Powered by

Παγκόσμια Τράπεζα: Χρηματοδοτεί κατασκευή ηλιακών πάνελ στην μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής

Η Παγκόσμια Τράπεζα σκοπεύει να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της κατασκευής 1.000 μίνι δικτύων ηλιακής ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, τη Νιγηρία, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα, ανακοίνωσε  το Σάββατο ο Πρόεδρος Τράπεζας Ajay Banga.

Η Νιγηρία, με πληθυσμό άνω των 200 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει εγκαταστήσει δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας 12.500 μεγαβάτ (MW), αλλά παράγει μόνο μικρό ποσοστό αυτής, με αποτέλεσμα εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις να εξαρτώνται από γεννήτριες βενζίνης και ντίζελ.

Τα μίνι δίκτυα, που αποτελούνται από μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μικρής κλίμακας, κυμαίνονται συνήθως σε μέγεθος από μερικά κιλοβάτ έως και 10 MW, αρκετά για να τροφοδοτήσουν περίπου 200 νοικοκυριά.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα περίχωρα της πρωτεύουσας Αμπούτζα, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας είπε στους δημοσιογράφους ότι σχεδόν 150 μίνι δίκτυα έχουν κατασκευαστεί, εν μέρει χρηματοδοτούμενα από την Τράπεζα, για να παρέχουν ρεύμα σε κοινότητες χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν ότι στην υποσαχάρια Αφρική, με πληθυσμό 568 εκατομμύρια, εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια. Παγκοσμίως, σχεδόν 8 στους 10 ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ζουν στην Αφρική.

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2025
Καζιμίρ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός πλησιάζει το 2%-Το φθινόπωρο ίσως φτάσουμε τον στόχο
Ρεν (ΕΚΤ): Βραχυπρόθεσμη επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη λόγω δασμών Τραμπ
DBRS: Αβεβαιότητα για αντίκτυπο δασμών στις αξιολογήσεις κρατικού χρέους-Ανθεκτικά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Νέο ρεκόρ για χρυσό, αποδυναμώνεται το δολάριο-Ενισχύονται οι φόβοι για ανεξαρτησία της Fed
Κάλεσμα του Κινέζου υπουργού Εμπορίου για πολλαπλά μέτρα ενίσχυσης της κατανάλωσης υπηρεσιών
Η φαρμακοβιομηχανία Roche θα επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Nomura: Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας εξαγοράζει την Macquarie Group σε ένα deal 1,8 δισ. δολαρίων
Εναντίον Τραμπ προσέφυγε το Χάρβαρντ λόγω παγώματος κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων
Πρόθεση ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στην Ασία