Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών: «Ανεδαφικές» οι προτάσεις Παπαναστασίου

"Μη ρεαλιστικές" και "ανεδαφικές" χαρακτηρίζει η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής τις εισηγήσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προς τους καταναλωτές για να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά και σε οικιακό εξοπλισμό με λιγότερη κατανάλωση, ενώ παροτρύνει τον Υπουργό να επεκτείνει την επιδότηση στο ρεύμα ακόμα τρεις μήνες.

Σχολιάζοντας τη στάση του Υπουργού, που απέκλεισε την πιθανότητα επαναφοράς της επιδότησης στο ρεύμα, η Ένωση Καταναλωτών σχολίασε ως "μη ρεαλιστικές" και "ανεδαφικές" τις εισηγήσεις του Υπουργού για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από όλους, σημειώνοντας ότι "η μεσαία τάξη της Κύπρου δεν έχουν τα αναγκαία λεφτά, αλλά ούτε και τη δυνατότητα δανεισμού για την εγκατάσταση τους".

Παράλληλα, αναφέρουν ότι με τα διαχρονικά λάθη και παραλήψεις της πολιτείας, "αλλά και με τη διαχρονική διαπλοκή και εξυπηρέτηση συμφερόντων άσχετων με το δημόσιο συμφέρον", ουσιαστικά "είναι οι καταναλωτές της ΑΗΚ που επιδοτούν το κράτος μέσω των παράλογα ψηλών τιμολογίων". Σημειώνουν, ακόμα, ότι το κράτος συνεχίζει να εισπράττει αυξημένα ποσά από ρύπους και ΦΠΑ για να κάνει «μαξιλαράκια» σε βάρος και χωρίς την ευθύνη των καταναλωτών.

Τέλος, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών αναφέρεται στην ανακοίνωσή της και στα "ουρανοκατέβατα", όπως τα χαρακτηρίζει, υπερκέρδη που προέκυψαν για λογαριασμό των εταιρειών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, και διερωτάται γιατί η προηγούμενη και η νυν κυβέρνηση δεν έδειξαν ενδιαφέρον να φορολογήσουν αυτά τα κέρδη, όπως έκαναν σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, μιλώντας για "αισχροκέρδεια", "διαπλοκή και συνενοχή" του κράτους.

Δειτε Επισης

Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)