Η μικρή πολιτεία που θα αναπτυχθεί στον Δήμο Πέγειας – Τι θα περιλαμβάνει

Μία νέα οικιστική ανάπτυξη πρόκειται να κατασκευαστεί στον Δήμο Πέγειας, η οποία ήδη έλαβε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 6.021 τ.μ. και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία 20 διώροφων κατοικιών με πισίνες και χώρους πρασίνου.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η AGI- CYPRE PROPERTY 36 Ltd. Σύμφωνα με τη Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατατέθηκε, το εκτιμώμενο κόστος του αγγίζει τα €5,2 εκατ., ενώ η εκτιμώμενη περίοδος εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Τι θα περιλαμβάνει

Αναλυτικότερα, το προτεινόμενο έργο αφορά την ανέγερση 20 διώροφων κατοικιών με χώρο στάθμευσης, περίφραξη, μία κοινόχρηστη πισίνα και επιπλέον πέντε ιδιωτικές.

Εντός της ανάπτυξης, θα δημιουργηθεί και εσωτερικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο καθώς και αυτοματοποιημένος βιολογικός σταθμός τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων δυναμικότητας 45 m3 / ημέρα.

Επίσης, εκτός από τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, εντός της ανάπτυξης θα δημιουργηθούν και εννέα δημόσιοι χώροι στάθμευσης.

12

Διευκρινίζεται ότι, οι πέντε εκ των 20 κατοικιών θα έχουν ιδιωτική πισίνα. Παράλληλα, οι οκτώ εκ των 20 κατοικιών θα διαθέτουν βεράντα / κήπο αναψυχής στην οροφή τους (roof garden).

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε τεμάχιο με συνολική έκταση 6.021 τ.μ. Βάση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, θα σφραγιστεί μόνιμα έκταση με εμβαδόν 4.700 τ.μ. που αντιστοιχεί περίπου στο 77% του συνολικού εμβαδού του τεμαχίου της ανάπτυξης.

Επιπλέον τα 489 τ.μ. θα παραχωρηθούν ως δημόσιος χώρος πρασίνου. Η συνολική δόμηση του έργου θα ανέρχεται στα 2.382 τ.μ.

Που χωροθετείται η ανάπτυξη

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί σε τεμάχιο στην τοποθεσία «Ρασσιερα», εντός των διοικητικών όριων του Δήμου Πέγειας το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικιστικού πυρήνα του Δήμου, εντός της οικιστικής περιοχής.

Η πρόσβαση στο έργο θα επιτυγχάνεται μέσω της Λεωφόρου Ισαακ και Σολωμού ή οποία εφάπτεται με το νότιο σύνορο του τεμαχίου μελέτης.

Δειτε Επισης

Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί