Τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής ναυτιλίας ανέδειξε η Μ. Χατζημανώλη στην Αθήνα

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Μαρίνα Χατζημανώλη, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα διμερούς φύσεως, καθώς και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία. Επιβεβαιώνοντας τις πολύ στενές σχέσεις και ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Στα πιο πάνω πλαίσια ο κ. Βαρβιτσιώτης αποδέχτηκε πρόσκληση που του απεύθυνε η κ. Χατζημανώλη να συμμετέχει στο συνέδριο ‘Ναυτιλιακή Κύπρος 2023’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό μεταξύ 8 και 11 Οκτωβρίου. Περαιτέρω συμφωνήθηκε η συνεργασία σε θέματα τεχνικής αναβάθμισης του Ελληνικού νηολογίου καθώς και του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

hadjimanoliathina2

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα, η Υφυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με τη ναυτιλιακή και πλοιοκτητική κοινότητα της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής ναυτιλίας και του Κυπριακού νηολογίου ειδικότερα, ενώ ταυτόχρονα εκφράστηκε η βούληση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας να συνεργαστεί με τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους θεσμούς που τις εκπροσωπούν για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία.

hadjimanoliathina3

Επίσης, την Τρίτη 11 Ιουλίου, η κ. Χατζημανώλη παρευρέθηκε στο πρώτο ετήσιο Hellenic-American Shipping Gala, όπου τιμήθηκαν οι ναυτιλιακές εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και η Safe Bulkers συμφερόντων του κ. Πόλυ Β. Χατζηιώαννου. Την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, απεύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής Βραβείων Ευκράντη, τα οποία απονέμονται σε ετήσια βάση σε ναυτιλιακές προσωπικότητες, φορείς και οργανισμούς της Ελλάδας.

hadjimanoliathina4

Τέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά, κ. Βασίλη Κορκίδη , κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας για κοινές δράσεις, ιδιαίτερα σε θέματα εκπαίδευσης.

Δειτε Επισης

Αγώνας Super Sprint Triathlon Αγία Νάπα: H θέληση για πρωτιά
Νέα εποχή στην οικοδομική βιομηχανία με θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας
Αποκαλυπτήρια μνημείου του σκηνοθέτη Μιχαήλ Κακογιάννη στη Λεμεσό-Φόρος τιμής στο έργο του
Τι αλλάζει στο πλαίσιο αδειοδότησης των ξενοδοχείων-Οι δυσλειτουργίες και η πρόταση νόμου που πάει Ολομέλεια
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους
KEBE: Στηρίζει έμπρακτα τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη ψηφιακή εποχή
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κ. Κουμής-Προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά
Η Celestyal υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)
Έρχεται το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Αναδοχή στην Κύπρο