Η Κύπρος στους top 20 προορισμούς των ψηφιακών νομάδων

Σε επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων τους για το περιβάλλον, στο οποίο ζουν και εργάζονται, προχώρησαν μετά την πανδημία οι ψηφιακοί νομάδες, κοινό χαρακτηριστικών των οποίων είναι η αναζήτηση εύκολα προσβάσιμων τοποθεσιών, με ελκυστικό κλίμα, ποιότητα ζωής και εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 20 κορυφαίους προορισμούς, τους οποίους επιλέγουν οι digital nomads, σύμφωνα με τον δείκτη Savills Executive Nomad.

Γιατί θεωρείται ελκυστικός ένας προορισμός

Η σχετική λίστα αναλύει 20 προορισμούς ανά τον κόσμο, με βάση την απήχησή τους και την ευκολία πρόσβασης σε μακροχρόνια απομακρυσμένους εργαζόμενους. Οι εν λόγω προορισμοί κατατάχθηκαν στον κατάλογο, με κριτήρια όπως η συνδεσιμότητα, το κλίμα, η αγορά ενοικίασης prime κατοικιών και η ποιότητα ζωής τους.

Σημειώνεται ότι η διαθεσιμότητα και η οικονομική προσιτότητα της ενοικίασης ακινήτων αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής προορισμού για τους ψηφιακούς νομάδες. Κριτήριο της δημοτικότητας αυτών των προορισμών είναι το κόστος ενοικίασης,

Στη 18η θέση η Κύπρος
Η Κύπρος κατατάσσεται στη 18η θέση του Savills Executive Nomad Index, ακριβώς μία θέση πιο κάτω από την Αθήνα, ενώ αφήνει πίσω της τις Μπαχάμες και την Τοσκάνη.

Η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που προσφέρουν μια ψηφιακή νομαδική βίζα, η οποία θεωρείται κλειδί για τη διευκόλυνση αυτού του επαγγελματικού τρόπου ζωής.

Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της Κύπρου για να εργαστεί κάποιος από απόσταση είναι το κλίμα, οι παραλίες, η ζωντάνια, ο πολιτισμός και οι ευκαιρίες δικτύωσης που καθιστούν το νησί ελκυστικό για υψηλόβαθμα στελέχη.

Παράλληλα, προσιτή θεωρείται για τους digital nomads η ενοικίαση ακινήτων στην Κύπρο, ενώ μέρος της εξίσωσης αποτελούν αφενός η εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και η πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες διαδικτύου.

savilslista

Οι κορυφαίοι προορισμοί

Οι ταχέως αναπτυσσόμενοι τομείς των fintech και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με το αφορολόγητο περιβάλλον και την υψηλή ποιότητα ζωής στο Ντουμπάι, αποδεικνύονται ισχυροί μαγνήτες για τα στελέχη που επιλέγουν να εργάζονται ως νομάδες, σε μία άλλη χώρα, αναζητώντας μια νέα πρόκληση.

Μετά το Ντουμπάι, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος σε προτίμηση προορισμός των nomads, ακολουθεί η Μάλαγα. Η οικονομική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ως σημαντικός πολιτιστικός και τουριστικός προορισμός, γνωστός για τα μουσεία και την όμορφη παλιά πόλη της. Παράλληλα, εταιρικές αφίξεις υψηλού προφίλ, όπως της Google, έχουν καταστήσει τη Μάλαγα αγαπημένο προορισμό για τους εξ αποστάσεως εργαζόμενους.

savlislista2

Από την άλλη, η ηλιοφάνεια, οι χαμηλοί φόροι και οι υπέροχες παραλίες έχουν καταστήσει εδώ και καιρό το Μαϊάμι πόλο έλξης για τους Αμερικανούς που αναζητούν καλύτερη ποιότητα ζωής. Η τρέχουσα εισροή executive νομάδων περιλαμβάνει μετανάστες από χρηματοπιστωτικές εταιρείες της Νέας Υόρκης και του Σικάγο.

Στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για τους digital nomads βρίσκονται επίσης το Αμπού Ντάμπι, η Λισαβόνα, τα Μπαρμπέιντος, η Βαρκελώνη, η Πάλμα, το Αλγκάρβε και η Αγία Λουκία.

Δειτε Επισης

Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία
ΠτΔ: Rebranding της Κύπρου και αναθεωρημένο σχέδιο κινήτρων για αδειοδότηση αυθαίρετων/νέων κατασκευών