Henkel & Dixan «καθαρίζουν σε βάθος» τις παραλίες για 4η χρονιά

Η δράση «Καθάρισε Σε Βάθος» που διεξάγει η GPM – Henkel και το Dixan υπό την αιγίδα Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου από το καλοκαίρι του 2020 συνεχίζει για τέταρτη χρονιά την επιτυχημένη πορεία της και τους καθαρισμούς των βυθών των κυπριακών θαλασσών.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 50 εκστρατείες καθαρισμού και έχουν ανασυρθεί από τον βυθό πάνω από 7 τόνοι απορριμμάτων! Στην περσινή εκστρατεία στόχος ήταν να καθαριστεί η ακτογραμμή όλης της ελεύθερης Κύπρου από εκπαιδευμένες ομάδες δυτών, με έμφαση σε περιοχές που εμπίπτουν στο δίκτυο Natura και στα σημεία με αυξημένη προσέλευση κόσμου, όπως οι παραλίες. Φέτος συνεχίζεται δυναμικά η επιτυχημένη αυτή δράση, η οποία ενισχύεται μέσα από στρατηγική συνεργασία με την ομάδα δυτών No Limit Scuba Training Center και παροχή εξοπλισμού από το Scuba Diving Support Center.

henkelvout2

Η Henkel με βασική αποστολή το “Together Creating Clean Living” έχει θέσει ως μακροχρόνια στρατηγική της την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ατομικής ευθύνης αλλά και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό διαχρονικά αποδεικνύεται και από τη στήριξη που παρείχε μέσω των χορηγιών που προσέφερε σε ΜΚΟ όπως η Ενάλια Φύσις, το Cyprus Seeds, το ωκεανογραφικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου και φυσικά μέσω της στενής συνεργασίας της με το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Η δράση «Καθάρισε Σε Βάθος» αποτελεί βασικό πυλώνα της αποστολής αυτής και βοηθά στην στήριξη και στην ενίσχυση του οράματος της Henkel για ένα πιο καθαρό μέλλον, κάτι που οδήγησε και στη διάκρισή της το 2022 με βραβείο Gold στα Responsible Business Awards.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας