Wolt: Σημαντικός αντίκτυπος από την αναστολή διανομών, αλλά προέχει η ασφάλεια

Σημαντικός είναι αντίκτυπος που αναμένεται να προκύψει σε όλο το εύρος της αγοράς από το υπουργικό διάταγμα που εκδόθηκε από τον υπουργό Εργασίας για αναστολή εργασιών, μεταξύ των οποίων και οι υπηρεσίες delivery, στις περιπτώσεις έκδοσης πορτοκαλί ή κόκκινης προειδοποίησης από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αυτό αναφέρει στο InBusinessNews ο communications manager της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Άκης Σταμούλης, τονίζοντας, ωστόσο, πως πάντα προτεραιότητα όλων θα πρέπει να είναι η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια των διανομέων.

Διαβάστε εδώ: Με υπουργικό διάταγμα, κομμένο το ντελίβερι από τις 12:00 μέχρι τις 16:00

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταμούλης υπογραμμίζει πως θα πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα καθιστούν την αγορά βιώσιμη, και ταυτόχρονα, θα διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των διανομέων.

Wolt: Να βρεθούν λύσεις που θα καθιστούν την αγορά βιώσιμη και θα διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο InBusinessNews, ο communications manager της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, τόνισε ότι η εταιρεία σέβεται κάθε απόφαση της Κυβέρνησης και θα προσαρμόσει τη λειτουργία της βάσει των σχετικών οδηγιών που ανακοινώθηκαν.
Διαβάστε ακόμα:

Αυτοκίνητα για όλα τα κυβικά-Η απόδοση μηχανής που επιλέγουν οι Κύπριοι

Vino Fine Wine Bar & Cellar: Η νέα άφιξη στο Radisson Blu Hotel (pics)

Σχολιάζοντας περαιτέρω τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν στον τομέα με την εφαρμογή του συγκεκριμένου διατάγματος, ο κ. Σταμούλης ανέφερε ότι θα επηρεαστεί ο τομέας της εστίασης, καθώς και οι πλατφόρμες παραγγελιών. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως υπέδειξε, προτεραιότητα όλων θα πρέπει να είναι η ανθρώπινη ασφάλεια.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα καθιστούν την αγορά βιώσιμη και ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα.

«Σε κάθε περίπτωση, η αναστολή διανομών έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά σε όλο το εύρος της, από τις πλατφόρμες μέχρι και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης, αλλά και της λιανικής.

Ωστόσο, πάντα προτεραιότητα όλων θα πρέπει να είναι η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια των διανομέων. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα καθιστούν την αγορά βιώσιμη, και φυσικά, θα διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των διανομέων», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς η Wolt, ανεξαρτήτως του διατάγματος, προβαίνει σε ενέργειες για προστασία των εργαζομένων σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα καύσωνες ή καταιγίδες, ο κ. Σταμούλης υπογράμμισε ότι στην εταιρεία υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες, όπως και αυστηρές συστάσεις.

«Ανεξαρτήτως του διατάγματος, υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες από την πλευρά μας, όπως και αυστηρή σύσταση προς τους συνεργάτες διανομείς, να μην εκτελούν διανομές, εφόσον ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ή θεωρούν πως οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται να επηρεάσουν, ακόμα και στο ελάχιστο, την ασφάλεια και την υγεία τους.

Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση, ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρχών και όποτε κρίνουν ότι είναι απαραίτητο, προσαρμόζουμε ανάλογα τη λειτουργία μας», υπογράμμισε.

Πότε έχουμε πορτοκαλί και κόκκινη προειδοποίηση

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, υπάρχουν τέσσερα επίπεδα επικινδυνότητας: Πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο.

  • Πράσινο: Κατάσταση στην οποία δεν συντρέχει ανησυχία αναφορικά με τον καιρό.
  • Κίτρινο: Πιθανότητα κινδύνου και χρειάζεται προσοχή σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τον καιρό, καθώς είναι ακραίος. Συστήνεται η παρακολούθηση των δελτίων καιρού κυρίως από τις ευάλωτες ομάδες. Αναπτύσσονται θερμοκρασίες 40-42 βαθμών κελσίου στο εσωτερικό ή 31-33 βαθμών κελσίου στα υψηλότερα ορεινά (θερμοκρασία αέρα).
  • Πορτοκαλί: Κατάσταση κινδύνου σε σχέση με τον καιρό, καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να προκαλέσουν ζημιές ή και ατυχήματα. Οι θερμοκρασία στο εσωτερικό κυμαίνεται μεταξύ 42-44 βαθμών κελσίου και στα ορεινά 33-35 βαθμών κελσίου.
  • Κόκκινο: Κατάσταση στην οποία ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά υψηλός από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές και ατυχήματα σε μεγάλες περιοχές. Σε πολλές περιπτώσεις η ανθρώπινη ζωή απειλείται. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό ξεπερνά τους 44 βαθμούς κελσίου.

Δειτε Επισης

H Emirates αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία μεταφορών & logistics για το 2023
IATA: Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές το 2024
Cyprus Airways: Ξεκινά πτήσεις προς Βρυξέλλες-Όλες οι πληροφορίες
Συγκρατημένη αισιοδοξία Υφυπουργού Τουρισμού και ACTA για 2024
Βασίλης Σταματάρης: Παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο ένα ACTA πιο ισχυρό
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας επιστρέφει πιο γιορτινό από ποτέ
Mercure: Διπλασιάζει την παρουσία της στην Κύπρο-Νέο ξενοδοχείο στην καρδιά της Λάρνακας
Παραγωγικές συζητήσεις Σεβίλλης-Πάφου για την «Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού»
Νέα εποχή για τον ναυτικό τουρισμό με την ίδρυση Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου
Προς ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, αγκάθι η έλλειψη προσωπικού-Στο Προεδρικό ο ΠΑΣΥΞΕ