Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Η μικρή πολιτεία που θα αναπτυχθεί στον Δήμο Πέγειας – Τι θα περιλαμβάνει

Μία νέα οικιστική ανάπτυξη πρόκειται να κατασκευαστεί στον Δήμο Πέγειας, η οποία ήδη έλαβε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 6.021 τ.μ. και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία 20 διώροφων κατοικιών με πισίνες και χώρους πρασίνου.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η AGI- CYPRE PROPERTY 36 Ltd. Σύμφωνα με τη Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατατέθηκε, το εκτιμώμενο κόστος του αγγίζει τα €5,2 εκατ., ενώ η εκτιμώμενη περίοδος εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Τι θα περιλαμβάνει

Αναλυτικότερα, το προτεινόμενο έργο αφορά την ανέγερση 20 διώροφων κατοικιών με χώρο στάθμευσης, περίφραξη, μία κοινόχρηστη πισίνα και επιπλέον πέντε ιδιωτικές.

Εντός της ανάπτυξης, θα δημιουργηθεί και εσωτερικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο καθώς και αυτοματοποιημένος βιολογικός σταθμός τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων δυναμικότητας 45 m3 / ημέρα.

Επίσης, εκτός από τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, εντός της ανάπτυξης θα δημιουργηθούν και εννέα δημόσιοι χώροι στάθμευσης.

12

Διευκρινίζεται ότι, οι πέντε εκ των 20 κατοικιών θα έχουν ιδιωτική πισίνα. Παράλληλα, οι οκτώ εκ των 20 κατοικιών θα διαθέτουν βεράντα / κήπο αναψυχής στην οροφή τους (roof garden).

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε τεμάχιο με συνολική έκταση 6.021 τ.μ. Βάση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, θα σφραγιστεί μόνιμα έκταση με εμβαδόν 4.700 τ.μ. που αντιστοιχεί περίπου στο 77% του συνολικού εμβαδού του τεμαχίου της ανάπτυξης.

Επιπλέον τα 489 τ.μ. θα παραχωρηθούν ως δημόσιος χώρος πρασίνου. Η συνολική δόμηση του έργου θα ανέρχεται στα 2.382 τ.μ.

Που χωροθετείται η ανάπτυξη

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε τεμάχιο στην τοποθεσία «Ρασσιερα», εντός των διοικητικών όριων του Δήμου Πέγειας το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικιστικού πυρήνα του Δήμου, εντός της οικιστικής περιοχής.

Η πρόσβαση στο έργο θα επιτυγχάνεται μέσω της Λεωφόρου Ισαακ και Σολωμού ή οποία εφάπτεται με το νότιο σύνορο του τεμαχίου μελέτης.

Δειτε Επισης

Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
Δέκα κατοικίες στη Λευκωσία στους πλειστηριασμούς Δεκεμβρίου
Built to Rent: Concept που μπορεί να αποτελέσει και για την Κύπρο εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων
Κ. Κωνσταντή: Το στεγαστικό δεν λύνεται εν μία νυκτί-Σωστά τα μέτρα, θα κριθούν στην πράξη
Νέο Κυπριακό Μουσείο: Δείτε πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες (pics)
Προνομιακά εμπορικά κτήρια στην Αραδίππου με προοπτικές απόδοσης πέραν του 7%
AstroBank: Προς πώληση οικιστικά και άλλα τεμάχια
Μαρίνα Αγίας Νάπας: Εξαντλούνται τα διαθέσιμα διαμερίσματα στον ανατολικό πύργο
Εννέα μοναδικές κατοικίες σε όλη την Κύπρο, ιδανικές για μια άνετη οικογενειακή ζωή