Powered by

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο

Μικρή άνοδο που δεν επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,2% επιβραδύνοντας από το 0,5% του Μαΐου, ενώ η μέση πρόβλεψη των αναλυτών περίμενε μία μέτρηση ξανά στο 0,5%.

Στο λεγόμενο δομικό μέρος του δείκτη, οι λιανικές πωλήσεις εξαιρουμένων αυτοκινήτων επιβράδυναν επίσης στο 0,2% από το 0,3% του προηγούμενου μήνα, ενώ η αγορά περίμενε και εδώ να εμφανίσουν ξανά αύξηση κατά 0,3%.

Σε ένα ακόμα στενό μέτρο, εξαιρουμένων αυτοκινήτων και βενζίνης οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν άνοδο 0,3%, όσο προέβλεπαν οι εκτιμήσεις.

Σημειώνεται ότι οι λιανικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των καταναλωτικών δαπανών και είθισται να θεωρούνται σημαντική ένδειξη για τη δυναμική της οικονομίας. Ωστόσο, η έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις δεν θεωρείται εντελώς κατατοπιστική καθώς οι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερα σε υπηρεσίες παρά σε αγαθά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι λιανικές πωλήσεις παραμένουν σχεδόν στάσιμες μετά την εκρηκτική αύξηση του 2021 και του 2022, όταν οι Αμερικανοί αγόραζαν τεράστιες ποσότητες καταναλωτικών αγαθών, όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμό γραφείου.

Δειτε Επισης

Σαφές μήνυμα από τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου-Οι δασμοί θα επιβληθούν αν ο Πρόεδρος δεν λάβει συμφωνία
Παρατείνει την αναστολή των αντίμετρών της για τις ΗΠΑ μέχρι αρχές Αυγούστου η Ε.Ε.-Δεν καταφεύγει στο ACI
Δασμοί: Η «αναισθησία» των αγορών ενθαρρύνει τον Τραμπ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά Ε.Ε. και τρίτων χωρών
Στηρίζει Ούρσουλα για τους δασμούς των ΗΠΑ ο Αντόνιο Κόστα-«Επίτευξη μιας δίκαιης συμφωνίας»
Η αντίδραση της Ε.Ε. στους δασμούς 30% από ΗΠΑ... Έτοιμη για συμφωνία, αλλά και για αντίμετρα αν χρειαστεί
Σε υψηλή επενδυτική βαθμίδα για πρώτη φορά η Βουλγαρία-Αναβάθμιση από Scope Ratings
Ανακοινώσεις από Τραμπ...Δασμοί 30% στα προϊόντα που εισάγονται από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ από 1η Αυγούστου
Ebury: Πιθανή ύφεση για τη Βρετανία νωρίτερα από τις προβλέψεις των αγορών
«ΑΑΑ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων... Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση η Morningstar DBRS
Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο