8th Cyprus Professional Services Conference: Τα μηνύματα για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών

Τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, καθώς και ο αντίκτυπος των κυρώσεων στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο, τέθηκαν επί τάπητος κατά το “8th Cyprus Professional Services Conference”, με τίτλο “An Industry in Transition”, που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Διεθνών Τραπεζικών Εργασιών της Τράπεζας Κύπρου, Χάρης Πίστος, σημείωσε πως «οι επαγγελματικές υπηρεσίες θα βγουν πιο ισχυρές από τις σύγχρονες προκλήσεις», και κάλεσε τους επαγγελματίες του χώρου να εισέλθουν σε μια νέα εποχή.

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία της η Head of Political and Economic Section της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Justine Treadwell, η οποία κατά την ομιλία της αναφέρθηκε εκτενώς στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εκφράζοντας ικανοποίηση για τα μέτρα που λαμβάνει η Κύπρος για όσους δε συμμορφώνονται. Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στο ξέπλυμα, το οποίο όπως είπε, αποτελεί απειλή για το οικοσύστημα της κυπριακής οικονομίας.

Από πλευράς του, ο Simon Squire, Head of Services Trade Sanctions του UK Department for Business and Trade, τόνισε πως η επιβολή των κυρώσεων γίνεται με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι παράνομες δραστηριότητες μέσα σε κάθε κλάδο.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Πεττεμερίδης, Forensic Investigations, Sanctions & Anti-Money Laundering Compliance, Insolvency Practitioner και Residence Consultant & Associate της eBOS μίλησε σχετικά με την παράκαμψη των κυρώσεων, χαρακτηρίζοντας τις επαγγελματικές υπηρεσίες ως φύλακες της νόμιμης οικονομίας.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου ήταν η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το μέλλον του κυπριακού λογιστικού επαγγέλματος.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος ο Ronald Attard, Country Managing Partner, EY Cyprus & Malta, Strategy and Transactions Leader for CESA region, ο Γιώργος Παντελίδης, Chief Strategy Officer της Deloitte, ο Φίλιππος Σώσειλος, CEO και Chairman της PwC Cyprus, ο Γιώργος Θεμιστοκλέους, Managing Partner, CEO, RSM Cyprus Ltd και ο Χρίστος Βασιλείου, Managing Director της KPMG Limited.

Δείτε πιο κάτω στιγμιότυπα από το συνέδριο το 8o Cyprus Professional Services Conference που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου:

Δειτε Επισης

Στέλλα Μιχαηλίδου: Σοβαρή υποστελέχωση του Γραφείου-Στο έλεος της γραφειοκρατίας και των κανονισμών
Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας