Η μικρή πολιτεία που θα αναπτυχθεί στον Δήμο Πέγειας – Τι θα περιλαμβάνει

Μία νέα οικιστική ανάπτυξη πρόκειται να κατασκευαστεί στον Δήμο Πέγειας, η οποία ήδη έλαβε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 6.021 τ.μ. και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία 20 διώροφων κατοικιών με πισίνες και χώρους πρασίνου.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η AGI- CYPRE PROPERTY 36 Ltd. Σύμφωνα με τη Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατατέθηκε, το εκτιμώμενο κόστος του αγγίζει τα €5,2 εκατ., ενώ η εκτιμώμενη περίοδος εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Τι θα περιλαμβάνει

Αναλυτικότερα, το προτεινόμενο έργο αφορά την ανέγερση 20 διώροφων κατοικιών με χώρο στάθμευσης, περίφραξη, μία κοινόχρηστη πισίνα και επιπλέον πέντε ιδιωτικές.

Εντός της ανάπτυξης, θα δημιουργηθεί και εσωτερικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο καθώς και αυτοματοποιημένος βιολογικός σταθμός τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων δυναμικότητας 45 m3 / ημέρα.

Επίσης, εκτός από τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, εντός της ανάπτυξης θα δημιουργηθούν και εννέα δημόσιοι χώροι στάθμευσης.

12

Διευκρινίζεται ότι, οι πέντε εκ των 20 κατοικιών θα έχουν ιδιωτική πισίνα. Παράλληλα, οι οκτώ εκ των 20 κατοικιών θα διαθέτουν βεράντα / κήπο αναψυχής στην οροφή τους (roof garden).

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε τεμάχιο με συνολική έκταση 6.021 τ.μ. Βάση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, θα σφραγιστεί μόνιμα έκταση με εμβαδόν 4.700 τ.μ. που αντιστοιχεί περίπου στο 77% του συνολικού εμβαδού του τεμαχίου της ανάπτυξης.

Επιπλέον τα 489 τ.μ. θα παραχωρηθούν ως δημόσιος χώρος πρασίνου. Η συνολική δόμηση του έργου θα ανέρχεται στα 2.382 τ.μ.

Που χωροθετείται η ανάπτυξη

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε τεμάχιο στην τοποθεσία «Ρασσιερα», εντός των διοικητικών όριων του Δήμου Πέγειας το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικιστικού πυρήνα του Δήμου, εντός της οικιστικής περιοχής.

Η πρόσβαση στο έργο θα επιτυγχάνεται μέσω της Λεωφόρου Ισαακ και Σολωμού ή οποία εφάπτεται με το νότιο σύνορο του τεμαχίου μελέτης.

Δειτε Επισης

Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Στα δικαστήρια ο δρόμος Πάφου-Πόλης… «Ο εργολάβος ερμηνεύει με δικό του τρόπο τις πρόνοιες»
Μήνας επενδυτικών ευκαιριών από την Gordian
Γιάννης Μισιρλής: Κοινός στόχος όλων η εξεύρεση ριζικών λύσεων για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος
Τα κίνητρα στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης για προσιτή στέγη και οι τρόποι αξιοποίησης με παραδείγματα
Πωλείται το «Royiatiko» στην παλιά Λευκωσία-Η τιμή και τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου (pics & vid)
Ελίκκος Ηλία: Αυξημένο ενδιαφέρον επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για επενδύσεις στην αγορά προσιτής κατοικίας
Απαντά σε ΔΗΣΥ για το στεγαστικό ο Ιωάννου-«Εφαρμόζονται ήδη από την κυβέρνηση πολλές από τις εισηγήσεις»
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών ο αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ Πλάτωνας Στυλιανού