Powered by

Στην Ευρώπη η σκυτάλη των κερδών

Συνεχίζουν σε ανοδικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αν και έχουν περιορίσει κάπως τα κέρδη τους, με τον κλάδο της τεχνολογίας να ξεχωρίζει και σήμερα στο πανηγυρικό κλίμα που έχουν διαμορφώσει τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα της αμερικανικής Nvidia, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να αντλούν ώθηση και από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,3% και κινείται στις 454,64 μονάδες, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο τεχνολογικός STOXX Europe 600 Technology κερδίζει 0,7%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να σημειώνει άλμα σχεδόν 2% στο κλίμα ενθουσιασμό που έχουν διαμορφώσει για τον κλάδο οι εντυπωσιακές τριμηνιαίες επιδόσεις της Nvidia. Η εταιρεία έδωσε ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο guidance για το επόμενο τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε επίσης επίσης ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών συνολικού ύψους 25 δισ. δολ.

Τα αποτελέσματα της Nvidia έδωσαν ώθηση στις μετοχές Ευρωπαίων κατασκευαστών όπως η ASM International, η BE Semiconductor, η ASML Holding και η Aixtron σήμερα.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,2% στις 15.765,35 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 7.272,46 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,4% στις 7.349,94 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζουν 0,4%.

Παράλληλα, ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία δίνει και σήμερα η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την απόδοση στο γερμανικό 10ετές να υποχωρεί στο 2,46%.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί