Powered by

Συνεχείς ενέργειες Υπουργείου Εσωτερικών για αναβάθμιση ασφάλειας παραλιών(video)

Το Υπουργείο Εσωτερικών προβαίνει σε συνεχείς ενέργειες, που στόχο έχουν την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων ναυαγοσωστικών υπηρεσιών, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παροχή ασφάλειας προς τους λουόμενους στις οργανωμένες παραλίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Με αφορμή δημοσιεύματα, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι αναγνωρίζει το θέμα που υπάρχει σε ό,τι αφορά στη μη επαρκή στελέχωση με ναυαγοσώστες σε κάποιες παράλιες, κυρίως σε επαρχίες Λεμεσού και Αμμοχώστου.

Αναφέρεται ότι μέσω των Επαρχιακών Διοικήσεων, το ΥΠΕΣ ανέλαβε τη διαχείριση και υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ασφάλειας Παραλιών «ΣΑΛΑΜΙΣ», για παροχή ναυαγοσωστικής κάλυψης των οργανωμένων παραλιών, παγκύπρια εδώ και σχεδόν 2 έτη, με τις διασώσεις να ανέρχονται στις 416 για τα έτη 2022 και 2023.    

Αναφέρεται ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα προς τα μπρος τόσο για την κατοχύρωση του επαγγέλματος των ναυαγοσωστών παραλίας, μέσω του καταρτισμού νέας ενιαίας διαδικασίας και κριτηρίων πρόσληψης, ως επίσης και αναβάθμισης της Κλίμακας της θέσης Ναυαγοσώστη, έτσι ώστε να προσλαμβάνονται κατάλληλα καταρτισμένα πρόσωπα για στελέχωση των παραλιών.

Επιπλέον, το Υπουργείο έχει προβεί σε αγορά νέου ναυαγοσωστικού εξοπλισμού, ενώ τροχοδρομείται η αγορά πρόσθετου αναγκαίου εξοπλισμού σε συνεργασία με τις Επαρχιακές Διοικήσεις.

Πρόσθετα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν ανεγερθεί/ αντικατασταθεί 45 νέοι ναυαγοσωστικοί πύργοι παγκύπρια το 2022.

Σε ό,τι αφορά στη στελέχωση των χειμερινών παραλιών, τροχοδρομούνται οι διαδικασίες για πρόσληψη πρόσθετου μόνιμου προσωπικού, κυρίως στην επαρχία Αμμοχώστου, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται και η ανάγκη για τυχόν πρόσθετες μόνιμες θέσεις και στις υπόλοιπες επαρχίες. Αναφορικά δε με τις ελλείψεις που αφορούν στο εποχικό προσωπικό, αυτές παρατηρούνται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αφορούν πρωτίστως εποχικές 3μηνες και 4μηνες θέσεις.   

Περαιτέρω, για καλύτερη ναυαγοσωστική κάλυψη των οργανωμένων παραλιών, έχει ήδη εγκριθεί η διεύρυνση κατά 2 ώρες ημερησίως του ωραρίου ναυαγοσωστικής κάλυψης στη Λάρνακα, Αμμόχωστο και Λευκωσία κατά τους μήνες αιχμής.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει να εκδίδει ανακοινώσεις, οι οποίες θα τυγχάνουν επικαιροποίησης ανά τακτά διαστήματα, για ενημέρωσή του σε σχέση με τη στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσώστες για τη μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία τους.

Δειτε Επισης

Τέσσερα βραβεία στα BTME 2025 για την Emirates-Καλύτερος αερομεταφορέας παγκοσμίως για 12η συνεχόμενη χρονιά
Elysium: Ανακαίνιση των 48 σουιτών επένδυση ύψους 10 εκατ.-Ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης
Ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η IndiGo Αirlines-Οι σχεδιασμοί της εταιρείας
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν
Σημαντικές διακρίσεις για το City of Dreams Mediterranean στα MUSE Hotel Awards 2025
Σημαντική διάκριση για την Louis Travel Ltd-Έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Green Offices
Νέα Υόρκη: Οι πολιτικές Τραμπ διώχνουν τους τουρίστες-Πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa