Moody's: Διπλή αναβάθμιση και επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια για την κυπριακή οικονομία

Σε διπλή αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας με επαναφορά του αξιόχρεου της Κύπρου σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Την βαθιά του ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο ο οποίος σε γραπτή του δήλωση τονίζει πως αυτό επιτεύχθηκε με τις θυσίες του κυπριακού λαού, καθώς και με τη συνετή, υπεύθυνη και με πειθαρχία δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών.

Όπως επισημαίνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα μεταφραστεί σε προοπτική και ευκαιρίες, με την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τονίζει πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να θωρακίζει την οικονομία και να εντείνει τη δυναμική της πορεία, επισημαίνοντας πως μόνο μέσα από τέτοιες υπεύθυνες και μακριά από λαϊκισμούς πολιτικές διασφαλίζεται η ανάπτυξη, η ασφάλεια και η ευημερία του κυπριακού λαού και η ικανότητα της κυβέρνησης να ασκεί αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Σημειώνεται ότι σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε και ο οίκος DBRS.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

Εκφράζω βαθιά ικανοποίηση για το γεγονός της διπλής αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας και της επαναφοράς του αξιόχρεου της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα, από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody's, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Αυτό επιτεύχθηκε με τις θυσίες του κυπριακού λαού, τον οποίο θερμά ευχαριστώ, καθώς και με τη συνετή, υπεύθυνη και με πειθαρχία δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα μεταφραστεί σε προοπτική και ευκαιρίες, με την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε αυτό τον δρόμο πορευόμαστε αδιαπραγμάτευτα ως Κυβέρνηση τους επτά μήνες που βρισκόμαστε στη διακυβέρνηση του τόπου και έτσι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε. Θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε την οικονομία μας και να εντείνουμε τη δυναμική της πορεία.

Μόνο μέσα από τέτοιες υπεύθυνες και μακριά από λαϊκισμούς πολιτικές διασφαλίζεται η ανάπτυξη, η ασφάλεια και η ευημερία του κυπριακού λαού και η ικανότητα της Κυβέρνησης να ασκεί αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Βασική μας προτεραιότητα παραμένει η στήριξη των ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας και η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, παράλληλα με την προώθηση του επιχειρείν.

Η δημοσιονομική σταθερότητα και η συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών είναι οι βασικές αρχές που διέπουν και τον πρώτο Κρατικό Προϋπολογισμό της διακυβέρνησής μας.

Υλοποιούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης το οποίο περιλαμβάνει πολιτικές και μεταρρυθμίσεις σε τομείς προτεραιότητας που να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και να επιβραβεύουν τη μεγάλη προσπάθεια όλων μας.

Δειτε Επισης

Βγήκε στις αγορές η Κύπρος... Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το επταετές ομόλογο
Αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση της βίζας για ΗΠΑ-Η έκκληση Χριστοδουλίδη στους υπουργούς
Επεκτείνεται η επιδότηση στο ρεύμα και ο μειωμένος ΦΠΑ-Αποφασίζει σήμερα το Υπουργικό
ΠτΔ: Η ανάπτυξή των κοινοτήτων διοικητικά και οικονομικά θα αποφέρει προστιθέμενη αξία σε πολλαπλά επίπεδα
Μ. Κεραυνός: Ζωτικής σημασίας για ισόρροπη ανάπτυξη η συνέργεια Πολιτικής Συνοχής και Στρατηγικής Ατζέντας
Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Παγκόσμιο Κέντρο Ελβετίας: Στην 43η από την 45η θέση η Κύπρος στην ανταγωνιστικότητα
Μετά τις απανωτές αναβαθμίσεις βγαίνει στις αγορές με επταετές ομόλογο η Κύπρος-Στόχος η άντληση €1 δις
Κατέβαλε σε δικαιούχους αιγοπροβατοτρόφους τρία εκατομμύρια ευρώ ο ΚΟΑΠ
Σε υψηλό έξι μηνών ο πληθωρισμός στην Κύπρο-Άγγιξε το 3% τον Μάιο