Πτωτικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα...Υποχώρησαν στα €2,11 δισ.

Μείωση €83 εκατομμυρίων παρουσίασαν οι συνολικές μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις (ΜΕΧ) στο τραπεζικό σύστημα στο τέλος Ιουνίου, υποχωρώντας στα €2,11 δισεκατομμύρια από €2,19 δισ. στο τέλος του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), τα συνολικά δάνεια στο τραπεζικό σύστημα μειώθηκαν κατά €99 εκατ. τον Ιούνιο στα €24,41 δισ από €24,51 δισ, με αποτέλεσμα ο δείκτης ΜΕΧ ως προς τα συνολικά δάνεια να διαμορφωθεί στο 8,7% από 8,9% τον προηγούμενο μήνα.

Μικρότερη μείωση, της τάξης των €65 εκατ., παρουσίασαν τα δάνεια με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών, τα οποία διαμορφώθηκαν στα €1,66 δισ στο τέλος Ιουνίου από €1,73 δισ τον Μάιο, και αντιστοιχούσαν στο 6,8% των συνολικών δανείων.

Οι συσσωρευμένες προβλέψεις στο τραπεζικό σύστημα μειώθηκαν οριακά στο €1,17 δισ τον Ιούνιο από €1,20 δισ τον  προηγούμενο μήνα, εκ των οποίων το €1,06 δισ αφορούσε τις ΜΕΧ, με το ποσοστό κάλυψης να διαμορφώνεται στο 50,4%.

Μείωση, της τάξης των €270 εκατ. παρουσίασαν τα συνολικά αναδιαρθρωμένα δάνεια, τα οποίο διαμορφώθηκαν σε 2,03 δισ. από 2,29 δισ. και αντιστοιχούσαν στο 8,3% των συνολικών δανείων.  

Οι αναδιαρθρωμένες χορηγήσεις που συνεχίζουν να ταξινομούνται ως μη εξυπηρετούμενες υποχώρησαν στα €0,95 δισ. τον Ιούνιο έναντι €0,98 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα επιχειρηματικά ΜΕΔ διαμορφώθηκαν στα €0,88 δισ. τον Ιούνιο από €0,93 δισ. τον προηγούμενο μήνα και αντιστοιχούσαν στο 8,3% των συνολικών επιχειρηματικών δανείων. Οι συνολικές προβλέψεις για τα επιχειρηματικά ΜΕΔ ανήλθαν στο 66,5%.

Τα αναδιαρθρωμένα επιχειρηματικά δάνεια, που συνεχίζουν να κατατάσσονται ως μη εξυπηρετούμενα, μειώθηκαν στα €0,47 δισ από €0,48 δισ τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν σε €1,19 δισ από €1,22 δισ τον προηγούμενο μήνα και αντιστοιχούσε σε 11,2% των συνολικών δανείων των νοικοκυριών.  Οι συνολικές προβλέψεις έναντι των κόκκινων δανείων των νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στο 37,5%.

Τα αναδιαρθρωμένα δάνεια των νοικοκυριών, που συνεχίζουν να ταξινομούνται ως μη εξυπηρετούμενα διαμορφώθηκαν στα €0,45 δισ τον Ιούνιο από 0,46 δισ τον προηγούμενο μήνα.

Δειτε Επισης

Επιτυχής αντιμετώπιση προσπάθειας κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες της Τρ. Κύπρου-Η επίσημη ενημέρωση
Mastercard: Athens Innovation Forum 2024-Η δυναμική αλλαγή που συντελείται στο οικοσύστημα των πληρωμών
Απέκρουσε απάτη και έσωσε την Μπαρτσελόνα από σίγουρο αυτογκόλ αξίας ενός εκατομμυρίου η Τράπεζα Κύπρου
EKT: Μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης-Η τρίτη για φέτος και η δεύτερη συνεχόμενη
Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου βάσει της εξέλιξης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Εποπτικό «φρένο» στη διανομή bonus από τις τράπεζες
Εν αναμονή νέας μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ-Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέες θέσεις εργασίας στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου-Πόσες και σε τι αφορούν
Ο οδικός χάρτης για ίδρυσης νέας Συνεργατικής τράπεζας-Σε αναζήτηση αναδόχου για δημόσια προσφορά
Freedom Holding Corp.: Πέμπτη επέτειος της IPO στο NASDAQ με αύξηση κεφαλαιοποίησης και ρεκόρ επιχειρηματικών αποτελεσμάτων