AstroΒank: Χρυσός χορηγός του ετήσιου Φόρουμ Euromed Innovations for the Planet

Η κλιματική αλλαγή και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζει το επιχειρείν ήταν το αντικείμενο του ετήσιου φόρουμ ‘Euromed Innovations for the Planet’, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν 10-12 Ιουλίου 2023.

Το Φόρουμ, χρυσός χορηγός του οποίου ήταν η AstroBank, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Invest Cyprus και του ANIMA, του δικτύου συνεργασίας σε θέματα επενδύσεων και επιχειρηματικότητας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου. Το δίκτυο, που αποτελείται από 62 μέλη από 17 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής, σχεδιάζει και εφαρμόζει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επενδυτικών και επιχειρηματικών οικοσυστημάτων σε περιφερειακό επίπεδο. Προς επίτευξη των στόχων του συνεργάζεται με περισσότερους από 400 εμπειρογνώμονες και εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς και με πολυάριθμους επιχειρηματικούς συνδέσμους, οικοσυστήματα καινοτομίας, επενδυτές και ερευνητικά κέντρα που λειτουργούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους το δίκτυο μπορεί να επηρεάσει πολιτικές για το μέλλον με κατεύθυνση την κυκλική οικονομία, την καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη χρηματοδότηση αυτής της διαδικασίας.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, Invest Cyprus και ANIMA ένωσαν δυνάμεις για την ίδρυση του Euromed i-House, το οποίο θα λειτουργήσει στη Λευκωσία, ως περιφερειακό κέντρο έρευνας και συνεργασίας σε θέματα επιχειρηματικής καινοτομίας και μεταφοράς γνώσης για τους συμμετέχοντες από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Η ίδρυση του κέντρου θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αναμένεται ότι θα προσελκύσει στην Κύπρο, μεταξύ άλλων, ειδικούς από την έδρα του δικτύου ANIMA.

Μιλώντας στους συμμετέχοντες του συνεδρίου, η Επικεφαλής Private Banking, Treasury & ESG της AstroΒank, Χάρις Κυνηγού, τόνισε πως τα ζητήματα που απασχόλησαν το συνέδριο «βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Τράπεζας. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και στόχους με το ANIMA, οι οποίοι είναι ακόμη πιο σημαντικοί τώρα που η ανθρωπογενής κλιματική κρίση απειλεί να διαταράξει τη φύση και την ευημερία μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της παρουσίας του ANIMA στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκαν και οι εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του δικτύου.

Δειτε Επισης

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Χ. Προύντζος: Το μεγαλύτερο γεγονός επιχειρηματικότητας που έγινε ποτέ στη Λευκωσία το Inspire 2024 (video)
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο