15ο Συνέδριο Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας: Στο επίκεντρο επιχειρήσεις και καταναλωτές

Ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τους καταναλωτές, τους επενδυτές αλλά και την ίδια ώρα τις επιχειρήσεις. Αυτά τα θέματα συζητήθηκαν εκτενέστερα στο 15ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα με τίτλο «The day after is already here» που παρουσίασε η ΟΠΑΠ Κύπρου, την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο Hilton Λευκωσίας.

Κατά τον χαιρετισμό της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grow Sustainability Consulting, Ειρήνη Λουκαΐδου ανέφερε ότι η Κύπρος είναι παρούσα στην παγκόσμια προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στην συνέχεια ο Νικόλας Χατζηνικολάου, Manager, Strategy & ESG της Ελληνικής Τράπεζας μίλησε για τον θετικό αντίκτυπο που έχει στην κοινότητα και στο περιβάλλον οι πρακτικές ESG.

Ταυτόχρονα για τη σημασία του εθελοντισμού και τις ενέργειες ΕΚΕ της Meridianbet, καθώς και στις πρακτικές που εφαρμόζει μίλησε η Χρυσοθέμη Βαλανίδου Θωμά, Διευθύντρια της Κυπριακής Εταιρείας Meridian Gaming.

Ακολούθως, έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας της IMR από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, Χριστίνα Κοκκάλου με τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Εκτελεστικό Πρόεδρο του Κέντρου Επιχειρηματικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Αλέξανδρο Αντωναρά για την σημασία της εταιρικής υπευθυνότητας και των πρακτικών βιωσιμότητας.

Παράλληλα στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε η τελετή των Βραβείων Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας 2023. Βραβείο απέσπασαν στην κατηγορία «μεγάλες επιχειρήσεις» η Cyta και το Aphrodite Hills Resort. Στην κατηγορία μεσαίες επιχειρήσεις βραβεύτηκε το συμβούλιο αποχετεύσεων Λάρνακας και στην κατηγορία μικρών επιχειρήσεων η RESET και η Center for Social Innovation (CSI) .

Στο πλαίσιο των πάνελ, συζητήθηκε η αλληλένδετη σχέση της βιώσιμης χρηματοδότησης με τις επενδύσεις, με τους Ανδρέας Παπαδόπουλος, Head of Commercial Banking, της Ελληνικής Τράπεζας, Νικόλας Χριστοδουλίδης, Senior ESG Analyst της Τράπεζας Κύπρου και Αγλαία Ντίλη, Managing Director της Sustainability Knowledge Group, να ανταλλάζουν απόψεις.

Παρόντες στο συνέδριο ήταν επίσης οι Σταύρος Δρακουλαράκος, General Manager της Philip Morris Cyprus & Malta, Γιώργος Χατζηγιάννης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης της ΟΠΑΠ Κύπρου και Χριστόφορος Παναγή, Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής της ECOMMBX, όπου συζήτησαν για το πώς θα ενσωματωθεί πραγματικά η βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις.

Δείτε πιο κάτω τι έγινε στο 15ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα με τίτλο «The day after is already here» που παρουσίασε η ΟΠΑΠ Κύπρου:

Δειτε Επισης

Στέλλα Μιχαηλίδου: Σοβαρή υποστελέχωση του Γραφείου-Στο έλεος της γραφειοκρατίας και των κανονισμών
Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας