Αγκαλιάζοντας την ψηφιοποίηση: Η N. Psaras Construction μεταμορφώνεται για ένα λαμπρό μέλλον

Σε μια εποχή τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακού μετασχηματισμού, είναι επιτακτική ανάγκη για όλες τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους να προσαρμοστούν και να εξελιχθούν ανάλογα. Ο κατασκευαστικός τομέας, παραδοσιακά γνωστός για την εξάρτησή του από την γραφειοκρατία, πρέπει πλέον να γίνει κομμάτι μιας νέας εποχής: της ψηφιοποίησης.

Η N. Psaras Construction, έχοντας αναγνωρίσει τη σημασία αυτής της αλλαγής, έχει δεσμευτεί να αγκαλιάσει την ψηφιοποίηση για να ενισχύσει την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και τη συνολική της επιτυχία. Σε μια προσπάθεια να πρωτοστατήσει, η εταιρεία αποφάσισε να προσλάβει έναν εξωτερικό σύμβουλο.

psarasintevriew2

Ξεκλειδώνοντας τη δύναμη της ψηφιοποίησης

Χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες, η N. Psaras Construction στοχεύει στην ενίσχυση της διαχείρισης έργων, στη βελτίωση της λήψης αποφάσεων και στην ενίσχυση της συνολικής παραγωγικότητας. Αυτή η μετάβαση θα επιτρέψει στην εταιρεία να ξεπεράσει τους παραδοσιακούς περιορισμούς.

Building Information Modeling

Το Building Information Modeling (BIM) είναι μια διαδικασία που, διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω του common data environments (CDE), επιτρέποντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένα δεδομένα έργου από την έναρξη του έως και την ολοκλήρωση. Το BIM παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως βελτιωμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό, απεικόνιση κόστους σε πραγματικό χρόνο, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και βελτιωμένη λειτουργική διαχείριση.

Προτερήματα από την ψηφιοποίηση για την N. Psaras Construction:

  • Αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα

Η ψηφιοποίηση εξαλείφει πολλές χρονοβόρες διαδικασίες, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να επικεντρωθούν σε πιο σημαντικές δραστηριότητες. Με την αυτοματοποίηση διαδικασιών όπως της αρχειοθέτησης, της παρακολούθησης των έργων αλλά και τη διαχείριση πόρων, η εταιρεία μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες σφαλμάτων και καθυστερήσεων. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε αυξημένη αποδοτικότητα, βελτιωμένα χρονοδιαγράμματα έργων και υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας.

  • Συνεργασία και επικοινωνία

Τα ψηφιακά εργαλεία και οι πλατφόρμες διευκολύνουν την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, τόσο εντός εργοταξίου όσο και εκτός. Η κοινή χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, η αποθήκευση αρχείων σε cloud και το λογισμικό διαχείρισης έργου επιτρέπουν πιο αποτελεσματικό συντονισμό και ανταλλαγή πληροφοριών.

  • Ακριβής Λήψη Αποφάσεων

Η μετάβαση στην ψηφιοποίηση δίνει τη δυνατότητα στη N. Psaras Construction να συλλέγει, να αναλύει και να χρησιμοποιεί δεδομένα πιο αποτελεσματικά. Εφαρμόζοντας διαδικασίες λήψης αποφάσεων που βασίζονται σε δεδομένα, η εταιρεία μπορεί να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με την απόδοση του έργου, να εντοπίσει τομείς προς βελτίωση και να πάρει σωστές στρατηγικές αποφάσεις. Αυτή η αναλυτική προσέγγιση διασφαλίζει ότι οι αποφάσεις βασίζονται σε ακριβείς πληροφορίες, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους και μεγιστοποιώντας το κέρδος.

  • Βελτιωμένη διαχείριση ασφάλειας και κινδύνου

Η ψηφιοποίηση μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση των προτύπων ασφάλειας στα εργοτάξια. Μέσω της χρήσης τεχνολογιών όπως συσκευές Internet of Things (IoT), αισθητήρες και drones, η εταιρία μπορεί να παρακολουθεί αποτελεσματικά και να μετριάζει πιθανούς κινδύνους. Η διαθεσιμότητα δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο ενισχύει την προληπτική διαχείριση κινδύνου, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια των εργαζομένων και μειώνοντας την συχνότητα ατυχημάτων.

  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κλάδο, η υιοθέτηση της ψηφιοποίησης δίνει στην N. Psaras Construction ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα. Υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, η εταιρεία μπορεί να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, να προσελκύσει νέους πελάτες και να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών της. Οι πελάτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο, εργολάβους που μπορούν να παραδώσουν έργα αποτελεσματικά, έγκαιρα και εντός προϋπολογισμού, και η ψηφιοποίηση επιτρέπει στην εταιρεία να ανταποκριθεί και να υλοποιήσει αυτές τις προσδοκίες.

Η υιοθέτηση της ψηφιοποίησης στην N. Psaras Construction όχι μόνο μας ωθεί προς ένα πιο λαμπρό μέλλον στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και ευθυγραμμίζεται έντονα με τους στόχους της στρατηγικής του ESG μας. Με το να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την χρήση του χαρτιού, μειώνουμε σημαντικά τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο, αντικατοπτρίζοντας την αφοσίωσή μας στην περιβαλλοντική διαχείριση. Επιπλέον, η υιοθέτηση τεχνολογιών προωθεί την κοινωνική πρόοδο προάγοντας την αποτελεσματικότητα, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ενθαρρύνει την αποτελεσματική συνεργασία. Αυτή η προσέγγιση ενισχύει την προσπάθεια ενσωμάτωσης του ESG της εταιρείας μας, πράγμα που μας οδηγεί προς ένα βιωσιμότερο μέλλον για την εταιρεία και τις κοινότητες που εξυπηρετούμε.

Αντρέας Χατζηπαύλου – Business Administration Director

Νικόλας Νικολάου – Cost Control Manager

Δειτε Επισης

Ελίκκος Ηλία: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας-Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Στα δικαστήρια ο δρόμος Πάφου-Πόλης… «Ο εργολάβος ερμηνεύει με δικό του τρόπο τις πρόνοιες»
Μήνας επενδυτικών ευκαιριών από την Gordian
Γιάννης Μισιρλής: Κοινός στόχος όλων η εξεύρεση ριζικών λύσεων για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος
Τα κίνητρα στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης για προσιτή στέγη και οι τρόποι αξιοποίησης με παραδείγματα
Πωλείται το «Royiatiko» στην παλιά Λευκωσία-Η τιμή και τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου (pics & vid)
Ελίκκος Ηλία: Αυξημένο ενδιαφέρον επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για επενδύσεις στην αγορά προσιτής κατοικίας