Powered by

Η.Β.: Εταιρείες ύδρευσης επιστρέφουν στους καταναλωτές συνολικό ποσό ύψους 114 εκατ. λιρών

Συνολικό ποσό ύψους 114 εκατομμυρίων λιρών (139 εκατομμύρια δολάρια) κλήθηκαν την Τρίτη να επιστρέψουν στους πελάτες τους οι εταιρείες ύδρευσης στην Αγγλία και την Ουαλία, από τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους απόδοσης, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη ρύπανση των ποταμών.

Η Thames Water, ο μεγαλύτερος προμηθευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο που εξυπηρετεί καθημερινά πέραν των 15 εκατομμυρίων πελατών και η οποία πρόσφατα εξασφάλισε μια ένεση χρηματοδότησης από τους μετόχους της σε μια προσπάθεια να μην καταρρεύσει, κλήθηκε να επιστρέψει το υψηλότερο ποσό, ύψους 101 εκατομμυρίων λιρών.

Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής για την ύδρευση, Ofwat, έρχεται εν μέσω ενός μακροχρόνιου σκανδάλου σχετικά με τις ιδιωτικοποιημένες εταιρείες ύδρευσης, οι οποίες διοχετεύουν ακατέργαστα λύματα στις οδεύσεις του νερού.

"Οι στόχοι που θέσαμε για τις εταιρείες σχεδιάστηκαν για να είναι αυστηροί - για να οδηγήσουν σε βελτιώσεις για τους πελάτες και το περιβάλλον", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ofwat, David Black.

"Ωστόσο, η τελευταία μας έκθεση δείχνει ότι υπολείπονται των στόχων αυτών, με αποτέλεσμα να επιστραφούν 114 εκατομμύρια λίρες στους πελάτες μέσω μείωσης των λογαριασμών», πρόσθεσε.

"Ενώ αυτό μπορεί να είναι ευπρόσδεκτο για τους καταναλωτές, είναι πολύ απογοητευτικά νέα για όλους όσοι θέλουν να δουν τον τομέα να τα πηγαίνει καλύτερα", σημείωσε ο κ. Black.

Η Κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι κάθε εταιρεία και άτομο που ρυπαίνει τα ποτάμια και άλλα οικοσυστήματα της χώρας θα είναι υπεύθυνο για την επιβολή προστίμων χωρίς όριο.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί