Powered by

Απώλειες στις ευρωαγορές με φόντο τις αποφάσεις της Fed

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις χθεσινές αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve και ετοιμάζονται για τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Σουηδία, Νορβηγία και Ελβετία αργότερα σήμερα.

Η Federal Reserve φαίνεται να προετοιμάζεται να κρατήσει τα επιτόκια της σε αυξημένα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο στο πλαίσιο της μάχης που δίνει για να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κράτησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια της στα υψηλά άνω των 20 ετών που τα έχει οδηγήσει, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι αξιωματούχοι περιμένουν άλλη μια αύξηση μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι προβλέψεις τους για τη συνέχεια έδειξαν ότι προετοιμάζονται να κρατήσουν τη στάση της νομισματικής πολιτικής σε περιοριστικά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο ταμπλό τώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,6% και κινείται στις 457,92 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,7% στις 15.668,77 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1% στις 7.256,94 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,5% στις 7.690,94 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 χάνουν 0,7%.

Δειτε Επισης

Νέο ρεκόρ για χρυσό, αποδυναμώνεται το δολάριο-Ενισχύονται οι φόβοι για ανεξαρτησία της Fed
Κάλεσμα του Κινέζου υπουργού Εμπορίου για πολλαπλά μέτρα ενίσχυσης της κατανάλωσης υπηρεσιών
Η φαρμακοβιομηχανία Roche θα επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Nomura: Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας εξαγοράζει την Macquarie Group σε ένα deal 1,8 δισ. δολαρίων
Εναντίον Τραμπ προσέφυγε το Χάρβαρντ λόγω παγώματος κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων
Πρόθεση ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στην Ασία
Φουλ επίθεση ο Τραμπ κατά Πάουελ-«Αν αυτός ο τεράστιος loser δεν χαμηλώσει τα επιτόκια αμέσως...»
DHL: Αναστέλλει προσωρινά την αποστολή δεμάτων από επιχειρήσεις προς ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες
Νέο ρεκόρ για χρυσό, υποχώρηση δολαρίου, μεικτές τάσεις για τις μετοχές-Πλήττουν το επενδυτικό κλίμα οι δασμοί
Κυρίαρχο θέμα στην εξαμηνιαία συνάντηση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας οι δασμοί