Οι επιστήμονες που διακρίθηκαν στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκαν και φέτος τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), τα οποία έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Το ΙδΕΚ μέσα από τις βραβεύσεις, που αποτελούν πια σημαντικό για την Κύπρο θεσμό, βράβευσαν πέντε ερευνητές του τόπου μας που έκαναν τη διαφορά μέσα από την έρευνα και το πρωτοπόρο έργο τους.

Ειδικότερα:

  • Το Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή 2023-Επιστήμες Ζωής απονεμήθηκε στον Καθηγητή Λεωνίδα Α. Φυλακτού, Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή, Διευθυντή του Τμήματος Μοριακής Γενετικής, Λειτουργίας και Θεραπείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.
  • To Βραβείο Νέου Ερευνητή 2023 στις Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, απονεμήθηκε στον Δρ. Χρυσοβαλάντη Βουτουρή, Μεταδιδακτορικό Επιστήμονα στο εργαστήριο Βιοφυσικής του Καρκίνου του Πανεπιστημίου Κύπρου και Ιδρυτή της εταιρίας AnaBioSi-Data Ltd.
  • Ο Δρ. Φώτιος Μπεκρής, Επίκουρος Καθηγητής Έρευνας στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ήταν ο βραβευθέντας ως Νέος Ερευνητής 2023 στις Επιστήμες Ζωής.
  • Βραβείο Νέου Ερευνητή 2023 απονεμήθηκε και στον Δρ. Γιώργο Π. Γεωργίου, Επίκουρο Καθηγητή Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ο κ. Γεωργίου παρέλαβε το βραβείο για την κατηγορία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
  • Το Βραβείο Εμπορικής Αξιοποίησης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων 2023 απονεμήθηκε στον Δρ. Αλέξη Κυριάκου, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο, της LELANTUS Innovations Ltd.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες.

Ο θεσμός που επιβραβεύει

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για αναγνώριση και επιβράβευση της άριστης επίδοσης στον τομέα της έρευνας, καθιέρωσε από το 2007 την απονομή ετήσιου Βραβείου Έρευνας.

Από το 2013 το Βραβείο τροποποιήθηκε προκειμένου να επιβραβεύει ξεχωριστά νέους και έμπειρους ερευνητές και ερευνήτριες, σε μια προσπάθεια παράλληλης στήριξης των νέων και προβολής των διακεκριμένων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες, μείωση στις μεταφορές το πρώτο τρίμηνο
Η Purpose Communications γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Σχέσεων 2024»
Το AUB Mediterraneo δέχεται φοιτητές με απολυτήριο των Δημοσίων Λυκείων της Κύπρου
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Δημήτρη Λευκαρίτη
To Foody επεκτείνει την υπηρεσία Alphamega Express
Η Aon δημοσιεύει τα αποτελέσματα της Έρευνας Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων για το 2024
Εκπαιδεύοντας γιατρούς νέας γενιάς και παγκόσμιας εμβέλειας
Εθνική Έρευνα Εργοδοτών CYEmployers: Κλειδί για διαμόρφωση ενός κατάλληλα καταρτισμένου εργατικού δυναμικού
Νέα μέτρα και κατευθυντήριες γραμμές για τις κάμερες στα γυμναστήρια