Powered by

Κυρώσεις ΗΠΑ σε τρεις εταιρείες για διευκόλυνση εμπορίου όπλων προς τη Ρωσία

Κυρώσεις σε τρεις οντότητες ανακοίνωσαν ότι επέβαλαν οι ΗΠΑ, με την αιτιολογία ότι επιδιώκουν να διευκολύνουν συμφωνίες για εμπόριο όπλων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας. Οι κυρώσεις επιβάλλονται από τις ΗΠΑ, ως απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η Ρωσία συνεχίζει να εξαντλεί τα πυρομαχικά της και να χάνει βαρύ εξοπλισμό στην Ουκρανία, πράγμα που την αναγκάζει να στραφεί στους λίγους συμμάχους της, μεταξύ των οποίων και η Βόρεια Κορέα, για υποστήριξη.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής των ΗΠΑ να εντοπίσει, να εκθέσει και να αποτρέψει δράσεις τρίτων χωρών που στοχεύουν να στηρίξουν τον βίαιο πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία», σημειώνει η ανακοίνωση.

Οι οντότητες εναντίον των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις είναι η Verus LTD, η Defense Engineering LTD και η Versor S.R.O. Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο, και οι τρεις οντότητες συνδέονται με τον Σλοβάκο υπήκοο, Ashot Mkrtychev, στον οποίο επίσης επιβλήθηκαν κυρώσεις τον περασμένο Μάρτιο.

Επίσης, όπως αναφέρει το Υπουργείο ο Mkrtychev, μέσα από διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα και Ρώσους αξιωματούχους, σχεδίαζε την πιθανή μεταφορά περισσότερων από 24 ειδών όπως και πυρομαχικών στη Ρωσία, με αντάλλαγμα την παροχή στη Βόρεια Κορέα σειράς αγαθών, όπως πρώτες ύλες και εμπορεύματα.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εκριζώνουν παράνομα οικονομικά δίκτυα που επιχειρούν να παράσχουν στήριξη από τη Βόρεια Κορέα στην ρωσική πολεμική μηχανή», ανέφερε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός για θέματα τρομοκρατίας και χρηματοοικονομικών πληροφοριών, Brian Nelson.

Οι κυρώσεις θα παγώσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τις τρεις οντότητες και βρίσκονται σε περιοχές δικαιοδοσίας των ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί