Powered by

Η.Β.: Εταιρείες ύδρευσης επιστρέφουν στους καταναλωτές συνολικό ποσό ύψους 114 εκατ. λιρών

Συνολικό ποσό ύψους 114 εκατομμυρίων λιρών (139 εκατομμύρια δολάρια) κλήθηκαν την Τρίτη να επιστρέψουν στους πελάτες τους οι εταιρείες ύδρευσης στην Αγγλία και την Ουαλία, από τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους απόδοσης, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη ρύπανση των ποταμών.

Η Thames Water, ο μεγαλύτερος προμηθευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο που εξυπηρετεί καθημερινά πέραν των 15 εκατομμυρίων πελατών και η οποία πρόσφατα εξασφάλισε μια ένεση χρηματοδότησης από τους μετόχους της σε μια προσπάθεια να μην καταρρεύσει, κλήθηκε να επιστρέψει το υψηλότερο ποσό, ύψους 101 εκατομμυρίων λιρών.

Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής για την ύδρευση, Ofwat, έρχεται εν μέσω ενός μακροχρόνιου σκανδάλου σχετικά με τις ιδιωτικοποιημένες εταιρείες ύδρευσης, οι οποίες διοχετεύουν ακατέργαστα λύματα στις οδεύσεις του νερού.

"Οι στόχοι που θέσαμε για τις εταιρείες σχεδιάστηκαν για να είναι αυστηροί - για να οδηγήσουν σε βελτιώσεις για τους πελάτες και το περιβάλλον", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ofwat, David Black.

"Ωστόσο, η τελευταία μας έκθεση δείχνει ότι υπολείπονται των στόχων αυτών, με αποτέλεσμα να επιστραφούν 114 εκατομμύρια λίρες στους πελάτες μέσω μείωσης των λογαριασμών», πρόσθεσε.

"Ενώ αυτό μπορεί να είναι ευπρόσδεκτο για τους καταναλωτές, είναι πολύ απογοητευτικά νέα για όλους όσοι θέλουν να δουν τον τομέα να τα πηγαίνει καλύτερα", σημείωσε ο κ. Black.

Η Κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι κάθε εταιρεία και άτομο που ρυπαίνει τα ποτάμια και άλλα οικοσυστήματα της χώρας θα είναι υπεύθυνο για την επιβολή προστίμων χωρίς όριο.

Δειτε Επισης

Νέο ρεκόρ για χρυσό, αποδυναμώνεται το δολάριο-Ενισχύονται οι φόβοι για ανεξαρτησία της Fed
Κάλεσμα του Κινέζου υπουργού Εμπορίου για πολλαπλά μέτρα ενίσχυσης της κατανάλωσης υπηρεσιών
Η φαρμακοβιομηχανία Roche θα επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Nomura: Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας εξαγοράζει την Macquarie Group σε ένα deal 1,8 δισ. δολαρίων
Εναντίον Τραμπ προσέφυγε το Χάρβαρντ λόγω παγώματος κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων
Πρόθεση ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στην Ασία
Φουλ επίθεση ο Τραμπ κατά Πάουελ-«Αν αυτός ο τεράστιος loser δεν χαμηλώσει τα επιτόκια αμέσως...»
DHL: Αναστέλλει προσωρινά την αποστολή δεμάτων από επιχειρήσεις προς ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες
Νέο ρεκόρ για χρυσό, υποχώρηση δολαρίου, μεικτές τάσεις για τις μετοχές-Πλήττουν το επενδυτικό κλίμα οι δασμοί
Κυρίαρχο θέμα στην εξαμηνιαία συνάντηση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας οι δασμοί