Οι βραβευθείσες εταιρείες στα 11α Ιnvest Cyprus International Investment Awards

Επτά ξένες εταιρείες που επέλεξαν την Κύπρο και που με την εδώ παρουσία τους συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και την καθιέρωση της χωράς ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, βραβεύθηκαν κατά τα 11α Invest Cyprus International Investment Awards.

Η τελετή απονομής των 11ων Invest Cyprus International Investment Awards, του θεσμού που επί σειρά ετών αναγνωρίζει και επιβραβεύει την προσφορά ξένων μεγάλων εταιρειών και προσωπικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο νησί μας στο κυπριακό επιχειρηματικό, οικονομικό, αλλά και κοινωνικό, γίγνεσθαι, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Hilton Nicosia.

all 2 100 x 560

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και άλλων πολιτειακών αξιωματούχων, επαγγελματιών του τομέα των υπηρεσιών, σύσσωμης της ξένης και τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων, τα 11α Invest Cyprus International Investment Awards, αντάμειψαν για μια ακόμη φορά μέσω της απονομής βραβείου, μεγάλες διεθνείς επενδύσεις στην Κύπρο.

Σημειώνεται πως από το 2012 οπόταν και ξεκίνησε ο θεσμός, έχουν αναγνωριστεί άνω των 70 εταιρειών και προσωπικοτήτων που συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάδειξη της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Στο πλαίσιο των 11ων Invest Cyprus International Investment Awards, που διοργανώθηκαν όπως κάθε χρόνο από τον Invest Cyprus και από το περιοδικό GOLD-υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη-, απονεμήθηκε βραβείο στις πιο κάτω επτά εταιρείες:

  • Tango

tango

Η Tango, η οποία φέρνει επανάσταση στην κινητή επικοινωνία με βιντεοκλήσεις, είναι πλατφόρμα ζωντανής ροής που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ιδιαίτερες στιγμές, να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους και να πετυχαίνουν.

Με ειδικά εφέ που λειτουργούν με AR, την ενσωμάτωση πολλαπλών ροών και ζωντανά πάρτι, οι δημιουργοί μπορούν να συμμετέχουν με το κοινό τους και να κερδίζουν εικονικά δώρα από τους fans τους.

Η εταιρεία ιδρύθηκε ως TangoMe, Inc., τον Σεπτέμβριο του 2009 από τους Uri Raz και Eric Setton.

Το 2017, η Tango στράφηκε στη ζωντανή ροή και έγινε η κορυφαία εφαρμογή B2C για ζωντανό βίντεο σε 170 χώρες. Σήμερα καταγράφει 450 εκατ. και πλέον εγγεγραμμένους χρήστες. Με 400+ υπαλλήλους σε πέντε γραφεία, η Tango ευδοκιμεί ως η κορυφαία κοινωνική πλατφόρμα ζωντανών βίντεο στη Δύση.

Διαβάστε εδώ:Βραβείο στην Tango στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards

  • JetBrains

jetbrains

Ιδρυθείσα το 2000, η JetBrains σήμερα απασχολεί περίπου 1.800 υπαλλήλους σε διάφορες χώρες. Έδρα της εταιρείας είναι η Τσεχία, ενώ διαθέτει συνολικά 12 γραφεία στον κόσμο.

Η JetBrains δημιουργεί εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού τα οποία χρησιμοποιούν πάνω από 15,9 εκατομμύρια επαγγελματίες.

Δημιούργησε επίσης την Kotlin, μια συνοπτική γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται από περισσότερους από πέντε εκατομμύρια προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο.

Η ιδέα για άνοιγμα γραφείου στην Κύπρο είχε συζητηθεί για πρώτη φορά το 2017 και η τελική απόφαση λήφθηκε το 2022. Σήμερα η εταιρεία εργοδοτεί πέραν των 250 εργαζομένων στα γραφεία της στη Λεμεσό και Πάφο.

Διαβάστε εδώ: Βραβείο για τη JetBrains στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards

  • DataArt Enterprises Inc.

data

Η DataArt είναι μια παγκόσμια εταιρεία software engineering (μηχανικής λογισμικού) που αναλαμβάνει μια μοναδική, ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, η DataArt απασχολεί σήμερα περισσότερους από 6.000 επαγγελματίες σε 20 και πλέον τοποθεσίες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με μεγάλες παγκόσμιες μάρκες και εταιρείες όπως η Unilever, η Priceline, η Ocado Technology και η Flutter Entertainment.

Η DataArt ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κύπρο στις 9 Μαΐου 2022, μετά από προσεκτική προετοιμασία και διαβούλευση με τον Invest Cyprus και τους τοπικούς εταίρους της.

Διαβάστε εδώ: DataArt Enterprises Inc: Βραβείο στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards

  • Safe Bulkers, Inc.

SAFE BULKERS 1000X560

Η Safe Bulkers Inc. είναι διεθνής πάροχος υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών χύδην ξηρών φορτίων.

Με ένα σύγχρονο στόλο 44 πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, τα πλοία της εταιρείας μεταφέρουν ένα ευρύ φάσμα φορτίων χύδην ξηρού φορτίου σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία έχει συσταθεί στα Νησιά Μάρσαλ και διαθέτει γραφεία στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Μονακό και την Ελβετία. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) NYSE από το 2008 με τις κοινές μετοχές της να διαπραγματεύονται με το σύμβολο "SB".

Με έδρα τη Λεμεσό από το 2015, η Safe Bulkers είναι ο μεγαλύτερος πλοιοκτήτης του κυπριακού νηολογίου με 42 από τα 44 πλοία της να φέρουν την κυπριακή σημαία.

Διαβάστε εδώ: Safe Bulkers: Απέσπασε βραβείο στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards

  • Globeducate

GLOBEDUCATION 1000X560

Η Globeducate είναι ένας από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς ομίλους K12 (εκπαίδευση K-12) παγκοσμίως που ιδρύθηκε το 1972 και στοχεύει στο να προετοιμάσει κάθε μαθητή να γίνει ένας παγκόσμιος πολίτης που θα μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον.

Διαθέτει 55+ δίγλωσσα και διεθνή σχολεία, καθώς και διαδικτυακά προγράμματα υψηλής ποιότητας, στα οποία φοιτούν 31.000 μαθητές σε 10 χώρες.

Οι μαθητές της Globeducate επιτυγχάνουν υψηλούς βαθμούς και γίνονται δεκτοί σε προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 25 από τα 50 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Η Globeducate επέλεξε και επένδυσε το PASCAL Education στην Κύπρο, επεκτείνοντας έτσι την παγκόσμια της κοινότητα.

Διαβάστε εδώ: Globeducate: Διακρίθηκε στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards

  • Wrike Cyprus Ltd

WRIKE 1000X560

Με αποστολή να βοηθήσει τις επαγγελματικές ομάδες να επιτελέσουν το καλύτερο δυνατό έργο, η Wrike έχει αναγνωριστεί ως μια ισχυρή πλατφόρμα διαχείρισης εργασίας.

Με την μέθοδο boostrapping και μετέπειτα με χρηματοδότηση άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, ο ιδρυτής της εταιρείας, Andrew Filev, κατάφερε τα τελευταία 10+ χρόνια, να μετατρέψει την Wrike από μια μικρή startup σε ένα κορυφαίο πάροχο λύσεων διαχείρισης έργων, διαχείρισης εργασιών και συνεργασίας.

Σήμερα, η εταιρεία απαριθμεί πέραν των 1.100 εργαζομένων και εννέα γραφείων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της Wrike στο San Diego της California.

Διαθέτει περισσότερους από 16.000 ευχαριστημένους πελάτες, ανάμεσά τους οι εταιρείες: Estée Lauder, Hootsuite, Nielsen, Ogilvy, Siemens και Tiffany & Co.

Η εταιρεία άνοιξε γραφείο στη Λευκωσία το 2022.

Διαβάστε εδώ: Wrike: Βραβείο στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards

  • MUFG Investor Services

mufg 1000x560

Η MUFG Investor Services είναι ένας κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον παγκόσμιο κλάδο διαχείρισης επενδύσεων.

Ιδρύθηκε το 2013 μέσω της εξαγοράς της Butterfield Fulcrum Group και από τότε έχει αναπτυχθεί ραγδαία.

Με παρουσία σε 14 περιοχές παγκοσμίως, η MUFG Investor Services προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου και την ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας στις συναλλαγές.

Συνολικά, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 770 δισεκατομμυρίων δολαρίων για σχεδόν 500 πελάτες.

Ως τμήμα της Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. (MUFG), μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, η MUFG Investor Services επωφελείται από τη δύναμη και τη σταθερότητα της μητρικής της εταιρείας. Πρόσφατα άνοιξαν γραφείο στην Κύπρο, εδραιώνοντας την παρουσία τους στην Ευρώπη και καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών τους, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

Διαβάστε εδώ: Βραβείο στην MUFG στα 11α Invest Cyprus International Investment Awards

Τα Invest Cyprus International Investment Awards παρουσιάζει η PwC Κύπρου.

  • Χρυσός Χορηγός η Εurobank Cyprus.
  • Powered by: ECOMMBX.
  • Διοργανωτές η ΙΜΗ και ο Ιnvest Cyprus.

Δειτε Επισης

Τιμητική διάκριση για Πετρολίνα και PPT Aviation Services από το Telethon
Η πορεία και το έργο της Α. Eracleous Electrical Installations Ltd
Δυνατή οικονομία για όλους: 3ο Φόρουμ Οικονομίας για το ΑΚΕΛ
Εμπιστεύομαι...
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Επαγγελματικοί σύνδεσμοι ως κρίσιμοι φορείς της οικονομίας
Μάριος Ηροδότου: Ακριβή επένδυση, αλλά δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα οι επιχειρηματίες του κινηματογράφου
Παρουσίαση θεμάτων ανακύκλωσης και πράσινης ενέργειας από τον Όμιλο Green Energy και τον Δήμο Αμαθούντας
Διάλεξη με θέμα «Ψυχική υγεία στην εργασία» στα κεντρικά γραφεία του ομίλου της CNP Κύπρου
Το Where to Invest Forum έρχεται για να διευρύνει τους επενδυτικούς σας ορίζοντες
Σταματά να αποδέχεται αιτήσεις για ΠΥΚΣ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-Ο Κανονισμός που θα τεθεί σε ισχύ