Γιώργος Μιχαήλ: Μεταμορφώνεται σε ελκυστικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο η Κύπρος

Ο στόχος μετατροπής της Κύπρου σε μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για να ζει και να εργάζεται κανείς, όπως και για να δραστηριοποιεί τις επιχειρήσεις του, θα επιτευχθεί με το αποκτήσει μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία, η οποία θα καθοδηγείται από την έρευνα, την επιστημονική αριστεία, την καινοτομία, την τεχνολογική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Αυτό διαμήνυσε στην ομιλία του κατά την τελετή απονομής των 11ων Ιnvest Cyprus International Investment Awards ο διευθύνων σύμβουλος της IMH Γιώργος Μιχαήλ, τονίζοντας πως η IMH συμμερίζεται και υποστηρίζει το όραμα της Κυβέρνησης και του Invest Cyprus να καταστεί η Κύπρος ένα μεγαλύτερο και καλύτερο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες διεθνείς εταιρείες από διάφορους κλάδους, αλλά και από πολλές διαφορετικές χώρες έχουν μετεγκατασταθεί ή έχουν επενδύσει στην Κύπρο, ο κ. Μιχαήλ σημείωσε ότι το νησί μεταμορφώνεται σε ένα ελκυστικό, μοντέρνο και διαφανές διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και έναν κοσμοπολίτικο προορισμό ζωής, που υποστηρίζεται από μια ακμάζουσα και ανθεκτική οικονομία.

«Απόψε», είπε ο Γιώργος Μιχαήλ, «είμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στους ξένους επενδυτές από διάφορους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας ή διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του στους βραβευθέντες οργανισμούς, ο διευθύνοντας σύμβουλος της IMH υπογράμμισε πως η παρουσία τους στην Κύπρο αποτελεί τιμή και προσδίδει περηφάνεια.

Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του CEO της IMH Γιώργου Μιχαήλ στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards:

Εξοχότατε Πρόεδρε Χριστοδουλίδη,

Αξιότιμοι υπουργοί, βουλευτές, κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards, που διοργανώνονται από το περιοδικό GOLD.

Τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες διεθνείς εταιρείες από διάφορους κλάδους, αλλά και από πολλές διαφορετικές χώρες έχουν μετεγκατασταθεί ή έχουν επενδύσει στην Κύπρο.

Το νησί μεταμορφώνεται σε ένα ελκυστικό, μοντέρνο και διαφανές διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και έναν κοσμοπολίτικο προορισμό ζωής, που υποστηρίζεται από μια ακμάζουσα και ανθεκτική οικονομία.

Το «Όραμα Κύπρος 2035» είναι η μακροπρόθεσμη στρατηγική της κυβέρνησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού. Ο κύριος στόχος είναι να μετατραπεί η Κύπρος σε μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για να ζει και να εργάζεται κανείς, καθώς και για να δραστηριοποιεί τις επιχειρήσεις του.

Αυτό θα επιτευχθεί με το να αποκτήσει μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία, η οποία θα καθοδηγείται από την έρευνα, την επιστημονική αριστεία, την καινοτομία, την τεχνολογική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Στην IMH συμμεριζόμαστε και υποστηρίζουμε αυτό το όραμα της κυβέρνησης και του Invest Cyprus: Να κάνουμε τη χώρα μας ένα μεγαλύτερο και καλύτερο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Τα συνέδριά μας, οι επενδυτικές συναντήσεις κορυφής, οι συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης και τα φόρουμ είναι οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις δικτύωσης επενδυτών.

Τα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης μας, το περιοδικό GOLD και το πόρταλ CBN (Cyprus Business News) διαβάζονται από δεκάδες χιλιάδες αγγλόφωνα στελέχη και επενδυτές, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Κυρίες και κύριοι,

Απόψε είμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στους ξένους επενδυτές από διάφορους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας ή διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στους εξαιρετικούς οργανισμούς που βραβεύονται απόψε. Είμαστε υπερήφανοι και μας τιμά να έχουμε τέτοιους επενδυτές στην Κύπρο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Invest Cyprus και τα μέλη της Επιτροπής Βραβείων για την αποψινή εκδήλωση.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Χορηγούς μας: PwC, Eurobank Cyprus και ECOMMBX.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν στη συντακτική ομάδα του περιοδικού GOLD και σε όλους τους υπέροχους συναδέλφους μου στο IMH.

Εύχομαι σε όλους σας μια ευχάριστη βραδιά. Σας ευχαριστούμε.

Δειτε Επισης

Τιμητική διάκριση για Πετρολίνα και PPT Aviation Services από το Telethon
Η πορεία και το έργο της Α. Eracleous Electrical Installations Ltd
Δυνατή οικονομία για όλους: 3ο Φόρουμ Οικονομίας για το ΑΚΕΛ
Εμπιστεύομαι...
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Επαγγελματικοί σύνδεσμοι ως κρίσιμοι φορείς της οικονομίας
Μάριος Ηροδότου: Ακριβή επένδυση, αλλά δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα οι επιχειρηματίες του κινηματογράφου
Παρουσίαση θεμάτων ανακύκλωσης και πράσινης ενέργειας από τον Όμιλο Green Energy και τον Δήμο Αμαθούντας
Διάλεξη με θέμα «Ψυχική υγεία στην εργασία» στα κεντρικά γραφεία του ομίλου της CNP Κύπρου
Το Where to Invest Forum έρχεται για να διευρύνει τους επενδυτικούς σας ορίζοντες
Σταματά να αποδέχεται αιτήσεις για ΠΥΚΣ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-Ο Κανονισμός που θα τεθεί σε ισχύ