Powered by

Οριακά κέρδη στη Wall Street

Οριακά κέρδη καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς έχει επιστρέψει στις τάξεις των επενδυτών η ανησυχία ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει σε μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από αυτή που αναμένεται. 

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας με τον εξαιρετικά χαμηλό αριθμό νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ ενισχύει την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει επίμονος και άρα θα οδηγήσει την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της χώρας σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με αύξηση επιτοκίων.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές ο Αύγουστος ήταν ένας "δύσκολος" μήνας με αδύναμα μάκρο ενώ αναμένεται και ο Σεπτέμβριος να κινηθεί στα ίδια επίπεδα. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,02% στις 34.502 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,53% ή 71 μονάδες στις 13.820 μονάδες. O S&P 500 κερδίζει 0,27% στις 4.463 μονάδες. 

Μέχρι σήμερα οι απώλειες του Dow Jones και του S&P 500 έχουν χάσει μέσα στην εβδομάδα 1% και 1,4% αντίστοιχα. Ο S&P καταγράφει απώλειες 2%. 

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή κάμψη εμφάνισαν τον Ιούλιο τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ, ενώ οι πωλήσεις σημείωσαν άλμα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,2% τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη πτώση 0,1%. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ταυτόχρονα ότι οι πωλήσεις των εταιρειών χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,8% από τον Ιούνιο. 

Στα εταιρικά νέα, βουτιά 4,9% καταγράφει η μετοχή της DocuSing παρά το γεγονός ότι η εταιρεία κατέγραψε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις των αναλυτών σε σχετική δημοσκόπηση. 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί