Powered by

Κέντρα αναψυχής: Στο peak η επισκεψιμότητα, μεγάλο στοίχημα το φθινόπωρο

Εξακολουθεί η μεγάλη επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής και μετά τον Δεκαπενταύγουστο στις παραθαλάσσιες πόλεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φύτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η διακίνηση Κυπρίων συνεχίζεται αφού αρκετοί ντόπιοι επέλεξαν να κάνουν το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου τις διακοπές τους.

Ακόμη, πρόσθεσε, και αυτοί που μετέβησαν για τρεις με τέσσερις μέρες στο εξωτερικό για διακοπές την υπόλοιπη άδεια τους διακινούνται στην ελεύθερη Κύπρο.

Έτσι θα ορθοποδήσει ο τουρισμός
Ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ είπε πως και ο Σεπτέμβρης αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικά πλαίσια όσον αφορά την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής, προσθέτοντας ωστόσο πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο ως Πολιτεία ούτως ώστε να ορθοποδήσει η τουριστική βιομηχανία.

Επεσήμανε πως στον χώρο των κέντρων αναψυχής δεν σταματά να παρέρχεται στην επιφάνεια το πρόβλημα των ξενοδοχείων κλειστού τύπου των "all inclusive". Ζητούμε, συνέχισε, «από την Πολιτεία να εξευρεθεί η χρυσή τομή ούτως ώστε να επιβιώσουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις και η επισιτιστική και η τουριστική βιομηχανία».

Στο 75% - 80% η επισκεψιμότητα παγκύπρια
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου ξεπέρασε το 90%. Την υπόλοιπη περίοδο του Αυγούστου παγκύπρια η επισκεψιμότητα στους χώρους εστίασης κινήθηκε και θα κυμανθεί μεταξύ 75% - 80%, είπε.

Όσον αφορά το θέμα της εξεύρεσης προσωπού σημείωσε πως το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι μεγάλο και κάλεσε τον ΠτΔ να δει τι θα κάνει με το Υφυπουργείο Μετανάστευσης. Εμείς είμαστε έτοιμοι με διάφορες εισηγήσεις και προτάσεις, ούτως ώστε να μπεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός που να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανέφερε.

Είπε επίσης ότι οι υπάλληλοι που εκπαιδεύονται και εργάζονται σε χώρους εργασίας δεν πρέπει να μετακινούνται μέσα στην τουριστική περίοδο. Αυτά, πρόσθεσε, μπορεί να γίνουν την χειμερινή περίοδο με τις προυποθέσεις ότι οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής θα έχουν εξασφαλισμένο εργατικό δυναμικό. Η λύση - που δεν λύση - της εργοδότησης των αιτητών ασύλου αποτελεί «βόμβα» στα χέρια του κάθε εργοδότη, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Έκκληση Hermes στο επιβατικό κοινό... Στα αεροδρόμια τρεις ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης του
Palm Beach Resort: Μια επένδυση ζωής και εμπειρίας στη Λάρνακα
Οι προκλήσεις της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ
Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
City of Dreams Mediterranean: Επεκτείνει τη συνεργασία του με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
Δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία του στην Ευρώπη το αεροδρόμιο Λάρνακας-Αναγνώριση από το ACI Europe
Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa: Φιλοξένησε την ιστορική επίσκεψη Ναρέντρα Μόντι στην Κύπρο
Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος