Powered by

Φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. θα επενδύσει σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική

«Η ΕΕ θα επενδύσει ισχυρά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική» με τρόπο επωφελή για τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τις κοινές δηλώσεις της με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα στις Βρυξέλλες.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η Σύνοδος ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, που πραγματοποιείται σήμερα 17/7 και αύριο 18/7, είναι η πρώτη εδώ και οκτώ χρόνια. «Ο κόσμος έχει σίγουρα αλλάξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Περάσαμε μια παγκόσμια πανδημία, έχουμε έναν μεγάλο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Χρειαζόμαστε λοιπόν τους στενούς μας φίλους να είναι δίπλα μας σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς», ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής χαιρέτισε την επανεμφάνιση της Βραζιλίας «ως μεγάλου παράγοντα στην παγκόσμια σκηνή. Είναι επίκαιρο και ήδη δίνει θετική ώθηση στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο περιοχών μας. Θέλουμε να εργαστούμε σκληρά χέρι-χέρι μαζί σας για να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας», όπως επισήμανε.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ο στόχος είναι η διευθέτηση τυχόν διαφορών που απομένουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να πραγματοποιηθεί η συμφωνία ΕΕ-MERCOSUR. «Θέλουμε να είμαστε ο εταίρος που έχει μαζί σας μια win-win συμφωνία από την οποία επωφελούνται και οι δύο πλευρές» προσέθεσε.

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders