Φίλιππος Σώσειλος: Η Κύπρος να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για επενδύσεις

Οι ξένες εταιρείες συμβάλλουν στην διοχέτευση κεφαλαίων σε βασικούς τομείς της οικονομίας της Κύπρου, εισάγουν την καινοτομία, ενισχύουν το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και ενισχύουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας, ως περιφερειακού τεχνολογικού και επιχειρηματικού κόμβου.

Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε ο CEO της PwC Κύπρου, Φίλιππος Σώσειλος, κατά τον χαιρετισμό του στα 11α Ιnvest Cyprus International Investment Awards, υπογραμμίζοντας ότι η PwC υποστηρίζει το «Όραμα Κύπρος 2035», δηλαδή να καταστεί η Κύπρος μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για να ζει κανείς, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί τις επιχειρήσεις του.

«Κάτι που ταυτόχρονα σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες για επενδύσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σώσειλος ευχαρίστησε θερμά όλους τους ξένους επενδυτές, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς την κυπριακή οικονομία και τη συμβολή τους στον μετασχηματισμό της χώρας, για να υπογραμμίσει πως αυτό είναι μέρος της νέας Κύπρου και ότι η Κύπρος αλλάζει.

«Η Κύπρος στρέφεται σε νέες πηγές εσόδων ως μέρος ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου. Και όλοι εμείς εδώ, από τον ιδιωτικό τομέα και δημόσιο τομέα και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, έχουμε την ευθύνη να ενεργήσουμε ως ένα ενιαίο οικοσύστημα για το καλό της οικονομίας και το καλό της κοινωνίας μας, υπέδειξε», ο Φίλιππος Σώσειλος.

Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του CEO της PwC Κύπρου Φίλιππου Σώσειλου στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards:

Εξοχότατε Πρόεδρε Χριστοδουλίδη

Αξιότιμοι Υπουργοί και Βουλευτές,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Αγαπητοί φίλοι

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας καλωσορίζω σήμερα σε αυτή τη εξαίσια τελετή, όπου συγκεντρωνόμαστε κάθε χρόνο για να γιορτάσουμε και να αναγνωρίσουμε τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα των διεθνών επενδυτών της Κύπρου.

Η PwC Κύπρου στηρίζει αυτά τα βραβεία για 10 συνεχή χρόνια τώρα, αποδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στον ρόλο που διαδραματίζουν οι ξένες επενδύσεις:

● στη διοχέτευση κεφαλαίων σε βασικούς τομείς της οικονομίας μας

● εισάγοντας την καινοτομία,

● ενισχύοντας το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων

● και την ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας μας ως περιφερειακού τεχνολογικού και επιχειρηματικού κόμβου.

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Invest Cyprus για τη διοργάνωση αυτής της λαμπερής βραδιάς των βραβείων, αλλά και για τη γενική συμβολή του Invest Cyprus και του Ευγένιου Ευγενίου, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Στην PwC, υποστηρίζουμε με το «Όραμα Κύπρος 2035». Δηλαδή η Κύπρος, να καταστεί μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο, για να ζει κανείς, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί τις επιχειρήσεις του, κάτι που ταυτόχρονα σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες για επενδύσεις.

Έτσι, ευχαριστώ θερμά όλους τους ξένους επενδυτές που βρίσκονται απόψε εδώ, για την εμπιστοσύνη τους στην κυπριακή οικονομία, που βλέπουν τις δυνατότητες και που πιστεύουν στο όραμα της Κύπρου για ανάπτυξη και μετασχηματισμό.

Απόψε, γιορτάζουμε το όραμά σας και την τολμηρή σας δράση, η οποία αποτελεί έμπνευση για όλους μας. Μια έμπνευση για να εξελιχθούμε και να δράσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα.

Όποιος εξακολουθεί να έχει συντηρητικές σκέψεις όσον αφορά την ανθεκτικότητα και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ας κοιτάξει γύρω του. Να κοιτάξει δηλαδή, την ποικιλόμορφη χώρα προέλευσης των επενδυτών μας.

Αυτό είναι μέρος της νέας Κύπρου. Η Κύπρος αλλάζει. Η Κύπρος στρέφεται σε νέες πηγές εσόδων ως μέρος ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου. Και όλοι εμείς εδώ, από τον ιδιωτικό τομέα και δημόσιο τομέα και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, έχουμε την ευθύνη να ενεργήσουμε ως ένα ενιαίο οικοσύστημα για το καλό της οικονομίας και το καλό της κοινωνίας μας.

Για τη στήριξη της κοινωνίας, κάθε μικρή συμμετοχή μετράει. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ότι το PwC Cyprus Foundation, ο μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός μας οργανισμός, προσφέρει το όμορφο συμβολικό δώρο που έχετε στα τραπέζια σας, από το Sophia Foundation for Children, υποστηρίζοντας έμπρακτα την αποστολή του για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών.

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στα αποψινά βραβεία και εύχομαι σε όλους μας μια πραγματικά ευχάριστη βραδιά.

Δειτε Επισης

Τιμητική διάκριση για Πετρολίνα και PPT Aviation Services από το Telethon
Η πορεία και το έργο της Α. Eracleous Electrical Installations Ltd
Δυνατή οικονομία για όλους: 3ο Φόρουμ Οικονομίας για το ΑΚΕΛ
Εμπιστεύομαι...
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Επαγγελματικοί σύνδεσμοι ως κρίσιμοι φορείς της οικονομίας
Μάριος Ηροδότου: Ακριβή επένδυση, αλλά δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα οι επιχειρηματίες του κινηματογράφου
Παρουσίαση θεμάτων ανακύκλωσης και πράσινης ενέργειας από τον Όμιλο Green Energy και τον Δήμο Αμαθούντας
Διάλεξη με θέμα «Ψυχική υγεία στην εργασία» στα κεντρικά γραφεία του ομίλου της CNP Κύπρου
Το Where to Invest Forum έρχεται για να διευρύνει τους επενδυτικούς σας ορίζοντες
Σταματά να αποδέχεται αιτήσεις για ΠΥΚΣ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-Ο Κανονισμός που θα τεθεί σε ισχύ