Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Venus Gardens: Σε νέα... φάση η οικιστική ανάπτυξη του Ομίλου Λεπτός στην Πάφο (pics & vid)

Την έγκρισή της έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή, μετά από δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε, για την κατασκευή και λειτουργία της νέας μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης της Armonia Estates, μέλους του Ομίλου Λεπτός, στην κοινότητα Χλώρακας της επαρχίας Πάφου.

Πρόκειται για το έργο που φέρει το όνομα Venus Gardens και του οποίου το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ. Η έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος αφορά την Φάση 10 της οικιστικής ανάπτυξης, από ένα αριθμό φάσεων που συνθέτουν την όλη ανάπτυξη.

Το συνολικό εμβαδόν ολόκληρου του έργου ανέρχεται στα 29.400 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδόν της γης που αφορά τη Φάση 10 ανέρχεται στα 17.634 τ.μ., με τα 3.306 τ.μ. να αφορούν χώρους πρασίνου.

2

Με 62 διαμερίσματα, πισίνα και χώροι πρασίνου

Ειδικότερα, στο Venus Gardens θα δημιουργηθούν δύο κτήρια (Block 2 και Block 3), κολυμβητική δεξαμενή, γήπεδο αντισφαίρισης, ιδιωτικούς χώροι στάθμευσης και ιδιωτικοί χώροι πρασίνου.

Τα δύο κτήρια θα είναι έξι ορόφων και θα περιλαμβάνουν συνολικά 62 διαμερίσματα. Το ύψος των κτηρίων θα ανέλθει στα 27 μέτρα, ενώ η αρχιτεκτονική σύνθεση της ανάπτυξης είναι υψηλής ποιότητας όσον αφορά τη λειτουργικότητα και την αισθητική.

1

Όσον αφορά τους προβλεπόμενους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, αυτοί ανέρχονται στους 116 και θα είναι υπέργειοι, με τους 62 να απευθύνονται αποκλειστικά για χρήση από ΑΜΕΑ. Επίσης, προβλέπονται επιπλέον χώροι στάθμευσης ποδηλάτων στην κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο κάθε κτηρίου.

Στην οροφή των δύο κτηρίων, θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς επίσης και ηλιακά πλαίσια για την εξασφάλιση ζεστού νερού χρήσης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του Έργου αναμένεται να αρχίσουν με την έκδοση των απαραίτητων αδειών και εκτιμάται πως θα διαρκέσουν περίπου 24 - 36 μήνες.

4

3

Η περιοχή ανάπτυξης

Ο χώρος ανάπτυξης χωροθετείται σε άδεια τεμάχια της κοινότητας Χλώρακας, ενώ προς όλες τις κατευθύνσεις η περιοχή κυριαρχείται από οικιστικές αναπτύξεις. Στα βόρεια εκτός από οικιστικές αναπτύξεις, υπάρχουν και κάποιες μεικτές, κυρίως εμπορικές και αναπτύξεις εστίασης. Στα νότια, εντοπίζονται καλλιέργειες και άδεια τεμάχια.

Η πρόσβαση στο εν λόγο έργο θα γίνεται από τα δυτικά, από τον τοπικό δρόμο, την οδό Κυριάκου Αδάμου που συμβάλλει με την λεωφόρο Ελευθερίας.

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κάνει το έργο για χάριν του έργου
Ask Wire: Πωλήσεις διαμερισμάτων €154 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο του 2023
Πάει Προεδρικό η ανάπτυξη του 1,2 δις-Σύσκεψη την Δευτέρα υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Επιβεβαίωση δυναμικής και ανάπτυξης... Σε σταθερά ανοδική πορεία το 2023 ο τομέας του στοιχήματος
Dοmenica Group: Τα νέα έργα που σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς(pics)
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν
Δημήτρης Σπαρσής: Ανακτά το καλό όνομα και εμπιστεύονται ξανά την Κύπρο οι ξένοι επενδυτές
Συναγερμός για την μαρίνα και το λιμάνι-Η στάση της Kition και οι επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης