθρωπικό δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Το 7ο Cyprus HealthCare Conference ακτινογραφεί το ΓεΣΥ
Open Day για σπουδές αισθητικής στο Cyprus College Λεμεσού
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου
Αδυνατούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους οι επιχειρήσεις