powered by

Οι επιστήμονες που διακρίθηκαν στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκαν και φέτος τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), τα οποία έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Το ΙδΕΚ μέσα από τις βραβεύσεις, που αποτελούν πια σημαντικό για την Κύπρο θεσμό, βράβευσαν πέντε ερευνητές του τόπου μας που έκαναν τη διαφορά μέσα από την έρευνα και το πρωτοπόρο έργο τους.

Ειδικότερα:

  • Το Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή 2023-Επιστήμες Ζωής απονεμήθηκε στον Καθηγητή Λεωνίδα Α. Φυλακτού, Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή, Διευθυντή του Τμήματος Μοριακής Γενετικής, Λειτουργίας και Θεραπείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.
  • To Βραβείο Νέου Ερευνητή 2023 στις Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, απονεμήθηκε στον Δρ. Χρυσοβαλάντη Βουτουρή, Μεταδιδακτορικό Επιστήμονα στο εργαστήριο Βιοφυσικής του Καρκίνου του Πανεπιστημίου Κύπρου και Ιδρυτή της εταιρίας AnaBioSi-Data Ltd.
  • Ο Δρ. Φώτιος Μπεκρής, Επίκουρος Καθηγητής Έρευνας στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ήταν ο βραβευθέντας ως Νέος Ερευνητής 2023 στις Επιστήμες Ζωής.
  • Βραβείο Νέου Ερευνητή 2023 απονεμήθηκε και στον Δρ. Γιώργο Π. Γεωργίου, Επίκουρο Καθηγητή Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ο κ. Γεωργίου παρέλαβε το βραβείο για την κατηγορία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
  • Το Βραβείο Εμπορικής Αξιοποίησης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων 2023 απονεμήθηκε στον Δρ. Αλέξη Κυριάκου, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο, της LELANTUS Innovations Ltd.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες.

Ο θεσμός που επιβραβεύει

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για αναγνώριση και επιβράβευση της άριστης επίδοσης στον τομέα της έρευνας, καθιέρωσε από το 2007 την απονομή ετήσιου Βραβείου Έρευνας.

Από το 2013 το Βραβείο τροποποιήθηκε προκειμένου να επιβραβεύει ξεχωριστά νέους και έμπειρους ερευνητές και ερευνήτριες, σε μια προσπάθεια παράλληλης στήριξης των νέων και προβολής των διακεκριμένων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Συνδιοργανωτής Οικουμενικής Συνδιάσκεψης Ελλήνων Νομικών για κράτος δικαίου και τεχνητή νοημοσύνη
Το ICAEW παρουσιάζει το Next Generation ACA-Η μεγαλύτερη αλλαγή των τελευταίων 30 ετών
Η Capital.com ενισχύει την προστασία των πελατών της Ε.Ε. με ασφαλιστική κάλυψη €1 εκατ.
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Πάνω από 1000 συμμετέχοντες στο Διεθνές Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος-Στο επίκεντρο κρίσιμα θέματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας
Δύο γενιές, ένα όραμα: Η οικογένεια Καραμοντάνη στο INSPIRE 2025
Η Νικολέττα Χαραλάμπους στο INSPIRE 2025: Από την αρχή, με επιμονή και φαντασία
Ο δημοφιλής ηθοποιός Owen Wilson το νέο πρόσωπο της Wolt+
Παν. Νεάπολις Πάφος: Συμμετοχή στην πρώτη Διαπανεπιστημιακή Επιτροπή Ισότητας των Κυπριακών Πανεπιστημίων
Έκθεση Βιωσιμότητας 2024 της Philip Morris International-Πρόοδος στο όραμά της για έναν κόσμο χωρίς καπνό τσιγάρου