RSL Revolutionary Labs: Τελετή λήξης του προγράμματος επιχειρηματικής καινοτομίας mediSKIN

Η RSL Revolutionary Labs διοργάνωσε εκδήλωση, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, στην έδρα της, στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του ASBIS High-tech Cluster στη Λεμεσό, για να σηματοδοτήσει την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου επιχειρηματικής καινοτομίας mediSKIN (SEED/0719/0200). Η εκδήλωση με θεματική "Γεφυρώνοντας το χάσμα", λειτούργησε ως ένα αξιοσημείωτο ορόσημο, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενσυναίσθησης σε συνδυασμό με την καινοτομία στις συλλογικές προσπάθειες του έργου. Με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, το έργο έλαβε χρηματοδότηση ύψους 498.000 ευρώ στο πλαίσιο της πρόσκλησης "Ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών από STARTUPs (SEED)", επιτρέποντας την ταχεία ανάπτυξη και προώθηση ανταγωνιστικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Η τελετή λήξης έδωσε την ευκαιρία να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα εξαιρετικά ερευνητικά και κλινικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του έργου mediSKIN. Παρουσιάστηκε επίσης μια νέα σειρά καινοτόμων προϊόντων περιποίησης του δέρματος που αναπτύχθηκαν ειδικά για την αντιμετώπιση των μοναδικών αναγκών των ογκολογικών ασθενών. Εκλεκτοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρία, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης, Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, και ο κ. Λουκάς Φουρλάς, Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ομάδας Ευρωβουλευτών κατά του Καρκίνου, μοιράστηκαν τις απόψεις τους και εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους σε αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία.

mediskin2

Το ερευνητικό έργο mediSKIN αποτελεί παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας, καθώς φέρνει σε επαφή τρεις πιστοποιημένες κυπριακές καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, συγκεκριμένα τις RSL Revolutionary Labs Ltd, Promed Bioscience Ltd και Theramir Ltd, μαζί με ακαδημαϊκούς ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και κλινικούς ιατρούς από το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο. Ενωμένοι κάτω από ένα κοινό όραμα και κίνητρο να επηρεάσουν θετικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, οι συνεργάτες εργάστηκαν για την ανάπτυξη και εμπορική προώθηση ενός νέου σκευάσματος με βάση το ιατρικό κολλαγόνο, ειδικά σχεδιασμένου για την ανακούφιση και την πρόληψη των ανεπιθύμητων παρενεργειών της θεραπείας του καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Κλιν. Καθ. Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, επιστημονική συντονίστρια του έργου και συνιδρύτρια της RSL Revolutionary Labs Ltd, παρουσίασε την ιδέα του έργου, τα αποτελέσματα της έρευνας και της ανάπτυξης καθώς και τα πρωτοποριακά προϊόντα. Οι κλινικοί υπεύθυνοι, ο Δρ. Κωνσταντίνος Ζάμπογλου (Αν. Ιατρικός Διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου) και ο Δρ. Άγγελος Κασσιανός (Λέκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου) παρουσίασαν τα προκαταρκτικά κλινικά αποτελέσματα και τον σχεδιασμό της κλινικής δοκιμής, εστιάζοντας στην αξιολόγηση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών. Η Δρ. Άννα Χριστοφίνη και ο Δρ. Κώστας Πιτσιλλίδης επισήμαναν τα ορόσημα και τα βασικά γεγονότα κατά τη διάρκεια του έργου, στις τελικές παρατηρήσεις τους.

mediskin3

Η συναισθηματικά φορτισμένη τελετή λήξης του έργου mediSKIN γιόρτασε όχι μόνο την επιτυχή ολοκλήρωσή του έργου, αλλά και τόνισε τον βαθύ αντίκτυπο της συμπόνιας στην

προώθηση της καινοτομίας. Ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Κυπριανού, παρουσιαστής της εκδήλωσης, αναγνώρισε τη σημασία τέτοιων σημαντικών έργων για τη χώρα, παρέχοντας την ευκαιρία να αναγνωριστούν και να επικροτηθούν οι άοκνες προσπάθειες, η ακλόνητη αφοσίωση και τα συλλογικά επιτεύγματα όλων των συντελεστών του έργου. Μέσω της σύγκλισης της έρευνας αιχμής, της τεχνολογικής προόδου και της γνήσιας ενσυναίσθησης για όσους πάσχουν από καρκίνο, το έργο mediSKIN έχει κάνει σημαντικά βήματα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης