Η μικρή πολιτεία που θα αναπτυχθεί στον Δήμο Πέγειας – Τι θα περιλαμβάνει

Μία νέα οικιστική ανάπτυξη πρόκειται να κατασκευαστεί στον Δήμο Πέγειας, η οποία ήδη έλαβε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 6.021 τ.μ. και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία 20 διώροφων κατοικιών με πισίνες και χώρους πρασίνου.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η AGI- CYPRE PROPERTY 36 Ltd. Σύμφωνα με τη Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατατέθηκε, το εκτιμώμενο κόστος του αγγίζει τα €5,2 εκατ., ενώ η εκτιμώμενη περίοδος εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Τι θα περιλαμβάνει

Αναλυτικότερα, το προτεινόμενο έργο αφορά την ανέγερση 20 διώροφων κατοικιών με χώρο στάθμευσης, περίφραξη, μία κοινόχρηστη πισίνα και επιπλέον πέντε ιδιωτικές.

Εντός της ανάπτυξης, θα δημιουργηθεί και εσωτερικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο καθώς και αυτοματοποιημένος βιολογικός σταθμός τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων δυναμικότητας 45 m3 / ημέρα.

Επίσης, εκτός από τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, εντός της ανάπτυξης θα δημιουργηθούν και εννέα δημόσιοι χώροι στάθμευσης.

12

Διευκρινίζεται ότι, οι πέντε εκ των 20 κατοικιών θα έχουν ιδιωτική πισίνα. Παράλληλα, οι οκτώ εκ των 20 κατοικιών θα διαθέτουν βεράντα / κήπο αναψυχής στην οροφή τους (roof garden).

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε τεμάχιο με συνολική έκταση 6.021 τ.μ. Βάση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, θα σφραγιστεί μόνιμα έκταση με εμβαδόν 4.700 τ.μ. που αντιστοιχεί περίπου στο 77% του συνολικού εμβαδού του τεμαχίου της ανάπτυξης.

Επιπλέον τα 489 τ.μ. θα παραχωρηθούν ως δημόσιος χώρος πρασίνου. Η συνολική δόμηση του έργου θα ανέρχεται στα 2.382 τ.μ.

Που χωροθετείται η ανάπτυξη

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε τεμάχιο στην τοποθεσία «Ρασσιερα», εντός των διοικητικών όριων του Δήμου Πέγειας το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικιστικού πυρήνα του Δήμου, εντός της οικιστικής περιοχής.

Η πρόσβαση στο έργο θα επιτυγχάνεται μέσω της Λεωφόρου Ισαακ και Σολωμού ή οποία εφάπτεται με το νότιο σύνορο του τεμαχίου μελέτης.

Δειτε Επισης

H CMC για την προβλήτα στο Βασιλικό: Τερματίσαμε από τον Μάρτιο την σύμβαση με την κοινοπραξία υπεργολάβων
Γ. Παπαναστασίου: Οι τρεις πυλώνες που θα αποφέρουν σοβαρή μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
Καθησυχάζει για τερματικό ο Παπαναστασίου...«Δεν μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία γύρω από αυτό το έργο»
Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων