Powered by

Κατηγορίες εναντίον Amazon για παράβαση των κανόνων μονοπωλίου στις ΗΠΑ

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) στις ΗΠΑ κατέθεσε την Τετάρτη μία αναμενόμενη εδώ και καιρό αγωγή κατά της Amazon.com, σχετικά με τη νομοθεσία κατά του μονοπωλίου της αγοράς και ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαναγκασμού του διαδικτυακού εμπορικού κολοσσού να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία του, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες για την άσκηση μονοπωλίου στους πιο κερδοφόρους τομείς του διαδικτύου.

Η FTC κατηγόρησε την Amazon, μία εταιρία που άρχισε τη δραστηριότητά της σε ένα γκαράζ το 1994, ενώ σήμερα έχει κεφαλαιακή αξία 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ότι αντιμάχεται προσπάθειες των πωλητών στη διαδικτυακή αγορά της, προκειμένου να προσφέρει προϊόντα σε φθηνότερες τιμές, σε άλλες πλατφόρμες διαδικτυακού εμπορίου.

Η  Amazon αναγκάζει τους πωλητές της να χρησιμοποιήσουν τις αποθήκες της, αλλά και τις υπηρεσίες διανομής προϊόντων που διαθέτει, διογκώνοντας τα κόστη για τους πελάτες της, αλλά και για τους πωλητές της, σύμφωνα με την FTC.

Δειτε Επισης

Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη
Εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων Ε.Ε. κατά της Ρωσίας-Ήρε το βέτο η Σλοβακία
Τα αμερικανικά τέλη φρενάρουν τα κινεζικά ναυπηγεία-Πτώση 52% στις παραγγελίες το πρώτο εξάμηνο
Ξανά πάνω από τις $120.000 το Bitcoin μετά το «ναι» σε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ
Politico: Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση της Κομισιόν για νέο φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις
Νέα άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-Στο 6,75% το 30ετές
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.… Τα νέα όπλα που ετοιμάζει η Κομισιόν στη διαμάχη με τον Τραμπ
Άλλη εποχή στο διατλαντικό εμπόριο αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τελικά δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα
Τι θα γίνει αν ο Τραμπ απολύσει τον Πάουελ-Το πιθανό ντόμινο