Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής ναυτιλίας ανέδειξε η Μ. Χατζημανώλη στην Αθήνα

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Μαρίνα Χατζημανώλη, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα διμερούς φύσεως, καθώς και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία. Επιβεβαιώνοντας τις πολύ στενές σχέσεις και ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Στα πιο πάνω πλαίσια ο κ. Βαρβιτσιώτης αποδέχτηκε πρόσκληση που του απεύθυνε η κ. Χατζημανώλη να συμμετέχει στο συνέδριο ‘Ναυτιλιακή Κύπρος 2023’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό μεταξύ 8 και 11 Οκτωβρίου. Περαιτέρω συμφωνήθηκε η συνεργασία σε θέματα τεχνικής αναβάθμισης του Ελληνικού νηολογίου καθώς και του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

hadjimanoliathina2

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα, η Υφυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με τη ναυτιλιακή και πλοιοκτητική κοινότητα της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής ναυτιλίας και του Κυπριακού νηολογίου ειδικότερα, ενώ ταυτόχρονα εκφράστηκε η βούληση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας να συνεργαστεί με τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους θεσμούς που τις εκπροσωπούν για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία.

hadjimanoliathina3

Επίσης, την Τρίτη 11 Ιουλίου, η κ. Χατζημανώλη παρευρέθηκε στο πρώτο ετήσιο Hellenic-American Shipping Gala, όπου τιμήθηκαν οι ναυτιλιακές εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και η Safe Bulkers συμφερόντων του κ. Πόλυ Β. Χατζηιώαννου. Την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, απεύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής Βραβείων Ευκράντη, τα οποία απονέμονται σε ετήσια βάση σε ναυτιλιακές προσωπικότητες, φορείς και οργανισμούς της Ελλάδας.

hadjimanoliathina4

Τέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά, κ. Βασίλη Κορκίδη , κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας για κοινές δράσεις, ιδιαίτερα σε θέματα εκπαίδευσης.

Δειτε Επισης

Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Ο οδικός χάρτης της ΕΥΚ για ένα υπεράκτιο ενεργειακό οικοσύστημα στην Κύπρο
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία