RuesCineArt: Το όραμα για ένα μοναδικό στο είδος του πρότυπο θεματικό πάρκο στην Κύπρο (photos)

Ένα πρότυπο θεματικό πάρκο πολύ πέρα από τα όρια της παραδοσιακής ψυχαγωγίας με παριζιάνικο άρωμα που όμοιό του δεν υπάρχει σε κανένα σημείο του πλανήτη, οραματίζεται να δημιουργήσει στην Κύπρο ο Μάριος Γαβριηλίδης.

Ο εμπνευστής του φιλόδοξου project που φέρει την ονομασία RuesCineArt ξεδιπλώνει μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο InBusinessNews το όραμά του και τις πέντε θεματικές τις οποίες θα καλύψει, ικανοποιώντας στην ουσία ακόμη και τα πιο ιδιαίτερα και περιζήτητα γούστα -μικρών και μεγάλων.

Την τιμητική τους ασφαλώς θα έχουν όσοι δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην παριζιάνικη κουλτούρα, καθώς και οι λάτρεις του κινηματογράφου. Από τον παρονομαστή δεν εξαιρούνται και εκείνοι που αναζητούν ξέγνοιαστες και διασκεδαστικές στιγμές με την παρέα και την οικογένεια.

Το σημαντικό είναι πως η φιλοξενία δεν σταματά μετά το τέλος της ημέρας, καθώς στον χώρο θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, χώροι εστίασης καθώς και δύο μοναδικά μπουτίκ ξενοδοχεία που θα αποτελούν μέρος των θεματικών γειτονιών του Μικρού Παρισιού και γαλλικής συνοικίας της Νέας Ορλεάνης.

Ο Μάριος Γαβριηλίδης αναλύει ταυτόχρονα μέσα από τη συνέντευξή του, και το προφίλ των υποψήφιων επενδυτών που θα δώσουν σάρκα και οστά στο μεγαλόπνοο έργο, το οποίο χωρίς αμφιβολία θα τους αποφέρει σημαντικά και μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη, πέρα από την ηθική ικανοποίηση και αναγνώριση που θα βιώσουν.

Θα θέλαμε καταρχάς να μοιραστείτε μαζί μας σε τι αφορά ακριβώς το εν λόγω project και να μας το περιγράψετε όπως ακριβώς το έχει οραματιστεί;

Οραματίζομαι να δημιουργήσω μια εμπειρία, που όμοια της δεν υπάρχει, και να τη μεταφέρω έξω στο κόσμο. Μια εμπειρία που θα έχει πραγματική επίδραση στη κοινωνία, θα δημιουργεί πρόοδο και εξέλιξη και θα μεταμορφώσει το κόσμο μας προς το καλύτερο.

Ένα κόσμο μέσα στον οποίο ο κάθε επισκέπτης θα εκφράζεται ελεύθερα και θα βιώνει το αίσθημα της ελευθερίας. Ένα κόσμο γεμάτο συναισθήματα.

Οραματίζομαι τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου που ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια της ψυχαγωγίας, όπου σκοπός είναι να προκαλείται στους επισκέπτες έκρηξη συναισθημάτων, σε ένα χώρο όπου θα ενθαρύνονται να εξερευνήσουν, να βιώσουν και να εκφράσουν συναισθήματα που συχνά καταπνίγονται στη καθημερινότητά τους.

Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το πάρκο;

Το πάρκο θα αποτελείται από 5 θεματικές περιοχές, οι οποίες θα συνδέονται μεταξύ τους ενώ την ίδια στιγμή η κάθε περιοχή θα ξεχωρίζει με το διαφορετικό χαρακτήρα και τη μοναδική αισθητική της.

Untitled-56

Συγκεκριμένα, οι 5 θεματικές περιοχές του πάρκου θα είναι:

  • Theatre/Cinema Palace – Παλάτι Θεάτρου και Κινηματογράφου

Το σημείο αναφοράς του πάρκου θα είναι το Παλάτι του Κινηματογράφου και του Θεάτρου όπου θα προβάλλονται παραστάσεις από τον ευρωπαικό και τον διεθνή κινηματογράφο.

Επίσης, θα φιλοξενούνται κινηματογραφικές πρεμιέρες και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου βάζοντας την Κύπρο στο χάρτη των διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου. Επιπρόσθετα, θα φιλοξενούνται και θα πραγματοποιούνται θεατρικές, μουσικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις (όπως circus du soleil, burlesque και cabaret shows) από διάσημες ομάδες του εξωτερικού και της Κύπρου.

Η περιοχή θα περιλαμβάνει, επίσης, ένα μικρότερο υπαίθριο vintage κινηματογράφο όπου θα προβάλλονται κυρίως ταινίες από το γαλλικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Ο επισκέπτης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους χώρους του Παλατιού Θεάτρου και Κινηματογράφου, θα απολαμβάνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε ένα χώρο με εστιατόρια, μπαρς και καφετέριες σχεδιασμένα με τρόπο που θα συνάδουν με την αισθητική ενός παλαιού τύπου vintage κινηματοθεάτρου.

  • Amusement Park – Πάρκο Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας

H θεματική περιοχή θα προσφέρει στους επισκέπτες την εμπειρία ενός κλασικού, διασκεδαστικού, Λούνα Παρκ κρατώντας απασχολημένους ενήλικες, έφηβους και παιδιά καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, με αρκετές, ανεπανάληπτες, μοναδικές και αξέχαστες δραστηριότητες.

Για το σκοπό αυτό, το λούνα παρκ θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλασικά αξιοθέατα/παιχνίδια και υπαίθριες δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά, εφήβους και ενήλικες όπως ο κλασσικός μεγάλος τροχός, καρουζέλ, θεματικά τρενάκια (τύπου rollercoasters) για μικρούς και μεγάλους, καθώς και θεματικα τρενάκια τρόμου για τους πιο τολμηρούς.

Επιπρόσθετα, θα περιλαμβάνει αίθουσες με βιντεοπαιχνίδια και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, όπως επίσης και μαγαζάκια που θα προσφέρουν γευστικές απολαύσεις με γλυκά και παγωτά του δρόμου.

Untitled-510

  • International Street Food Park - Διεθνές πάρκο φαγητού του δρόμου

Μικρά μαγαζάκια και καντίνες, vintage φορτηγάκια μικρού και μεσαίου μεγέθους, μικρές πλατείες και πλακόστρωτα δρομάκια, όλα φωτισμένα με μικρά και πιο μεγάλα λαμπάκια, μυρωδιές και γεύσεις που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με την συνοδεία δροσιστικών κοκτέιλς και ζωντανής μουσικής.

Όλα τα πιο πάνω συνθέτουν ένα χώρο μοναδικό και ειδυλιακό, όπου ο επισκέπτης θα ταξιδεύει σε όλο το κόσμο χρησιμοποιώντας και τις πέντε του αισθήσεις.

Untitled-58

  • Little Paris - Μικρό Παρίσι

Η γειτονιά του Μικρού Παρισιού θα είναι ουσιαστικά η μικρογραφία μιας κλασσικής Παριζιάνικης γειτονιάς, με τα γουστόζικα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, τις μικρες γκαλερί, τα πλακόστρωτα δρομάκια με τα γοητευτικά μαγαζάκια και τις μικρές πλατείες που μεταμορφώνονται σε υπαίθρια ατελιέ φιλοξενώντας καλλιτέχνες του δρόμου.

Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να απολαμβάνει παραδοσιακή γαλλική κουζίνα, γαλλικό κρασί με την συνοδεία τυριών και αλλαντικών, ζεστό ή κρύο καφέ με την συνοδεία μοναδικών γλυκών σε ένα από τα μαγαζιά που θα αποτελούν τη γειτονιά του μικρού Παρισιού.

Τελειώνοντας τη μέρα του ο επισκέπτης θα μπορεί να φιλοξενηθεί σε ένα μοναδικό μπουτίκ ξενοδοχείο που θα είναι μέρος της γαλλικής γειτονιάς.

Untitled-57

  • New Orleans French Quarter – Γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης

Κάτι αντίστοιχο με το Μικρό Παρίσι θα είναι η Γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Ο επισκέπτης θα απολαμβάνει την μαγεία της Γαλλικής Συνοικίας με την μοναδική αρχιτεκτονική, τα μπαλκονάκια με τις κρεμαστές γλάστρες, κάνοντας τη βόλτα του στην αντίστοιχη οδό Μπέρμπον, με τα πολύχρωμα φωτάκια, στους ρυθμούς της τζαζ και μπλουζ μουσικής.

Η Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης θα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από την κλασσική γαλλική αγορά, μικρά και μεγαλύτερα μαγαζάκια, εστιατόρια και μπαρς με ζωντανή μουσική καθώς επίσης και από ένα Γαλλικού Τύπου μπουτίκ ξενοδοχείο. Όλα μαζί θα δημιουργόυν μια μαγευτική εικόνα.

Το σημείο αναφοράς της Γαλλικής συνοικίας θα είναι η γνωστή οδός Μπέρμπον, όπου θα φιλοξενούνται διαφόρων ειδών εκδηλώσεις όπως καρναβαλίστικες παρελάσεις και διεθνή φεστιβάλ της τζαζ και μπλουζ μουσικής.

Untitled-52

Πόση περίπου έκταση θα καλύψει και πού το φαντάζεστε ιδανικά να δημιουργείται;

Η συνολική έκταση που θα καταλαμβάνει υπολογίζεται κάπου στα 50000 τετραγωνικά μέτρα. Η ιδανική τοποθεσία θα είναι κάπου εκτός των αστικών περιοχών μεταξύ των πόλεων όπου προσφέρεται και η ανάλογη έκταση. Ήδη εξετάζονται συγκεκριμένες περιοχές.

Να υποθέσουμε πως ανάλογό του δεν υπάρχει στην Κύπρο;

Θεματικά πάρκα υπάρχουν πολλά στο κόσμο και πανέμορφα μάλιστα, αρκετά από τα οποία έχω επισκεφθεί. Ωστόσο, κάτι ανάλογο με αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο, ειδικότερα σε ότι αφορά την αξία που μπορεί να προσδώσει στο κοινό.

Σε ποιους θα απευθύνεται το έργο αυτό;

Το έργο αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης. Φίλους των τεχνών και του σινεμά, της μουσικής και του θεάματος, των θεματικών πάρκων και της διασκέδασης, της υψηλής γαστρονομίας και του φαγητού του δρόμου.

Ανθρώπους που αγαπούν τη ζωή σε όλες της, τις εκφάνσεις και επιθυμούν να βιώσουν μια εμπειρία μοναδική σε ένα ταξίδι πολλών και διαφορετικών συναισθημάτων, όπως ακριβώς είναι και η ίδια η ζωή.

Untitled-7

Τι μπορεί να προσφέρει αυτό το έργο γενικότερα στην κοινωνία και τους ανθρώπους της, πώς μπορεί να γίνει αυτό και ποια η αξία του;

Μέσα από τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου, επιθυμώ να καλύψω τη διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου να εξελίσσεται και να ανακαλύπτει πράγματα, είτε για τον εαυτό του, είτε για τον κόσμο γενικότερα.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ζουν ελεύθεροι αλλά στην πραγματικότητα είναι εγκλωβισμένοι σε πεποιθήσεις που δεν είναι αποτέλεσμα δικών τους επιλογών αλλά του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγάλωσαν.

Όλα τα πιο πάνω, έχουν ως αποτέλεσμα να ζούμε σε κοινωνίες με ανθρώπους ανώριμους, φοβισμένους, μίζερους, ευθυνόφοβους, χωρίς κριτική σκέψη. Ανθρώπους που φοβούνται να τσαλακωθούν. Ανθρώπους που φοβούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Στόχος μας είναι ο επισκέπτης να βιώσει συναισθήματα που δεν βιώνει στην καθημερινότητα του, να τα εξερευνήσει και να τα εκφράσει ελεύθερα.

Ποιο θα μπορούσε να είναι το προφίλ ενός υποψήφιου επενδυτή που θα δώσει σάρκα και οστά στο όραμα αυτό;

Επιθυμία μας είναι να προσελκύσουμε παγκοσμίου φήμης διαχειριστές θεματικών πάρκων και διεθνείς εταιρείες παραγωγής ταινιών αξιοποιώντας το όνομα και την τεχνογνωσία τους, σε συνδυασμό με ανθρώπους - οραματιστές που αντιλαμβάνονται και αφουγκράζονται το όραμά μας.

Πόσο υπολογίζεται το κόστος του τεράστιου αυτού project και απ’ την άλλη ποιο κέρδος θα μπορούσε να έχει ο μελλοντικός επενδυτής του;

Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε κάποιες δεκάδες εκατομύρια ευρώ. Φυσικά αυτό εξαρτάται από την αξία της γης και κάποιους άλλους εξωγενείς παράγοντες.

Η συμμετοχή στο έργο θα αποφέρει σημαντικά και μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη στους μελλοντικούς επενδυτές. Πέραν του οικονομικού, οι μελλοντικοί επενδυτές θα απολαμβάνουν αναγνώριση και ηθική ικανοποίηση για τη συνεισφόρα τους στην υλοποίηση ενός μοναδικού στο είδος του έργου.

Πώς η πολιτεία θα μπορούσε να στηρίξει αυτο το project, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που θα προσφέρει στην κοινωνία; Θα επιδιώξετε να έχετε επαφές με κρατικούς φορείς;

Η πολιτεία μπορεί να στηρίξει το έργο κατατάσσοντάς το, πριν και πάνω από όλα στη κατηγορία ειδικών αναπτύξεων, έχοντας υπόψη τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν μέσα από την υλοποίησή του. Επιπρόσθετα, είναι απαραίτητη η διευκόλυνση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, σύμφωνα πάντα με τα πλαίσια της νομοθεσίας.

Τέλος, εξίσου σημαντική είναι η διευκόλυνση στη προσέλκυση και φιλοξενία διεθνούς φήμης εταιρειών διαχείρισης θεματικών πάρκων προσκαλώντας τις ουσιαστικά να αναπτύξουν οικονομική δραστηριότητα στο νησί μας.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποιες επαφές με κρατικούς φορείς, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα του έργου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες στη συνέχεια ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή τους.

Untitled-59

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα