Ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη: Είναι το Net Zero εφικτό;

Το παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο εξελίσσεται ραγδαία. Η Ευρώπη βρίσκεται στη στην πρώτη γραμμή ενός άνευ προηγουμένου μετασχηματισμού. Η ΕΕ έχει δεσμευτεί σε πολιτικές που θα συμβάλουν στη φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την επίτευξη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ουδετερότητας έως το 2050. Στους βασικούς άξονες συγκαταλέγεται αυτός της ενίσχυσης της εσωτερικής ενεργειακής αγοράς, ώστε η ενέργεια στην Ευρώπη να καταστεί πιο ασφαλής, πιο βιώσιμη και πιο προσιτή.

Η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ χαρακτηρίζεται ως ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει στόχο τη μετάβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οικονομία με μηδενικές εκπομπές CO2 μέχρι το 2050. Αυτό συνεπάγεται μια σειρά μέτρων για την προώθηση της πράσινης ενέργειας και την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων.

Για τις επιχειρήσεις, η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ προσφέρει ευκαιρίες και προκλήσεις. Καθώς οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί γίνονται πιο αυστηροί, οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμόσουν τις δραστηριότητές τους για να μειώσουν τις εκπομπές CO2, να χρησιμοποιήσουν πιο βιώσιμες πρακτικές και να ενσωματώσουν την πράσινη ενέργεια στην εφοδιαστική τους αλυσίδα. Ταυτόχρονα, προκύπτουν μεγάλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών την ώρα που η ζήτηση για περιβαλλοντικά φιλικά προϊόντα αυξάνεται.

Από την άλλη για τους καταναλωτές, η Πράσινη Συμφωνία σημαίνει περισσότερες επιλογές για πράσινα προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο από οικονομικής άποψης ενδεχομένως να σημαίνει υψηλότερες τιμές για ορισμένα προϊόντα που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα περιβαλλοντικής αειφορίας. Το σίγουρο είναι πως οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν στο πλευρό επιχειρήσεων που υιοθετούν πράσινες πρακτικές και προϊόντα, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την αειφόρο ανάπτυξη.

Το μέλλον της πράσινης ενέργειας και το τι σημαίνει για επιχειρήσεις και καταναλωτές είναι μόλις μερικά από τα ζητήματα που θα θίξουν οι Dr. Yolanda Garcia Mezquita, Head of the Unit TF 2, Directorate-General for Energy της Κομισιόν, Alex Papalexopoulos, Ιδρυτής και CEO της ECCO International, Inc, CEO και Chairman of the Board of ZOME Energy Networks, Inc,USA, Irina Kustova, Research Fellow του CEPS και Gianpaolo Giuseppe Giuliani, Chief Commercial Officer της Sunlight Group Energy Storage Systems σε πάνελ που φιλοξενεί το 14ο Limassol Economic Forum.

Με κεντρικό θέμα το κατά πόσο είναι ή όχι το Net Zero ένας εφικτός στόχος, οι συμμετέχοντες στο πάνελ θα αναλύσουν τις πολιτικές, την ατζέντα τον οδικό χάρτη και τις προεκτάσεις στην πορεία υλοποίησής του.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η τέως Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου.

14ο Limassol Economic Forum

Το Limassol Economic Forum έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια συνέδρια στην Κύπρο, όπου επιχειρηματίες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες και ακαδημαϊκοί συζητούν διεθνή ζητήματα σχετικά με την οικονομία, τις διακρατικές συνεργασίες, την ενέργεια, τις επενδύσεις, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα.

Η φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο City of Dreams Mediterranean, στη Λεμεσό αποτελείται από έξι θεματικές ενότητες μέσω των οποίων θα δοθούν πολύτιμες απαντήσεις για τα πιο φλέγοντα ζητήματα της εποχής.

Πρόκειται για τις: Οικονομία, Διεθνείς Αγορές και Επενδύσεις, Ενέργεια, Διπλωματία και Διεθνείς Σχέσεις, Τεχνολογία και Καινοτομία, Επιχειρηματικοί Ηγέτες και Επιχειρηματικότητα. Όπως πέρσι έτσι και φέτος στη σκηνή αναμένεται να βρεθούν για να συζητήσουν υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι και άλλα άτομα σε θέσεις-κλειδιά της πολιτικής, της επιχειρηματικής ζωής και της οικονομίας ευρύτερα.

Ποιους ενδιαφέρει

Ενδιαφέρει ιδιαίτερα υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, όπως μέλη διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες συμβούλους, CEOs, διευθυντικά και άλλα ανώτερα διοικητικά στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Πολιτικοί, διπλωμάτες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναμένεται να παρακολουθήσουν το γεγονός, καθώς επίσης και επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και ξένοι εμπειρογνώμονες σε πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: ΙΜΗ και περιοδικό IN Business

Platinum Partners: Τράπεζα Κύπρου, Deloitte Cyprus, Elias Neocleous & Co LLC

Stage Sponsors: Kyndryl, Olympia Group, Philip Morris Cyprus

Luxury Property Sponsor: Leptos Group

Official Airline Sponsor: Sky Express

Σε συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association

Υποστηρικτές: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Χορηγός Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Kapnos Airport Shuttle: Παρατείνεται η δωρεάν διακίνηση παιδιών από και προς αεροδρόμια-Επ' αόριστον η προσφορά
Wolt: Δέκα χρόνια σε θέση οδηγού στη διανομή φαγητών και προϊόντων
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των 27 φιναλίστ υποψήφιων
Το 1ο Women in STEM Cyprus Forum ξεκινά τον διάλογο για ουσιαστικές αλλαγές
Παρουσίαση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού του προγράμματος CARDIOCARE
Νέα «πράσινη» δράση από την Ελληνική Τράπεζα-Προχωρά σε δεντροφύτευση στο Κάβο Γκρέκο
Τιμητική διάκριση για Πετρολίνα και PPT Aviation Services από το Telethon
Η πορεία και το έργο της Α. Eracleous Electrical Installations Ltd
Δυνατή οικονομία για όλους: 3ο Φόρουμ Οικονομίας για το ΑΚΕΛ
Εμπιστεύομαι...