Neon Mall of Pafos: Ετοιμάζεται για επέκταση το εμπορικό κέντρο (photos)

Σε προσθήκες, μετατροπές, εσωτερικές αλλαγές και επέκταση που θα οδηγήσει σε νέο κτήριο προχωρά το εμπορικό κέντρο Neon Mall of Pafos, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του The Paphos Mall (πρώην υπεραγοράς Ορφανίδη).

Με βάση την περιβαλλοντική γνωμάτευση, έχει κατατεθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος αίτηση για χορήγηση πολεοδομικής άδειας για προσθήκες/μετατροπές και επέκταση υφιστάμενου πολυκαταστήματος (SuperHome Center), καθώς και προσθήκη γραφείων στον πρώτο και δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου, το οποίο βρίσκεται σε τεμάχιο, στην ενορία Αγίου Θεοδώρου, στον Δήμο Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο εμπορικό κέντρο της Πάφου λειτουργεί από το τέλος του περασμένου Ιανουαρίου.

paphosneon3

Τι περιλαμβάνει η επέκταση
Την περιβαλλοντική μελέτη κατέθεσε ενώπιον της περιβαλλοντικής Αρχής, η οποία ενέκρινε υπό όρους την επέκταση, η Cutsofiar Enterprises Ltd.
Διαβάστε εδώ: Άλλαξε χέρια το κτίριο του ERA Korivos

Σύμφωνα με την υποβληθείσα έκθεση πληροφοριών, στο παρόν στάδιο, η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά κυρίως επέκταση του υφιστάμενου αδειοδοτήμενου κτηρίου και εσωτερικές αλλαγές προς την ένωσή του με την επέκταση με νέο κτήριο.

paphosneon4

Πιο αναλυτικά, το προτεινόμενο έργο/ανάπτυξη αποτελείται από:

Κτήριο εμπορικού κέντρου: Το υφιστάμενο κτήριο, το οποίο λειτουργεί, έχει εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής από τον Δήμο Πάφου. Το κτήριο αυτό αποτελείται από υπεραγορά (Lidl), κατάστημα (Do It Yourself (DIY) - Super Home Center), κατάστημα ρούχων (ΚΙΑΒΙ), κατάστημα αθλητικών ρούχων (Cosmos Sport), κατάστημα τηλεπικοινωνίων (CYTA), καφετέρια (Sidamo), όπως επίσης κοινοχρήστους χώρους υγιεινής και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Κτήριο πολυκαταστήματος και γραφείων: Το προτεινόμενο νέο κτήριο αποτελεί επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου που θα ενώνονται εσωτερικά. Θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και δύο ορόφους. Το υπόγειο θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, αποθήκες, χώρο υποδοχής, τέσσερα μικρά καταστήματα και χώρους υγιεινής. Στο ισόγειο θα υπάρχουν τέσσερα καταστήματα με μεσοπάτωμα και χώροι υγιεινής. Το μεσοπάτωμα των δύο εκ των τεσσάρων καταστημάτων του ισογείου θα περιλαμβάνουν κουζίνα, χώρους υγιεινής και ντουζ. Ο πρώτος όροφος θα διαθέτει καφετέρια, γυμναστήριο, γραφεία και οκτώ χώρους υγιεινής. Σημειώνεται ότι η καφετέρια και το γυμναστήριο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους εργαζομένους των γραφείων. Τέλος, ο δεύτερος όροφος θα διαθέτει γραφεία, οκτώ υγιεινής και χώρο διακίνησης.

neonepektasi

neonepektasi2

Διαβάστε εδώ: Εγκαινιάστηκε το νέο υπερκατάστημα SuperHome Center στην Πάφο

paphosneon2

Χώροι στάθμευσης: Η ανάπτυξη θα διαθέτει συνολικά 563 χώρους στάθμευσης, οι οποίοι χωροθετούνται ως εξής: 273 στην ισόγεια βόρεια πλευρά, 194 στον κλειστό υπόγειο χώρο του υφιστάμενου κτηρίου και 96 στον ανοικτό υπόγειο χώρο του νέου προτεινόμενου κτηρίου.

Διαμόρφωση εισόδου/εξόδου και δημιουργία κυκλικού κόμβου: Η εν λόγω αναβάθμιση αφορά τη διαμόρφωση της βορείας εισόδου/ εξόδου, από τον βόρειο παρακαμπτήριο δρόμο Γεροσκήπου, με την δημιουργία τριγωνικής νησίδας για την ασφαλέστερη πρόσβαση των οχημάτων και των πεζών. Σε απόσταση 50 μέτρων από την είσοδο, θα κατασκευαστεί επίσης κυκλικός κόμβος για διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει επίσης κατασκευή νέας εισόδου, δυτικά της προτεινόμενης ανάπτυξης, μέσω της λεωφόρου Δημοκρατίας για πρόσβαση στο υπόγειο χώρο στάθμευσης. Θα κατασκευαστεί βοηθητική λωρίδα, μήκους 40 μέτρων, επί της λεωφόρου Δημοκρατίας και ακολούθως εσωτερική ράμπα πρόσβαση, μήκους 80 μέτρων, προς τον υπόγειο χώρο στάθμευσης, όπου η χρήση της καθώς και του υπόγειου χώρου στάθμευσης θα γίνεται απρόσκοπτα.

Το εμβαδόν του προτεινόμενου τεμαχίου ανέρχεται στα 45.144 τ.μ. Ωστόσο, το καθαρό εμβαδόν του τεμαχίου που θα χρησιμοποιηθεί για την υπό αναφορά ανάπτυξη, μετά τον διαχωρισμό με το τμήμα του υφισταμένου κτηρίου του ταχυφαγείου «McDonalds», χώρου πρασίνου και του βόρειου παρακαμπτήριου Γεροσκήπου ανέρχεται στα 28,630 τ.μ. Επισημαίνεται ακόμα ότι στην άμεση περιοχή μελέτης του προτεινόμενου έργου δεν θα υπάρξει επιπλέον σφράγιση του εδάφους σε σχέση με το ότι υφίσταται επιτόπου, το υφιστάμενο κτήριο, υπόγειο και υπαίθριο ασφαλτοστρωμένο χώρο στάθμευσης.

paphosneon5

Το ιστορικό

Η υπό αναφορά ανάπτυξη, δηλαδή το εμπορικό κέντρο Neon Mall of Pafos, χωροθετείται στο νότιο τμήμα τεμάχιού, στην ενορία Άγιος Θεόδωρος, του Δήμου Πάφου, οπού στο βόρειο τμήμα υφίσταται το εστιατόριο «McDonalds».
Διαβάστε εδώ: Neon Mall: «Πιάστηκε» με το καλημέρα και πάει ήδη για επέκταση

Ειδικότερα, η ανάπτυξη χωροθετείται νότια του βόρειου παρακαμπτήριου Γεροσκήπου και ανατολικά της λεωφόρου Δημοκρατίας, βορειοανατολικά του κυκλικού κόμβου και του Σταδίου «Στέλιου Κυριακίδη» («Παφιακό» Στάδιο). Επιπλέον χωροθετείται βόρεια του «Royal Artemis Medical Center» και του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου, δυτικά της χονδρικής αγοράς Πάφου και νοτιοανατολικά της υπεραγοράς Αλφαμέγα.

paphosneon

Σημειώνεται ότι ανατολικά το έργο εφάπτεται / συνορεύει με το «Αργάκι των Λιμναριών».

Στο υπό μελέτη τεμάχιο της ανάπτυξης, στη βορειά μεριά του βρίσκεται σε λειτουργία το ταχυφαγείο «Mc Donald’s», εντός του τεμαχίου διαπερνά ο βόρειος παρακαμπτήριος δρόμος Γεροσκήπου και στο νότιο τμήμα του, υπάρχει το κτήριο του εμπορικού κέντρου The Paphos Mall (πρώην Υπεραγοράς Ορφανίδης), το όποιο είχε υλοποιηθεί και λειτουργήσει για μερικά χρονιά από το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο κατά την λειτουργία του περιλάμβανε χώρο υπεραγοράς, δώδεκα καταστήματα, καφετέρια, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους, αποθήκες και 812 χώρους στάθμευσης. Το υπό αναφορά υφιστάμενο εμπορικό κέντρο στις 08/06/2022 εξασφάλισε πολεοδομική άδεια και στις 08/08/2022 άδεια οικοδομής για προσθήκες /μετατροπές σε υφιστάμενη οικοδομή, αλλαγή χρήσης τμήματος υπεραγοράς σε κατάστημα Do It Yourself ((DIY)- Super Home Center) και τμήματος σε κατάστημα και υπεραγορά (Lidl), αλλαγή χρήσεως καφετέριας σε κατάστημα και ενοποίηση με άλλα καταστήματα, αλλαγή χρήσεως καταστήματος σε καφετέρια.
Αρχιτεκτονικά σχέδια: Eraclis Papachristou Architects

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών