Powered by

Πτώση στην τιμή σιταριού παρά την άρνηση Ρωσίας για ανανέωση συμφωνίας

Πτώση σημείωσε τη Δευτέρα η τιμή του σιταριού, παρά την απόφαση της Ρωσίας να μην ανανεώσει τη συμφωνία για τη μεταφορά των σιτηρών της Ουκρανίας διαμέσου των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, εξανεμίζοντας έτσι την μεγάλη αύξηση που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά η τιμή, ξεπερνώντας και τα 6,80 δολάρια ανά μπούσελ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού ανήλθαν μέχρι και τα 6,86 δολάρια ανά μπούσελ, παρουσιάζοντας αύξηση πέραν του 4%.

Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι, παρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να παραταθεί η συμφωνία, παραμένουν τα εμπόδια στις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων.

«Δυστυχώς, το μέρος των συμφωνιών της Μαύρης Θάλασσας που αφορά τη Ρωσία δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής, οπότε η ισχύς της τερματίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2022 μέσω της μεσολάβησης των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, λήγει τα μεσάνυκτά της 17ης Ιουλίου 2023.

Δειτε Επισης

Οι δαπάνες για την άμυνα θα αποδυναμώσουν το πιστωτικό προφίλ της Ε.Ε. προειδοποιεί ο Scope
Γαλλία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2023 ο σύνθετος δείκτης PMI
Γερμανία: Σε υψηλό εννέα μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI το Φεβρουάριο
Βρετανία: Αύξηση στις λιανικές πωλήσεις με ώθηση από τον κλάδο τροφίμων
FT: Τι σχεδιάζει η Ε.Ε. για τις εισαγωγές σε τρόφιμα στα «βήματα» του Τραμπ
Σημάδια ανάκαμψης στην ευρωπαϊκή αγορά IPOs μετά τη δύσκολη εκκίνηση του 2025
Πώς η στρατηγική του Τραμπ επηρεάζει τις κεντρικές τράπεζες στις αναδυόμενες οικονομίες
Βρετανία: Σε νέο χαμηλό η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Fed: Ανησυχία για τους δασμούς Τραμπ και τον αντίκτυπο στον πληθωρισμό-Τι δείχνουν τα πρακτικά
Bloomberg: Τι σημαίνει η προαναγγελία δασμών 25% σε αυτοκίνητα, φαρμακευτικά και μικροτσίπ από Τραμπ