Powered by

Cyprus Airways: Νέα εποχή με Airbus A220 στον στόλο-Ορόσημο για την εταιρεία (pics)

Η Cyprus Airways καλωσόρισε σήμερα τα δύο πρώτα Airbus A220 κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής εγκαινίων στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και συγκεκριμένα στο Skylink, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε εδώ: Ν. Χριστοδουλίδης: Επαφές για συνδεσιμότητα της Κύπρου με νέους προορισμούς

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, αξιωματούχοι που εκπροσωπούσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, αξιωματούχοι της Πολιτικής Αεροπορίας και των Αεροδρομίων Hermes, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ο Μέτοχος, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Cyprus Airways.

1

Κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Airways, δήλωσε: "Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στην ιστορία της Cyprus Airways. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τα δύο πρώτα αεροσκάφη Airbus A220 στο στόλο μας.

"Από αερομεταφορέας A320, η μετάβαση στο προηγμένο A220-300 σηματοδοτεί ένα αξιοσημείωτο ορόσημο και μια νέα εποχή για εμάς. Σηματοδοτεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στο μετασχηματιστικό ταξίδι της Cyprus Airways για να προσφέρει μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία επί του αεροσκάφους, να βελτιώσει την επιχειρησιακή της αποτελεσματικότητα και να μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

2

Αυτό το αεροσκάφος διακρίνεται για τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του και ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της άνεσης των επιβατών και της επιχειρησιακής αποδοτικότητας", πρόσθεσε ο κ. Sies.

Με τη μεγαλύτερη στην κατηγορία του καμπίνα, το 150θέσιο A220-300 προσφέρει στους επιβάτες απαράμιλλη άνεση. Το αεροσκάφος διαθέτει, μεταξύ άλλων, τα φαρδύτερα οικονομικά καθίσματα από κάθε άλλο αεροσκάφος με μονό διάδρομο, μεγάλα και πανοραμικά παράθυρα, τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο πάνω από το κεφάλι, την πιο αθόρυβη καμπίνα στην κατηγορία του και εγκαταστάσεις φόρτισης usb.

3

Τα σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του αεροσκάφους περιλαμβάνουν την ασυναγώνιστη αποδοτικότητα καυσίμου με 25% μείωση των εκπομπών CO2 ανά θέση, 50% μείωση των εκπομπών NOx σε σχέση με τα βιομηχανικά πρότυπα και 50% μικρότερη επιφάνεια αποτυπώματος θορύβου σε σχέση με τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

" Η Cyprus Airways έχει δεσμευτεί για βιώσιμα ταξίδια και η φιλοσοφία μας εκφράζεται με το αεροσκάφος A220-300. Αυτό το αεροσκάφος θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση μιας πιο πράσινης, πιο βιώσιμης ταξιδιωτικής εμπειρίας και ανώτερης άνεσης για τους πελάτες μας", κατέληξε ο κ. Sies.

Τα δύο αεροσκάφη αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο της Cyprus Airways τις επόμενες ημέρες και θα εκτελούν δρομολόγια προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της εταιρείας.

Τα αεροσκάφη πέταξαν στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα από το Mirabel του Κεμπέκ του Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα του προγράμματος Airbus A220.

3

Σε διαδικασία αναβάθμισης

Η Cyprus Airways, ο αερομεταφορέας που φέρει την κυπριακή σημαία, επανέλαβε τις δραστηριότητές της το 2016. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει δύο αεροσκάφη Airbus A320, τα οποία επί του παρόντος εκτελούν δρομολόγια σε ένα δίκτυο δεκαοκτώ προγραμματισμένων προορισμών.

5

Οι χειμερινοί προορισμοί περιλαμβάνουν την Αθήνα, τη Βηρυτό, το Τελ Αβίβ, το Ερεβάν, το Παρίσι, τη Ρώμη, το Ντουμπάι, το Μιλάνο-Μαλπένσα, την Πράγα και τη Ζυρίχη. Επιπλέον, οι καλοκαιρινοί προορισμοί περιλαμβάνουν τη Βασιλεία, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, τη Ρόδο, την Πρέβεζα, το Ηράκλειο και το Κάιρο.

Η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης του στόλου της με νέα πιο φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη που θα προσφέρουν έως και 40% λιγότερες εκπομπές CO2, χαμηλότερο αποτύπωμα θορύβου και εντελώς νέα πρότυπα άνεσης για τους πελάτες.

6

7

8

9

10

Δειτε Επισης

Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων