Παγώνουν εκποιήσεις μέχρι 31 Οκτωβρίου τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων

Την απόφασή τους για πάγωμα των εκποιήσεων για ακίνητα που αφορούν πρώτες κατοικίες ύψους μέχρι €350.000, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2023, ανακοίνωσαν Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου και Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων & Διαχειριστριών Εταιρειών Πιστωτικών Διευκολύνσεων (ΣΕΔΠ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, οι τράπεζες μέλη του, σε μια προσπάθειά τους να λειτουργήσουν υποβοηθητικά και υποστηρικτικά στις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο Κυβέρνησης, Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με το θέμα των εκποιήσεων, ανακοινώνουν ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023 δεν θα προβούν σε πλειστηριασμό ακινήτων που αφορούν κύρια κατοικία με τρέχουσα αξία μέχρι €350.000.

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων & Διαχειριστριών Εταιρειών Πιστωτικών Διευκολύνσεων (ΣΕΔΠ) ανακοίνωσε ότι τα μέλη του, κατόπιν διαβούλευσης με την Κυβέρνηση έχουν αποφασίσει όπως δεν προχωρήσουν σε εκποίηση ακινήτων που αφορούν πρώτες κατοικίες ύψους μέχρι €350.000 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την υποστήριξη των προσπαθειών και πρωτοβουλιών που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου γύρω από το θέμα των εκποιήσεων.

Την πιο πάνω εξέλιξη προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κεραυνός υπέδειξε πως η Κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες είχε πολλές διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

«Ήταν παραγωγικές οι συζητήσεις, ιδιαίτερα η συνάντηση και συζήτηση που είχαμε χθες με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων και με τον Σύνδεσμο Τραπεζών. Αναμένω ότι σήμερα θα εκδοθεί μια ανακοίνωση ότι όλες οι εκποιήσεις αναστέλλονται μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Αυτό θα δώσει κάποιο χρόνο για να γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει, ώστε να διασφαλιστεί μια καλύτερη προοπτική για αυτό το θέμα», υπογράμμισε.

Διαβάστε εδώ: Προς αναστολή εκποιήσεων μέχρι τέλος Οκτωβρίου, πάει Βουλή το πακέτο της Κυβέρνησης

Δειτε Επισης

Οι κάρτες VISA της Τράπεζας Κύπρου ταξιδεύουν 4 τυχερούς στους Ολυμπιακούς του Παρισιού
Ετοιμάζεται να βάλει το αποτύπωμα της στην Ελληνική η Eurobank-Εις Σεπτέμβριο τα σπουδαία
ΕΚΤ: Παύση στις μειώσεις των επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο
Από δωρεάν μεταφορές χρημάτων μέχρι δάνειο όλα appλά από το κινητό
Αυτό είναι το νέο μοντέλο της Εθνικής Τράπεζας-Πώς ενισχύονται τα έσοδά της
Με το βλέμμα στραμμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-«Εξετάζονται όλες οι επιλογές»
Ο Νίκος Ποταμάρης νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου
HSBC: Ο Georges Elhedery ο νέος CEO-Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα
Αυξήθηκε η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια στην Ευρώζωνη το δεύτερο τρίμηνο
Sophic: Νέα έκδοση Γραμματίων Δημοσίου της Κυπριακής Δημοκρατίας την ερχόμενη βδομάδα