powered by

Πάνω από €2 εκατ. θα κοστίσει το Πολυδύναμο Κέντρο Δρομολαξιάς-Μενεού (pics)

Ανω των δύο περίπου εκατομμυρίων ευρώ υπολογίζεται να κοστίσει η ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Ο διαγωνισμός για τα κατασκευαστικά έργα του Κέντρου έγινε στις 31 Ιουλίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού αναφέρεται ότι «οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2023 και η εκτιμώμενη δαπάνη έχει οριστεί στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ συν Φ.Π.Α. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκό ταμείο».

polydynamomeneou2

Πρόκειται «για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που υλοποιείται από τη δημοτική αρχή, αφού εκτός από το κτήριο, τα σχέδια προβλέπουν τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, καθώς και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης. Σε ό,τι αφορά την κτηριακή εγκατάσταση, θα αποτελείται από χώρο υποδοχής που θα λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος, αίθουσα πολλαπλής χρήσης για εκδηλώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια, καθώς επίσης και εργαστήρια για διάφορα επιμορφωτικά μαθήματα, καφετέρια, χώρους υγιεινής και άλλους βοηθητικούς χώρους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «προβλέπεται, επίσης, να γίνουν εξωτερικές εργασίες για κατασκευή δαπέδων, τοίχων αντιστήριξης, σκαλοπατιών, ραμπών πρόσβασης και των απαιτούμενων περιφράξεων. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει, ακόμα, τοπιοτέχνηση, δενδροφύτευση και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού».

polydynamomeneou3

Σημειώνεται ότι «το Πολυδύναμο Κέντρο θα ανεγερθεί σε τεμάχιο που βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Μενεού, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα. Υπολογίζεται ότι τα έργα θα ξεκινήσουν περί τις αρχές του νέου έτους. Το Κέντρο είναι ένα έργο που αναμένεται να προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους υγιούς απασχόλησης των κατοίκων του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, κυρίως της νεολαίας».

Δειτε Επισης

Και εγένετο ξανά Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος...Δεν θα ασχολείται συλλογικά με τα εργασιακά
Χαιρετίζει τις καταδίκες για σφετερισμό το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών-«Τέτοιες παράνομες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες»
Ο Όμιλος Δ. Ζαβός παρουσίασε το «The Oasis Collection» στην 7η Σύνοδο «Doing Business with Cyprus 2025» στο Τελ Αβίβ
Στ. Γαβριήλ: Βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ο κατασκευαστικός τομέας-Ατεκμηρίωτη στοχοποίηση
Δημόσια διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Στροβόλου-Κάλεσμα προς τους δημότες για εισηγήσεις
Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών