Powered by

The Agora Hotel: Το ξενοδοχείο σημείο αναφοράς των Λευκάρων που ζωντάνεψε ξανά (pics)

Σε μια μοναδική τοποθεσία στο κέντρο των Πάνω Λευκάρων, εκεί όπου έσφυζε το χωριό από ζωή τη δεκαετία του 1920, στο σημείο όπου γινόταν η αγορά του χωριού, βρίσκεται το The Agora Hotel.

Η δημιουργία του στόχευσε στο να καλύψει αυτό που - κατά τη γνώμη τους - έλειπε από την Κύπρο, όταν ο Aleksander Eng, ιδρυτής και γενικός διευθυντής, σήμερα, ερχόταν στο νησί με τη συνεργάτιδά του, Emilie Green Novel, συνιδρύτρια και creative director του χώρου: Mια luxury boutique επιλογή για άνετη διαμονή πέρα από τα συνηθισμένα.

Αρχές της δεκαετίας του 1990, το παλιό κτίριο που σήμερα φιλοξενεί το The Agora Hotel, διαμορφώθηκε σε ξενοδοχείο. Ως τέτοιο λειτούργησε μέχρι το 2005, όταν κι εγκαταλείφθηκε μέχρι το 2019, έτος κατά το οποίο εντοπίστηκε από τον Aleksander και την Emilie.

TheAgoraHotel15974 7

Είχε καταρρεύσει εντελώς και μόνο η κεντρική δομή του μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Διατηρώντας μόνο την αρχική μπροστινή πύλη, προχώρησε η διαμόρφωση του χώρου στη σημερινή του μορφή. «Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα μέρος, όπου κάποιος θα νιώθει πραγματικά σαν στο σπίτι του, κάπου που κι εμείς θα μπορούμε να φιλοξενούμε τους επισκέπτες μας με εξατομικευμένο τρόπο.

TheAgoraHotel13470 1

Ένα μέρος, όπου θα μπορούν να μαζεύονται άτομα, τα οποία να μοιράζονται κοινές ιδέες και να κάνουν ωραίες συζητήσεις για φαγητό και ποτό και να γνωρίζουν νέους ανθρώπους. Εξάλλου, η πολυτέλεια είναι στα μικρά και πιο εκλεπτυσμένα μέρη και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν κάτι που πιστεύαμε ότι θα κάναμε όταν μετακομίσαμε στο νησί. Σήμερα, απολαμβάνουμε να μένουμε εδώ όλο τον χρόνο», σημειώνει ο κ. Eng.

TheAgoraHotel15904 6

Σεβόμενοι, μάλιστα, την παράδοση και την ιστορία των Λευκάρων, στην παρούσα φάση δουλεύουν ιδέες και πλάνα με στόχο να ενσωματώσουν στους χώρους του ξενοδοχείου αναφορές από την κληρονομία του χωριού και σημαντικά διακριτικά στοιχεία, όπως το κέντημα.

«Τα Λεύκαρα για μας αντιπροσωπεύουν την ιστορία και την αυθεντικότητα. Δίνουν μια αίσθηση βαθιάς σύνδεσης με το νησί λόγω της μακράς τους παράδοσης. Είναι, επίσης, σημαντικό που η ορεινή μας κοινότητα είναι μικρή και την ίδια στιγμή οι δυνατότητες που σου προσφέρει μεγάλες. Όλοι γνωρίζουν όλους και μπορούμε να τηλεφωνήσουμε ο ένας στον άλλο για βοήθεια, αν χρειαστεί»

Για όλες τις εποχές

Το The Agora Hotel άρχισε να λειτουργεί μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο και ήδη επιβεβαιώνει ότι το χωριό αποτελεί ένα προορισμό για όλες τις εποχές. Μέχρι στιγμής, καθώς βρισκόμαστε εκτός τουριστικής σεζόν, 90% των επισκεπτών του είναι Κύπριοι.

Σημαντική ώθηση στις κρατήσεις έδωσε το marketing pop up σημείο που διατηρεί η ομάδα του ξενοδοχείου στη Λευκωσία και συγκεκριμένα η πιτσαρία, Tutto Passa, με την οποία έχει παρουσία στη γαστρονομία της πρωτεύουσας.

Επίσης, από το εξωτερικό, όλο και περισσότεροι ξένοι κάνουν κρατήσεις όσο ο καιρός καλυτερεύει.

Πάντως, το θέμα των κρατήσεων δεν είναι κάτι που αγχώνει την ομάδα του boutique hotel: «Το παίρνουμε χαλαρά, θέλουμε να απολαμβάνουμε την εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη ξεχωριστά, εξάλλου τα καλά νέα ταξιδεύουν γρήγορα».

Οι πελάτες του είναι άνθρωποι που εκτιμούν την ολιστική εμπειρία διαμονής και ψυχαγωγίας, την καλή μουσική, το ποιοτικό φαγητό και ποτό, το φως, την όμορφη κουβέντα και τον ισορροπημένο τρόπο ζωής.

TheAgoraHotel15730 5

Kάτι διαφορετικό

Το The Agora Hotel δεν αποτελεί μια ακόμη επιλογή αγροτουριστικής φιλοξενίας. Ο αγροτουρισμός είναι μια πιο παραδοσιακή μορφή, όπου κάποιος βιώνει μια εμπειρία ζωής σε μια απλή συνθήκη με παραδοσιακό και τοπικό φαγητό:

«Εμείς προσφέρουμε κάτι διαφορετικό. Οι Κύπριοι, μάλιστα, επισκέπτες μας συνήθως εντυπωσιάζονται και λένε ότι δεν νιώθουν ότι βρίσκονται στην Κύπρο. Εδώ μεταφέρονται σε έναν εντελώς αλλιώτικο χώρο, που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Παράλληλα, το ξενοδοχείο μπορεί να αποτελέσει μια ιδιαίτερη επιλογή για επιχειρηματικές συναντήσεις.

Ήδη έχει φιλοξενήσει κάποια συνέδρια και συναντήσεις μικρής κλίμακας, καθώς διαθέτει έναν όμορφο χώρο μελέτης, το study room: «Εδώ, μπορούμε να φιλοξενήσουμε συνεδρίες διοικητικών συμβουλίων και συνέδρια μέχρι και 20 ατόμων, κάτι που κάναμε ήδη με επιτυχία».

TheAgoraHotel15624 4

Σε επίπεδο προώθησης, τα social media χρησιμοποιούνται πολύ για να διαμορφώσουν την εικόνα του ξενοδοχείου στον ψηφιακό κόσμο: «Στόχος μας είναι να μεταφερθεί η ατμόσφαιρα του χώρου και να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Βεβαίως, το πιο αποτελεσματικό marketing για μια ισχυρή βάση πελατών είναι το από στόμα σε στόμα».

TheAgoraHotel13492 2

Και αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό, ότι οι επισκέπτες εκτιμούν ιδιαίτερα τις πράσινες πρακτικές που εφαρμόζονται: «Για παράδειγμα, κατά το check in δίνουμε σε όλους γυάλινα μπουκάλια κι έχουμε σιντριβάνια σε όλο το ξενοδοχείο για γέμισμα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τα πλαστικά μπουκάλια και ο καθένας μπορεί να βρει νερό όπου βρεθεί ανά πάσα στιγμή».

TheAgoraHotel15070 3

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)