Moody's: Διπλή αναβάθμιση και επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια για την κυπριακή οικονομία

Σε διπλή αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας με επαναφορά του αξιόχρεου της Κύπρου σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Την βαθιά του ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο ο οποίος σε γραπτή του δήλωση τονίζει πως αυτό επιτεύχθηκε με τις θυσίες του κυπριακού λαού, καθώς και με τη συνετή, υπεύθυνη και με πειθαρχία δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών.

Όπως επισημαίνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα μεταφραστεί σε προοπτική και ευκαιρίες, με την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τονίζει πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να θωρακίζει την οικονομία και να εντείνει τη δυναμική της πορεία, επισημαίνοντας πως μόνο μέσα από τέτοιες υπεύθυνες και μακριά από λαϊκισμούς πολιτικές διασφαλίζεται η ανάπτυξη, η ασφάλεια και η ευημερία του κυπριακού λαού και η ικανότητα της κυβέρνησης να ασκεί αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Σημειώνεται ότι σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε και ο οίκος DBRS.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

Εκφράζω βαθιά ικανοποίηση για το γεγονός της διπλής αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας και της επαναφοράς του αξιόχρεου της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα, από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody's, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Αυτό επιτεύχθηκε με τις θυσίες του κυπριακού λαού, τον οποίο θερμά ευχαριστώ, καθώς και με τη συνετή, υπεύθυνη και με πειθαρχία δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα μεταφραστεί σε προοπτική και ευκαιρίες, με την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε αυτό τον δρόμο πορευόμαστε αδιαπραγμάτευτα ως Κυβέρνηση τους επτά μήνες που βρισκόμαστε στη διακυβέρνηση του τόπου και έτσι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε. Θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε την οικονομία μας και να εντείνουμε τη δυναμική της πορεία.

Μόνο μέσα από τέτοιες υπεύθυνες και μακριά από λαϊκισμούς πολιτικές διασφαλίζεται η ανάπτυξη, η ασφάλεια και η ευημερία του κυπριακού λαού και η ικανότητα της Κυβέρνησης να ασκεί αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Βασική μας προτεραιότητα παραμένει η στήριξη των ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας και η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, παράλληλα με την προώθηση του επιχειρείν.

Η δημοσιονομική σταθερότητα και η συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών είναι οι βασικές αρχές που διέπουν και τον πρώτο Κρατικό Προϋπολογισμό της διακυβέρνησής μας.

Υλοποιούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης το οποίο περιλαμβάνει πολιτικές και μεταρρυθμίσεις σε τομείς προτεραιότητας που να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και να επιβραβεύουν τη μεγάλη προσπάθεια όλων μας.

Δειτε Επισης

Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Παρέμβαση ΥΠΟΙΚ για καταβολή συντάξεων ζητούν πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Υπ. Γεωργίας: Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται για ζημιές από χαλάζι
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου