Γιατί η Apple δεν ανησυχεί από την πτώση στα smartphones

Σε τροχιά για τη χειρότερη χρονιά εδώ και πάνω από μία δεκαετία βρίσκονται οι παραδόσεις smartphones διεθνώς, καθώς η παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα στην Κίνα -και όχι μόνο- πλήττει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι παραδόσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 6% σε ετήσια βάση σε 1,15 δισεκατομμύρια συσκευές το 2023, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της Counterpoint Research, λόγω της επιδείνωσης της κινεζικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με αποπληθωριστικές συνθήκες, αλλά και των απογοητευτικών στοιχείων για τη ζήτηση στις ΗΠΑ.

«Η Ασία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την ανάκαμψη στις παραδόσεις έξυπνων τηλεφώνων, καθώς οι «αντίθετοι άνεμοι» φρενάρουν τη θετική στροφή που αναμένεται για την οικονομία της Κίνας», αναφέρει η έκθεση. Στη Βόρεια Αμερική, «οι καταναλωτές διστάζουν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους, ωθώντας τα ποσοστά αντικατάστασης σε ΗΠΑ και παγκοσμίως σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ».

Ωστόσο, η Apple θεωρείται ότι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, ικανή να αντέξει την ύφεση, καθώς έχει προγραμματιστεί ένας σημαντικός κύκλος αναβάθμισης των συσκευών iphone κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.

Ενώ κινεζικές μάρκες όπως η Xiaomi και η Oppo πρέπει να ανταγωνίζονται για πελάτες με κάθε νέα συσκευή που λανσάρουν στην αγορά, η Apple επωφελείται από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες που θα πραγματοποιούν αναβαθμίσεις μόνο μέσα στο οικοσύστημα του δικού της hardware.

«Μέχρι στιγμής φέτος έχει σημειωθεί χαμηλό ρεκόρ αναβαθμίσεων σε όλους τους παρόχους», δήλωσε ο Jeff Fieldhack, διευθυντής ερευνών της Counterpoint για τη Βόρεια Αμερική. «Το λανσάρισμα του iPhone 15 είναιμία ευκαιρία για τους παρόχους να «κλέψουν» πελάτες υψηλής αξίας. Και με αυτή τη μεγάλη υφιστάμενη βάση του iPhone 12 να είναι προς πώληση, οι προωθητικές ενέργειες θα είναι επιθετικές, βάζοντας την Apple σε πλεονεκτική θέση», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Εμπλουτίζεται ο ψηφιακός βοηθός-24/7 εξυπηρέτηση και για θέματα δημόσιων συμβάσεων
Η Canyon παρουσιάζει το OnTag 1: Καινοτόμος ασύρματος ανιχνευτής αντικειμένων
Kyndryl People Readiness 2025 report: Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν κερδίζουν ακόμα από την τεχνητή νοημοσύνη
Ο Επικεφαλής Επιστήμονας φιλοξένησε τον COO της Tenstorrent Κιθ Ουίτεκ-Στόχος η ίδρυση γραφείου και η συμβολή στην ψηφιακή οικονομία
Νικόδημος Δαμιανού: Έτοιμη να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη η Κύπρος
AWS European Sovereign: Το νέο αυτόνομο cloud για την ευρωπαϊκή αγορά από την AWC
Επαφές Ν. Δαμιανού στις Βρυξέλλες-Στο επίκεντρο τα χαρτοφυλάκια της έρευνας, καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής
Συγχωνεύονται η κυπριακή Hybrid ConsulTech και η αμερικανική TKI-Χαιρετίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία
Samsung Vision AI: Επαναπροσδιορίζοντας την οικιακή ψυχαγωγία με τη νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars 2025
ASBIS και Huawei: Μια συνεργασία που βραβεύεται με το Premier Growth Partner Award