Η νέα Σχολή του ΤΕΠΑΚ που... προσθέτει στον τομέα της εκπαίδευσης στην Πάφο

Στην Πάφο θα στεγάζεται από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η νέα Σχολή δημιουργεί νέα δεδομένα και προοπτικές στον τομέα της εκπαίδευσης στην Πάφο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αναβάθμιση της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή, όχι μόνο της οικονομίας της Πάφου αλλά και της κυπριακής οικονομίας.

Οι νεοανεγερθείσες κτηριακές εγκαταστάσεις της Σχολής, οι οποίες παραδίδονται από τον Δήμο Πάφου στη Διοίκηση του ΤΕΠΑΚ, βρίσκονται επί της οδού Αμπελοκήπων 9, παρά τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας.
Διαβάστε εδώ: Η Πάφος υποδέχεται την Σχολή του ΤΕ.ΠΑ.Κ.

Την αρχιτεκτονική και τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του κτηρίου επιμελήθηκε το γραφείο Eraclis Papachristou Architects, Ο κτηριακός όγκος αιωρείται συνεχώς ανάμεσα στο ότι είναι ένας κλειστός, καθορισμένος κύβος και στην πρόταση ότι πρόκειται για μια σταδιακή αλλά, για άλλη μια φορά καθορισμένη, ανάβαση γύρω από ένα κεντρικό κενό.

tepakpafos2

Με πλήρη επίγνωση των σύγχρονων αναγκών προσφέρεται από το ΤΕΠΑΚ πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου στη Διοίκηση Τουρισμού και Φιλοξενίας, Μάστερ στη Διεθνή Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, καθώς και Διδακτορικές σπουδές.

tepakpafos3

Οι φοιτητές του Τμήματος, μέσω του προσφερόμενου προγράμματος σπουδών, αποκτούν σε διάφορα διευθυντικά και διοικητικά καθήκοντα.

Παράλληλα, η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών παρέχει την ευκαιρία στους απόφοιτους ένα ακαδημαϊκό υπόβαθρο, το οποίο τους επιτρέπει να σταδιοδρομήσουν στη βιομηχανία φιλοξενίας και τουρισμού της Κύπρου να εργοδοτηθούν στο δημόσιο/ευρύτερο δημόσιο και ημικρατικό τομέα, καθώς επίσης και σε εταιρίες/οργανισμούς στον τομέα των υπηρεσιών.

Νέα δεδομένα στην εκπαίδευση
Η Σχολή του ΤΕΠΑΚ έρχεται να εμπλουτίσει περαιτέρω τον τομέα της εκπαίδευσης της Πάφου, μαζί με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, το οποίο αρχίζει τη λειτουργία του προσεχώς, το Pafos Innovation Institute και το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

tepakpafos4

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφάτως ολοκληρωμένες κτηριακές εγκαταστάσεις στις οποίες θα στεγάζεται από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ θα είναι ανοικτές στο κοινό για επίσκεψη και ξενάγηση σήμερα 28 και αύριο 29 Αυγούστου από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 20:30 μ.μ.

Δειτε Επισης

CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης