Powered by

Μετά το AMARA και η Πάφος στα πλάνα του διάσημου σεφ Nobu Matsuhisa

Τα πλάνα του για άνοιγμα ακόμη ενός εστιατορίου στην Κύπρο, αποκάλυψε στο CBN, o διάσημος Ιάπωνας σεφ Nobuyuki Matsuhisa, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός ανά το παγκόσμιο για τα μοναδικά του πιάτα στη fusion cuisine.

Ο Ιάπωνας σεφ Nobuyuki Matsuhisa -ή όπως είναι πιο γνωστός, Nobu- έχει εστιατόρια που φέρουν το όνομά του σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Λεμεσού, το οποίο βρίσκεται στο πολυτελές ξενοδοχείο AMARA.

2

Μιλώντας στο CBN, o Nobu ανέφερε ότι στα πλάνα του βρίσκεται το άνοιγμα ενός ακόμα εστιατορίου στο νησί και συγκεκριμένα στην Πάφο, το οποίο θα έχει την ίδια μορφή με αυτό της Λεμεσού και θα βρίσκεται επίσης σε ξενοδοχείο.

«Μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχίας του εστιατορίου (Λεμεσού), αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να πάμε στο επόμενο βήμα, ανοίγοντας ένα άλλο εστιατόριο εδώ στην Κύπρο. Στην Πάφο», είπε.

Ερωτηθείς αν έχει σχέδια να ανοίξει και άλλα εστιατόρια στο νησί, είπε ότι αυτό είναι πράγματι μια πιθανότητα, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον.

3

«Οι επιχειρήσεις πάνε καλά, οι σεφ εργάζονται σκληρά και πολλοί άνθρωποι με ρωτούν αν ανοίγω ένα νέο εστιατόριο. Αυτό είναι κάτι που υπάρχει σαν πλάνο, αλλά όχι άμεσο. Πρέπει να ερευνήσουμε τις τοποθεσίες, πώς να προσλάβω άτομα για να εργαστούν, πώς μπορώ να αποκτήσω τα προϊόντα και μετά να γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση. Πάντα λοιπόν ένα προς ένα. Βήμα βήμα» ανέφερε σχετικά.

Η ιστορία των εστιατορίων Matsuhisa ξεκίνησε το 1987, με το άνοιγμα του πρώτου εστιατορίου στο Λος Άντζελες, ενώ επέλεξε την Μύκονο για την είσοδό του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μυστικό πίσω από την επιτυχημένη αυτοκρατορία του, είναι η δυνατή ομάδα, όπου σε όλα τα εστιατόριά του, έχει εκπαιδεύσει το προσωπικό ο ίδιος. Έτσι, οι ομάδες του, έχοντας εκπαιδευτεί από «πρώτο χέρι» από τον ίδιο, είναι σε θέση να διασφαλίσουν ότι τα υψηλά πρότυπα του Matsuhisa διατηρούνται σε όλους τους τομείς, είτε έχουν να κάνουν με την ποιότητα του φαγητού είτε με άλλες υπηρεσίες.

4

«Φέτος είναι πάνω από 36 χρόνια. Τα τελευταία 36 χρόνια έχω φτιάξει δυνατές ομάδες. Τώρα, λοιπόν, υπάρχουν ομάδες που ευδοκιμούν σε όλο τον κόσμο – εταιρικοί σεφ, εταιρικοί διευθυντές, ο διευθύνων σύμβουλος – και όλη η ομάδα μου, που έχω εκπαιδεύσει εγώ ο ίδιος» εξήγησε.

Ο διάσημος σεφ, μιλώντας στο CBN, υπέδειξε ότι του άρεσε να ενσωματώνει όσο το δυνατόν περισσότερο, τοπικά προϊόντα στα πιάτα του εστιατορίου, όπως για παράδειγμα φρέσκα θαλασσινά και λαχανικά της Κύπρου, όμως πάντα με την υπογραφή της Matsuhisa.

5

Κληθείς να σχολιάσει τον Κύπριο πελάτη, ο Nobu ανέφερε ότι οι πελάτες στο νησί είναι χωρίς άγχος και απολαμβάνουν τις συνάξεις τους σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

«Νιώθω ότι οι πελάτες εδώ είναι πολύ “χωρίς άγχος”, oι άνθρωποι έρχονται εδώ και δεν είναι για τρελή δουλειά. Έρχονται να χαλαρώσουν. Μου αρέσει να βλέπω πελάτες να τρώνε, είναι χαλαροί, χαμογελαστοί, με φίλους, οικογένεια. Έτσι μέσα σε αυτό το είδος ατμόσφαιρας, ακόμα και εγώ μπορώ να νιώθω χαλαρός» ανέφερε συγκεκριμένα.

6

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο AMARA, ο Nobu εργάζεται μαζί με τον επί χρόνια φίλο και συνάδελφό του, τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Giorgio Locatelli.

Μαζί πραγματοποίησαν στις 23 Ιουνίου ένα κοκτέιλ πάρτι στο AMARA για να γιορτάσουν τα εγκαίνια των εστιατορίων τους με πιστούς καλεσμένους. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το απολαυστικό μενού των δύο αναγνωρισμένων σεφ.

Δειτε Επισης

Θάνος Μιχαηλίδης: Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων το τριήμερο του Κατακλυσμού
Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»
Προσθήκες υψηλής γαστρονομίας στο Captain's Bar and Terrace του St Raphael Resort (pics)
Mall of Limassol: Έτσι θα μοιάζει το νέο εμπορικό κέντρο της Λεμεσού από την Atterbury (video)
Ανοίγει γραφείο στην Κύπρο η ΕΤΕπ-«Σημαντική στιγμή, η οικονομία της χώρας θα έχει άμεση εξυπηρέτηση»
Συναγερμός στο Υπ. Οικονομικών για Τρ. Κύπρου-Παρακολουθεί στενά για CarVAl Investors και Caius Capital LLC
Μέσω Evacol η είσοδος της Hellenic Healthcare στο American Medical Center-Στην ΕΠΑ η συναλλαγή
Η υιοθέτηση τεχνολογιών από ΜμΕ για να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια
Νεόφυτος Θρασυβούλου: Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια οι εργαζόμενοι από τρίτες χώρες
Σχεδόν γεμάτα το τριήμερο του Κατακλυσμού τα ξενοδοχεία στην επαρχία Αμμοχώστου