Powered by

Φλερτάρει τους Αμερικανούς τουρίστες και στοχεύει σε νέες αγορές η Βουλγαρία

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, Κένεθ Μέρτεν, και η Υπουργός Τουρισμού, Ζαρίτσα Ντίνκοβα, είχαν συνάντηση, όπου συμφώνησαν ότι η Βουλγαρία έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας το Σάββατο.

«Η χώρα έχει να προσφέρει πολλά πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών. Υπάρχουν ακόμη ανέγγιχτες τοποθεσίες στη Βουλγαρία που χρειάζεται να προβληθούν και να διατηρηθούν», δήλωσε η Ντίνκοβα.

Το Υπουργείο Τουρισμού εξετάζει μια νέα στρατηγική μάρκετινγκ, η οποία θα στοχεύει επίσης στην επέκταση των αγορών, σημείωσε περαιτέρω η Ντίνκοβα.

Οι ΗΠΑ είναι ένας πολλά υποσχόμενος τουριστικός εταίρος και αγορά για τη Βουλγαρία. Το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, περισσότεροι από 104.000 Αμερικανοί τουρίστες ταξίδεψαν στη Βουλγαρία. Για τους πρώτους 5 μήνες του 2023, ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας ανήλθε σε 30.469, σημειώνοντας αύξηση 41% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022, αναφέρει το εν λόγω Υπουργείο.

Τα συνδυασμένα τουριστικά προϊόντα έχουν μεγάλες δυνατότητες, καθώς παραδοσιακά οι Αμερικανοί τουρίστες προτιμούν να συνδυάζουν τις επισκέψεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα με ένα ταξίδι. Υπό αυτή την έννοια, ο συνδυασμός των κύριων προϊόντων θερινού και χειμερινού τουρισμού με ευκαιρίες για ιαματικό τουρισμό και τουρισμό ευεξίας, καθώς και επισκέψεις σε πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους, θα είναι ένας όλο και πιο σημαντικός παράγοντας για τη διαμόρφωση των προτιμήσεων των Αμερικανών τουριστών προς τη Βουλγαρία, αναφέρει η Υπουργός.

Η Ντίνκοβα πρόσθεσε και πρότεινε ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως προορισμός στην αμερικανική αγορά ή στο φόρουμ Β2Β ήδη από το 2024, εάν αυτό ενδιαφέρει την αμερικανική αγορά.

Η ανάπτυξη του βουλγαρικού τουριστικού τομέα αποτελεί εθνική προτεραιότητα, δήλωσε η Ντίνκοβα.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, το 2022 η συμβολή του ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα αυξήθηκε κατά 25% σε 10 δισεκατομμύρια λέβα, αντιπροσωπεύοντας το 6,5% της βουλγαρικής οικονομίας, πλησιάζοντας το υψηλό 9,9% της οικονομίας το 2019.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί