Powered by

Η Intel επέστρεψε στην κερδοφορία έπειτα από δύο τρίμηνα ζημιών

Η Intel ανακοίνωσε κέρδη β' τριμήνου την Πέμπτη, επιστρέφοντας στην κερδοφορία έπειτα από δύο συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 13 cents, έναντι ζημιών 3 cents που ανέμενε η Refinitiv. Παράλληλα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 12,9 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 12,13 δισ. που ανέμενε η Refinitiv.

Για το γ' τρίμηνο, η Intel αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 20 cents ανά μετοχή, σε έσοδα 13,4 δισ. δολαρίων, έναντι προσδοκιών των αναλυτών για 16 cents ανά μετοχή σε πωλήσεις 13,23 δισ. δολαρίων.

Η Intel κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 1,5 δισ. δολαρίων ή κέρδη 35 cents ανά μετοχή, έναντι καθαρών ζημιών 454 εκατ. δολαρίων ή 11 cents ανά μετοχή το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Ο CFO της Intel David Zinsner δήλωσε ότι μέρος του λόγου που τα οικονομικά στοιχεία της Intel ήταν ισχυρότερα από το αναμενόμενο είναι λόγω της προόδου που έχει σημειώσει προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους κατά 3 δισ. δολάρια φέτος. Νωρίτερα φέτος, η Intel μείωσε το μέρισμά της και ανακοίνωσε σχέδια για εξοικονόμηση 10 δισ. δολαρίων ετησίως έως το 2025, μεταξύ άλλων μέσω απολύσεων.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 12,9 δισ. δολάρια από 15,3 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, σηματοδοτώντας το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο μειωμένων πωλήσεων για την εταιρεία.

Ο τομέας Client Computing της Intel, ο οποίος περιλαμβάνει τις αποστολές laptop και προσωπικών υπολογιστών της εταιρείας, μειώθηκε κατά 12% ετησίως στα 6,8 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η συνολική αγορά υπολογιστών σημειώνει πτώση εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Το τμήμα τσιπ της Intel, γνωστό ως Data Center and AI, υποχώρησε κατά 15% σε πωλήσεις ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Κατά το α' τρίμηνο, η Intel κατέγραψε τη μεγαλύτερη ζημία που έχει καταγράψει ποτέ, καθώς οι αγορές υπολογιστών κατέρρευσαν και η ζήτηση για τους επεξεργαστές της Intel μειώθηκε. Τα αποτελέσματα της Intel την Πέμπτη ξεπέρασαν την πρόβλεψη που είχε δώσει τότε η διοίκηση για το β' τρίμηνο.

Η διοίκηση της Intel έχει αναφέρει στους επενδυτές ότι η ανάκαμψη της εταιρείας θα πάρει χρόνο και ότι στοχεύει να φτάσει τις ικανότητες κατασκευής τσιπ της TSMC μέχρι το 2026, γεγονός που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την κατασκευή των πιο προηγμένων κινητών επεξεργαστών για άλλες εταιρείες. Η Intel ανέφερε την Πέμπτη ότι παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί