Powered by

Απώλειες δισεκατομμυρίων για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ιταλία λόγω της πανδημίας

Το ιταλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχασε 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2019 και 2022 λόγω της COVID-19 και των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, σύμφωνα με ετήσια έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση του 2023 του «ReportCalcio» που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (3/8) από την ιταλική ποδοσφαιρική  Ομοσπονδία, τα ιταλικά πρωταθλήματα 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας έχασαν κατά μέσο όρο 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως κατά την περίοδο COVID-19, ενώ οι σωρευτικές απώλειές τους ήταν 412 εκατομμύρια ευρώ το 2018-19, πριν την πανδημία.

Οι απώλειες μόνο για τη σεζόν 2021-22, την τελευταία σεζόν που εξετάστηκε για αυτήν την έκθεση του 2023, ανήλθαν σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, «η χειρότερη που καταγράφηκε ποτέ από τότε που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά αυτή η έκθεση πριν από δεκαπέντε χρόνια».

Οι απώλειες του ιταλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου έφτασε τα 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021-22 (+4,4% σε ένα έτος).

Τα έσοδα από τα εισιτήρια για όλο το ιταλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανήλθαν σε 254 εκατομμύρια ευρώ το 2021-22, σε σύγκριση με 226 εκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά πολύ μακριά από τα 341 εκατομμύρια ευρώ του 2018-19, την τελευταία σεζόν πριν από την πανδημία.

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2025
Καζιμίρ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός πλησιάζει το 2%-Το φθινόπωρο ίσως φτάσουμε τον στόχο
Ρεν (ΕΚΤ): Βραχυπρόθεσμη επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη λόγω δασμών Τραμπ
DBRS: Αβεβαιότητα για αντίκτυπο δασμών στις αξιολογήσεις κρατικού χρέους-Ανθεκτικά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Νέο ρεκόρ για χρυσό, αποδυναμώνεται το δολάριο-Ενισχύονται οι φόβοι για ανεξαρτησία της Fed
Κάλεσμα του Κινέζου υπουργού Εμπορίου για πολλαπλά μέτρα ενίσχυσης της κατανάλωσης υπηρεσιών
Η φαρμακοβιομηχανία Roche θα επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Nomura: Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας εξαγοράζει την Macquarie Group σε ένα deal 1,8 δισ. δολαρίων
Εναντίον Τραμπ προσέφυγε το Χάρβαρντ λόγω παγώματος κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων
Πρόθεση ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στην Ασία